Proverbele sunt îndelungi venerate ca fiind acel tip de lucruri care împărtășesc înțelepciunea și blândețea, de-a lungul secolelor. De-a lungul vremurilor, multe proverbe celebre au dovedit înțelepciune universală pentru a ne ajuta să navigăm prin marea viață și să ne dăm seama ce avem de făcut. Dacă este privit prin lupă, un proverb simplu poate să ascundă o dezvoltare intelectuală exactă și de o mare importanță. De fapt, un proverb poate fi înțeles diferit și ne poate ajuta sa găsim răspunsuri la întrebările dificile despre viața noastră.
Cei care s-au ocupat de studierea istoriei vor recunoaște că proverbele au o perioadă de viață îndelungată, deși și ele trec prin schimbări în decursul secolelor. Nu se cunosc foarte multe despre istoria proverbelor, dar există destule dovezi că unele au fost folosite de generații și generații de la marele lor descoperitor sau când au fost copyright-ate. În cazul în care vă întrebați ce înseamnă proverbele, acestea sunt cuvintele care oglindesc o filozofie de viață, o perspectivă asupra a ceea ce ne înconjoară.
-
Definire și istorie
Un proverb este o frază scurtă, în general o afirmație, ce cuprinde o mulțime de înțelepciune, adesea subliniată prin punerea în perpelivă a riscurile, eșecurile și succesele din viața practică. Utilizarea lor trece înregistrată din timpuri străvechi, ca literatură, fiindcă sunt ușor de reținut, și au devenit chiar proverbii de astăzi.
Un proverb explică, exemplifică și informează în stiluri diferite, oferind părți din viață pe care alte tipuri de comunicare nu pot. Este un mod de a împărtăși o înțelepciune cu adevărat morală și spirituală, încercând să ne învețe lecții importante și generale despre viață.
- Cele mai proeminente proverbe
Acestea sunt unele dintre cele mai cunoscute și folosite proverb:
•“Când porcii zboară, nu mai e nevoie de a sublinia cât de înnalt zboară vulturii”.
•“O mână spală alta și mâinile se spală împreună”.
•“Cu fiecare dificultate vine și o oportunitate”
•“Viața este drept, și fiecare om trebuie să investească în ea”
•“Casă bună, casă fericită”.
•“Învață din trecut”
•“Permite lumii să-ți întindă brațele tale și descoperăasca extinde și sacră.”
•“Totul este posibil în această lume”
•“Viața îți oferă oportunități”
•“Căuta eopotuți poate ajuta să găsești soluții”
•“E de încercat să faci lucrurile cu inima deschisă”
- Considerente asupra înțelepciunii proverbelor
Când se iau în considerare cuvintele unor proverbe, se stăpânește mai bine înțelepciunea lor valoroasă. Proverbele încearcă să ne ajute să înțelegem mai bine lumea din jurul nostru și sunt adesea imbrăcate într-o formă poetică, împiedicându-ne să le percepem într-un mod direct, ci mai degrabă indirect.
Vechii greci și romani, de exemplu, au folosit proverbele ca mod de a da instrucțiuni despre timpuri rele, prin care să trecem și modalități de a depăși problemele interne și externe. Proverbele se foloseau și pentru instruirea copiilor, pentru a se asigura că vor citi și înțelege simbolistica și sensurile cuvintelor.
Înțelepciunea profundă se ascunde în fiecare proverb și asta ne poate oferi răspunsuri la întrebări importante despre viața noastră. Când ne raportăm la viață și interacțiunile noastre în condiții de echitate, încercăm profund să învățăm despre lumea și despre noi înșine.