Casa Poporului: Descoperă povestea și istoria clădirii cele mai mari din Europa și a doua cea mai mare din lume

Casa Poporului, a doua cea mai mare cladire din lume și cea mai mare din Europa, este simbolul și tronul arhitectural al Bucureștiului. O construcție impresionantă ce se află inima orașului și strălucește în lumina soarelui, Casa Poporului oferă o privire în trecut și prezent reflectând și prezentând toate elementele arhitecturale și istorice ale capitalei României.

Istoria Casei Poporului

Casa Poporului a fost construită în 1984 ca sediu al Consiliului Legislativ. Intenția inițială a fost de a oferi un teren propriu pentru întrunirile acestora și de a-i oferi acestora un forum pentru a aborda chestiuni legate de legislație. Construcția a fost proiectată și ridicată în timpul domniei lui Nicolae Ceaușescu. Arhitectul de la Clădirea Palatului poporului a promis răsplata pe măsură de a construi cea mai înaltă clădire din lume care să depășească chiar și Pentagonul. Astfel Casa Poporului a devenit forma finală.

Dimensiunea Casei Poporului

Casa Poporului are în prezent o înălțime de 86 de metri și este de fapt al doilea cel mai înalt edificiu din lume după Palatul Penobscot din Detroit, Statele Unite, care are o înălțime de 99 de metri. Clădirea se extinde pe o suprafață de 12.5 milioane de metri pătrați, ceea ce înseamnă că este a doua cea mai mare clădire din lume, după sediul Administrației Naționale Aeronautice și Spatiale din SUA, care are o suprafață de peste 75 milioane de metri pătrați.

Casa Poporului are cea mai mare suprafață de teren din Europa și stă pe 12 sute de elice de pământ, astfel proiectul fiind împins peste granițele arhitecturii. Acest lucru înseamnă că nu este necesară nicio structură internă de sprijin în Casa Poporului, fapt ce a dus la o rețea inovatoare a scărilor și prăjinitelor interioare. Datorită dimensiunii sale impresionante, cele mai multe persoane voiau să se aventureze inăuntru, dar construcția nu a fost deschisă publicului până în anul 2017, când a fost lansată la cererea lui Emanuel Macron.

Trei bazine

Un alt lucru interesant despre Casa Poporului este că acesta are 3 bazine. Unul se află la intrare și este amenajat ca o fântână, iar ceilalți doi se află în interiorul clădirii, în apropierea treptelor. Cele trei bazine sunt impresionante și au fost proiectate pentru a spori factorul de vizibilitate al Casa Poporului. Datorită acestor bazine, Casa Poporului poate fi vazută și de la o distanță mare, acesta fiind un punct focal iconic pentru această parte a Europei.

Casa Poporului a avut numeroase îmbunătățiri în ultimii ani. Din 2017, aceasta a suferit o reamenajare și o restaurare masivă, îmbunătățindu-și astfel aspectul. Acestea sunt lucrările exterioare asupra cladirii, dar și câteva înzestrări și adăugiri interioare ce au îmbunătățit și refinat interiorul și aspectul acestuia. Aceste optimizări au contribuit la creșterea numărului de turiști din această parte a lumii.

Atractii turistice

Casa Poporului ofera numeroase atractii turistice, cum ar fi Urmeaza Catacombele dincolo de clopotnita, o punere in scena a istoriei casei si a sacrariilor sale. Acesta oferă o atmosferă unica si personala care explica transformarile clădirii pe perioada anilor.
De asemenea, se poate participa la un tur de Casa Poporului care include prezentarea clădirii, a istoriei și a culturii, precum și a unei vederi istorice a Bucureștiului. Totul este asigurat de ghizi profesioniști și anume pregătiți, și se poate face într-o perioadă de 3 ore.

De asemenea, Vizitatorii pot organiza excursii private pentru a vedea cea mai impresionantă parte a orașului, cea de deasupra zgomotului stradal – acolo unde se pot vedea imagini istorice și alte vederi ale orașului, oferindu-i o vedere diferita și o imagine mai mare asupra orașului.

Cel mai spectaculos este locul de vedere de la etajul al cincilea interior al cladirii, de unde poți vedea Limașul, obiectivul cel mai popular al țării și, în jurul lui, veți putea vedea influențele arhitecturale a secolului 18 și 19, cetatea primarilor și biserica tradițională moldovenească, cu toate că se afla descoperite din anii anteriori, au fost adăugate la complete remodelare a clădirii.

În prezent, Casa Poporului este open-air pentru publicul din Bucuresti. Impozantele sale fațade se afla în centrul Bucurestiului, aducând o stralucire de steluta de pilotație și simplu prin sine însuși.