Ceaiul de patrunjel: beneficii si proprietati terapeutice

Deși planta de patrunjel este folosită în special în bucătărie, ea oferă, de asemenea, numeroase beneficii consumatorilor. Ceaiul de patrunjel poate fi o sursă excelentă de vitalitate și de sănătate. Acest ceai este încărcat cu antioxidanți, minerale și vitamine, care fac ca ceaiul să fie un tratament eficient pentru multe dintre afecțiunile noastre comune.

Prin înțelesul uzual al termenilor, patrunjelul este o plantă erbacee anuală originară din Asia de Vest, dar care a proliferat în regiuni mai îndepărtate. Această plantă poate fi identificată atât după frunzele sale mici și maronii, cât și după conopida sa densă, verde-aurie.

De ce să bei ceai de patrunjel?

Cu toate că ceaiul de patrunjel este cunoscut ca fiind benefic pentru sănătate, mulți oameni poate că nu cunosc natura exactă a proprietăților sale terapeutice. Dincolo de faptul că este un tratament eficient pentru afecțiunile însoțite de erupții cutanate, congestie și congestionare, acest ceai oferă și alte beneficii remarcabile care sunt menționate mai jos:

  1. Tulburări digestive

Ceaiul de patrunjel poate oferi alinare de la multe tulburări digestive, cum ar fi gaze, constipație, indigestie și balonare. Acest lucru se datorează faptului că ceaiul de patrunjel are proprietăți carminative și antispastice prin care îmbunătățește fluxul sănătos de alimente prin tractul digestiv.

  1. Racelile si gripa

Ceaiul de patrunjel poate fi un agent natural antiviral, cu potentialul de a trata simptomele asociate cu raceala și gripa. Acest ceai poate elimina uscăciunea gâtului, durerile de cap și tusea. De asemenea, poate curăța eficient mucusul de la fosele nazale și poate reduce congestia și inflamația căilor respiratorii.

  1. Combaterea febrei și eliminarea toxinelor

Ceaiul de patrunjel poate fi, de asemenea, benefic pentru reducerea febrei și a toxinelor din organism. Acest ceai poate reduce temperatura corpului și poate curăța sângele de toxine și impurități prin stimularea funcției renale adecvate.

  1. Calmează inflamația și reduce durerea

Cel mai important ingredient din ceaiul de patrunjel este beta-carotenul, care oferă multiple beneficii sănătății umane și sugerează că ceaiul de patrunjel poate fi util în tratamentul artritei și al durerii asociate cu infecțiile sau deteriorarea articulațiilor.

  1. Crește împlinirea

In plus, consumul acestui ceai poate stimula creierul pentru a produce serotonina: un hormon important care are rolul de a regla starea de spirit, și dar, de asemenea, poate ajuta la prevenirea depresiei sau anxietății.

Modalitati variate de a pregati ceaiul de patrunjel și cum să-l bei

Prepararea ceaiului de patrunjel nu este o provocare foarte dificilă. Forma de patrunjel proaspăt se include adesea într-o apă clocotită, care se lasă să infuzeze. Apoi, ceaiul se strecoară într-un vas special și este servit cald sau rece. De asemenea, poți cumpăra ceai de patrunjel deja pregătit de la magazinele locale. Dincolo de varietatea ceaiului de patrunjel, trebuie ținut cont de anumite reguli de consum. Unele dintre cele mai importante sunt următoarele:

-Se recomandă să se evite consumul pe stomacul gol
-Dacă determini să combinezi ceaiul cu alte came, se recomandă să faci acest lucru diminețea sau la prânz
-Consumul de ceai de patrunjel trebuie limitat la o ceașcă pe zi
-În cazul în care organismul tău prezintă reacții adverse la ceai, oprește imediat consumul si consulta un medic

Ceaiul de patrunjel poate aduce numeroase beneficii consumatorilor. Componența sa încarcata cu antioxidanti, minerale si vitamine face din ceaiul de patrunjel un tratament eficient pentru afecțiunile digestive, pentru raceala si gripa, pentru Eliminare sindă alte afecţiuni cum ar fi febra, congestia si durerile de cap. În plus, acest ceai poate ajuta la reglarea stării de spirit și la creșterea împlinirii. Cu toate acestea, se recomandă ca mecanismul de siguranță să fie folosit atunci când se bea ceai de patrunjel, respectând cu strictețe anumite reguli de consum.