Harta completă a județelor din România

România este o țară diversă, plină de culturi antice și unicitate. Despre această frumoasă țară se pot spune multe lucruri, dar în rândurile de mai jos prezentăm o hartă COMPLETĂ a județelor. România este divizată în 41 de județe și municipiul București. Fiecare județ are istorie și un set de frumuseti proprii pe care le vom descrie în detaliu.

Ce sunt județele și municipiul București

Județul este o entitate administrativ-teritorială u și este sectiunea cea mai mare a României. Municipalitatea București este singura exceptie, considerată ca fiind separat de județul înconjurător.

Harta județelor și a municipiului București

Pentru afaciliata ușurința înţelegerii, mai jos prezentȃm o hartă completă a județelor și a municipiului București

Descrierea județelor și a municipiului București

Mai jos prezentăm o descriere detaliată a județelor și a municipiului București din România:

1. Județul Alba

Unul dintre cele mai atractive locuri din România, Alba este situat în nord vestul țării. Orice persoană descinde această regiune poate să profite de orașele Apulia, Sebeș și Alba Iulia, împreună cu numeroase obiective turistice care le definesc.

2. Județul Arad

O marcă distinctivă a acestui județ este cascada și bazinele sale, alături de alte obiective turistice interesante, precum Mănăstirea Sfântul Gheorghe din Miraslau și Grădina zoologică Arad.

3. Județul Argeș

O destinație turistică populară, județul Argeș lăsă un sentiment în inimile tuturor. Cetățile sale atrăgătoare precum Curtea de Argeș și Mănăstirea Dealu, alături de turismul rural și de peisajul său, îl fac un loc minunat.

4. Județul Bacău

Zona localizată în estul României are unele din cele mai frumoase peisaje, cel mai mare lac Dac al națiunii și un festival anual la sfârșitul lunii iunie. Există de asemenea, aici și Târgul de Păsări la Faraoani, unul din cele mai mari din țară, care oferă o adevarată incursiune în România Tradițională.

5. Județul Bihor

Județul Bihor răspunde atât de cerințele de turism de aventură în aer liber cât și ale celor mai înclinați spre divertisment. Acest teritoriu se remarcă prin faptul că oferă copacilor show-uri cu maimuțe și gradini cuprinzând păsări și animale exotice.

6. Județul Bistrița-Năsăud

Județul Bistrița-Năsăud are unele dintre cele mai frumoase și populare obiective turistice precum castelul din Bistrițea, Casinoul din Năsăud, Mănăstirea Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Putna, Cetatea Lepșa și multe altele.

7. Județul Botoșani

Județul Botoșani oferă vizitatorilor săi obiective turistice ca rezervația naturale „Hlipiceni” și Cetatea Boian sau cea a lui Ștefan cel Mare și Sfânt, parte a Comorilor naționale. De asemenea merită văzut și Complexul Monumental Cucuteni, în care se află Casa Memorială a scriitorului Mihail Sadoveanu și Muzeul de Etnografie și Artă Populară.

8. Județul Brăila

Cu orașul său, Brăila, acest județ este unul dintre cele mai vechi oraşe ale Românei înființate. Dacă vă plac animalele, atunci trebuie să nu ratați Clubul Pescarilor Români din Brăila, iar pentru a face un salt înapoi în timp, puteți vizita istmul și Lacul Brăila.

9. Județul Buzău

Județul Buzău este un produs turistic al lacului său uriaș, Lacul Ștefănești, și rezervațiilor naturale pline de vegetație de la Lacul Ciocănești, Brătila, Măcin și Corbu. Pe lângă obiectivele turistice și de agrement extinse, județul Buzău este cunoscut și pentru produsele sale locale sparse precum artizanatul si produsele alimentare tradiționale.

10. Județul Caraș Severin

Județul Caras Severin cucerește toți vizitatorii săi cu plajele sale superbe, lacurile artificiale și obiectivele săuvagii, cum ar fi Rezervația Bemega, și monumentele naturale precum Cascada Bigăr situată în masivul Anina-Moneasa.