Cea mai veche referință a florilor date ca simbol pentru sfințenia și încrederea unei persoane date altora datează din Grecia Antică și Mesopotamia. De-a lungul secolelor, florile au evoluat ca simboluri cu o mulțime de înțelesuri și semnificații bazate și pe datele culturale. În cultura creștină, florile sunt folosite încă ca simbol al credinței și al sfințeniei dobândite prin cinste și evlavie.
Sărbătoarea Floriilor 2022 reprezintă umbra milenară a florilor și a sfințeniei. Aceasta sărbătoare îi aduce pe creștini împreună să cânte și să aducă ofrande altor persoane. Pentru mulți creștini, această sărbătoare este un simbol de înnoire și de curățare a sufletului prin moartea și învierea lui Isus Hristos.
Ce este sărbătoarea Floriilor?
Sărbătoarea Floriilor este o sărbătoare creștină care marchează învierea lui Isus din morți. Aceasta este cea mai celebrată sărbătoare a anului creștin și se celebrează în fiecare an pe data de 14 aprilie, potrivit calendarului creștin.
Sărbătoarea Floriilor este, de asemenea, cunoscută și sub numele de Paște sau Ziua Domnului și reflectă învierea lui Isus după ce a fost crucificat. Această sărbătoare merită, prin urmare, același respect și devotament pe care creștinii îl acordă zilelor de naștere ale lui Isus și a Nașterii Domnului.
Insigna florilor
Florile sunt în mod obișnuit insigna Sărbătorii Florilor și sunt utilizate în mod nostim pentru a arăta respectul și loialitatea față de sărbătoare. Florile sunt date între prieteni și familie pentru a marca începutul vieții de apoi a lui Isus. În locuri precum Bisericile Catolice, în domeniu s-a dezvoltat o tradiție de a dona flori la altar în aceste zile.
Mai mult decât atât, florile sunt și semnificația frumuseţii și a sfinţeniei către noi înșine. Aceste flori se oferă ca simbol al speranței în viața veșnică și al învierii lui Isus.
Tradiții și obiceiuri
Încultura creștină de peste mii de ani, sărbătoarea Floriilor s-a bucurat de o mulțime de tradiții și obiceiuri unice și interesante pe care devotatul creștin le poate urma.
Arhiepiscopul Ierusalimului Îmainelor stă înaintea altarului și semnalează învierea lui Isus cu lumânarea arderea, în prezența tuturor pelerinilor.
Majoritatea familiilor creștine iau parte la slujbe, celebrând prin cântări și cununa de flori.
Pelișorii își fac rost de o bucată de flori tăiată de Crăciun pentru a o pune sub pernă pentru a fi siguri că vor auzi glasul lui Isus.
Florile sunt adesea adorate și cultivate pentru a crea inele și ramuri care sunt însoțite de cantate și poezii.
Unele dintre cele mai frecvent simboluri și înțelesuri ale florilor
În ciuda simplității lor, florile au înțelesuri profunde în toate culturile. Iată câteva exemple importante și cunoscute de semnificații ale florilor.
Roz: Iubirea, farmecul și dorința.
Albastre: Dragostea adevărată, intelectul și spiritul.
Lalele: Îndrăzneala și legea.
Crini: Loialitatea.
*Tulpinile: Perfecțiunea și curățenia minții.
Dedicația și preţuirea florilor
Florile au fost prețuite și admirate întotdeauna pentru frumusețea lor. În prezent, există diverse moduri în care ne permitem să ne exprimăm iubirea față de acei pe care îi apreciem.
De exemplu, majoritatea oamenilor fac trimiterea de flori la cei dragi pentru a le transmite mesajul lor, fie că este vorba despre un mesaj de încurajare, bucurie sau dragoste. Mai mult decât atât, florile sunt adesea folosite pentru a arăta acumularea de pace și respect când se cinstește un eveniment sau o aniversare importantă.
Un exemplu de astfel de flori cinstite sunt florile oferite direct la altar în timpul ceremoniilor speciale sau chiar în seara Paștelui în cadrul slujbei Parastas din biserică și florile decorative purtate de devotatul creștin pe parcursul sărbătorii.