Harta judetelor din Romania: trasee turistice si atractii locale

Harta judetelor din Romania este cladita pe o intindere de circa 238.391 kilometri patrati, ocupand o a treia parte din Europa. Unele dintre cele mai importante aspecte care definesc tara sunt culturile si traseele turistice incredibile si gasite in sute de locuri peste intreg teritoriul. Iata cateva dintre traseele si atractiile turistice cele mai remarcabile pe care le veti descoperi traversand judetele.

Stiați că…?

• Romania are 41 de judete și, în plus, municipiul București, acesta, totuși, având statutul de municipiu.
• Romania se întinde pe o suprafața de 238.391 de km patrati.
• Fiecare judet are o capitala și, în cazul Municipiului București, capitala este București.

Explorati Atractiile Turistice din Fiecare Judet al Romaniei

Judetul Alba

Pentru cei care iubesc aventura in mijlocul naturii și au un spirit intrepid, cea mai bună opțiune este judetul Alba. Acesta găzduiește numeroase trasee turistice montane, precum Transalpina, Găina, Runcu, Pietrosea, Bârgău, Arieșeni, Teiuș sau Gemenele.

Pentru iubitorii de istorie, Alba ofera renumitele cetati medievale ale Alba Iuliei și Blajului, ambele peste 1000 de ani vechi și adăpostesc artefacte și bijuterii ale culturilor din Europa de Est. De asemenea, veți putea merge la Muzeul Național al Unionismului, complexul Etnografic de la Ighiu sau, de ce nu, mănăstirea Câlnic, atestata documentar încă din anul 1350.

Judetul Arad

Iubitorii culturii vor descoperi că Reșița, orașul de reședința a acestui judet, este cunoscut pentru Muzeul de Antichități, parcurile sale sizeosa și pentru colecția impresionantă de la Muzeul de Artă Contemporană.

În plus, turiștii vor fi încântați de stațiunea Prislop, de râul Mureș șibiobazinul Podelei, unde se găsesc nenumărate pesteri. Ultimele includ Pestera Meziad, cea mai mare din țară, Pestera Muierii și Pestera cu Apă și Lapiezuri, care au sute de ani de existență și reprezintă monumente de patrimoniu cultural național.

Judetul Bihor

Acest judet oferă o experiență unică în România, fiind cunoscut ca fiind o destinație importantă pentru turismul montan și rural. Veți gasi zeci de cascade și râuri dar cel mai important traseu turistic este străbăterea Munților Apuseni, ce oferă turiștilor conacele și cabanelor cochete care adăpostesc activitățile tradiționale cum ar fi cărări, covoare creation și porți din ceramicile locale.

În plus, se mai pot vizita alte situri importante, cum ar fi Muzeul Satului de la Săliștea de Bihor, Biserica Reformată din Beiuș și lacul Șomoielong, acesta fiind unul din cele mai mari lacuri de baraj din Romania.

Atractii Unice la nivel National

• Castelul Peles – Localizat în Sinaia, judetul Prahova, Castelul Peleș este cel mai vechi castel de reședința reală din România și a fost construit în perioada 1873 – 1914. Acesta servește, în prezent, drept muzeu și găzduiește obiecte vechi de o valoare însemnată, cum ar fi mobilier, icoane și arta decorativă.

• Mănăstirea Sucevita – Aceasta este cea mai mare biserică din țară din punct de vedere al volumului și prezintă o arhitectură unică în stil moldovenesc. De asemenea, aceasta este și cea mai importantă mănăstire din țară și găzduiește frescele miraculoase ale mănăstirii și capodopere culturale de o deosebita valoare.

• Cascadele Bigar, judetul Caras-Severin – Acestea sunt cunoscute sub numele de “cele mai frumoase cascade din lume” și sunt in situ într-un parc național. Cea mai de seamă cascade presentă acestor zone este „Parângul Mare”, locul ideal pentru cei ce vor să faca trasee montane sau pur ș i simplu să se relaxeze lângă o frumoasă cascadă.

• Lacul Sf. Ana, judetul Vrancea – Situat în sudul judetului Vrancea, situat într-un cadru natural de poveste, este cel mai mic lac vulcanic din Europa. În interiorul lacului se poate ajunge cu vaporașele, cu nenumărate imagini înconjurând plutind, iar creasta și vechiul conac pitoresc din apropiere completează peisajul.

• Parcul de Aventura Cozla, judetul Neamț – Acesta este clasificat drept unul dintre cele mai populare locații turistice din România. Traseul turistic pe care îl veți traversa include o cărare care se desprinde din pădure spre o fâneață frumoasă, iar drumul se încheie cu o frumoasă cascadă, izvorul Parcul Cozla.

Aceasta a fost doar un ghid scurt despre marile atractii turistice disponibile în România. Country noastra oferă foarte multe locatii si trasee superbe, care abia asteapta sa fie exploraste.