Citate de dragoste: declara-ti iubirea in cuvinte frumoase si emotionante

Cand spunem „citate de dragoste”, ne vine in minte prima data cuvintele, versurile si frazele mai frumoase pe care le-am auzit despre dragoste. Avem norocul sa traim in secolul in care aceste citate sunt adevarate povesti de iubire in versuri scurte si emotionante, si pe care le putem folosi pentru a ne exprima sentimentele in fata celei mai dragi persoane vietii noastre.

In cele ce urmeaza vom explora citate despre dragoste din carti, poezii si chiar si din serile romantice: ce au in comun toate citatele despre dragoste? Cum ne putem exprima convingerea noastra de iubire? Ce citate relevante putem folosi pentru a declara dragostea noastra? Cum putem sa gasim acele cuvinte potrivite care sa expuna toate emotiile si ideile noastre?

I. De ce sunt citatele despre dragoste atat de emotionante?

Daca te gandesti la citate despre dragoste, primele cuvinte care iti vin in minte sunt de obicei despre sentimente profunde si convingeri solide. Atunci cand oferi citate despre dragoste persoanei iubite, este semn ca ai incredere in sentimentele tale: ele se gasesc cumva in cuvintele acelei persoane, iar faptul ca le impartasesti cu ea iti da emotii puternice.

Citatele despre dragoste sunt emotionante deoarece ne permit sa fim vulnerabili, sa ne deschidem in fata celei iubite si sa ne exprimam sentimentele profunde pe care nu le putem spune cu multe cuvinte. Cu siguranta aceste citate vor fi pastrate pentru totdeauna, vor fi dovada sentimentelor emotionale si vor ramane o amintire draga pe termen lung.

II. Citate despre dragoste din carti

Exista o mare varietate de citate despre dragoste din carti, pe care le putem folosi pentru a ne exprima sentimentele in fata persoanei iubite:

 1. „Dragostea nu se masoara prin timp, ci prin convingeri.” – William Shakespeare

 2. „Dintre toate vietile, eram destinate sa ne intalnim. Dragostea nostra lasa urme profunde pe aceasta lume. ”– Jane Austen

 3. „Dragostea isi face lumea cale, in ciuda obstacolelor din calea ei.” ― Gabriel Garcia Marquez

 4. „Dragostea este un act al curajului, nu al reuniunii.” – Mignon McLaughlin

 5. „Dragostea inseamna ca te accepti tocmai asa cum esti si sa pretuiesti cum se schimba lucrurile.” – Stephan Labossiere

III. Poezii despre dragoste

Poeziile pot fi o declaratie binevenita a sentimentelor noastre, cu un strop de versuri artistice si imagini emotionale memorabile:

 1. „Viata mea e completa acum / Cu tot ceea ce visez de cineva / Sa tin strans mana ta, iata / Si sa-ti vad zambetul zi de zi.” – Anne Bradstreet

 2. „O singura flacara / Totul se topeste curand, / Aceasta e arcasul meu / Cu mana ta in dreptul meu.” – Kahlil Gibran

 3. „Uneori cateva cuvinte / Isi pot lua loc pe un pachet / Ca sa se intample ceva minunat / Care sa-ti aduca fericirea unui an.” – E.E. Cummings

 4. „Exista ceva mai mare decat te uiti / Stii bine ca te iubesc / Si eu, si eu.” – Elizabeth Barrett Browning

 5. „Suntem ca florile / Riul cantand / Intindem brate inauntru, / si rascolindu-l scoatem / Aceasta pecete vesnica.” – Robert Herrick

IV. Citate despre dragoste pentru serile romantice

Desi noi am fi tentati sa declaram dragostea cu ajutorul citatelor si poeziilor, uneori o simpla fraza scurta poate sa exprime fara echivoc aceleasi sentimente:

 1. „Din momentul in care te-am intalnit, am stiut ca dragostea mea ar fi nesfarsita.”

 2. „Tu esti motivul pentru care nu ma pot gandi la un cuvânt in afara de „ dragoste”.”

 3. „Tot ce-mi doresc este sa plec in calatorii fara sa se termine, cu tine langa mine.”

 4. „Cand eram singur, lumea era trista, tu ai luminat-o cu zambetul tau si ai facut-o frumoasa.”

 5. „Inima mea batu pentru tine inca de la primul moment.”

V. Cat de emotionale ar trebui sa fie citatele despre dragoste?

Atunci cand oferim citate despre dragoste, ar trebui sa fim destul de emotionale pentru ca sentimentele sa fie exprimate fara frica: sa folosim cuvinte care exprima si sa ne permitem sa pierdem controlul in fata persoanei iubite.

Cu toate acestea, ar fi uneori prea incarcat sa fim prea emotivi. Avem intotdeauna optiunea sa oferim citate si poezii mai simple, sau chiar sa nu folosim deloc citate si sa ne exprimam propriile noastre ganduri.

Indiferent de cum ne exprimam sentimentele, important e sa ne asiguram ca persoana iubita simte aceeasi iubire ca noi si sa pastram emotiile la un nivel egal.

VI. Cum gasim cuvintele potrivite care sa exprime ceea ce simt?

Daca suntem in cautare de sentimente emotionale pentru declaratia noastra de dragoste, ar trebui sa meditam asupra relatiei noastre si sa ne concentram asupra sentimentelor pe care le avem pentru persoana iubita.

Incepem prin a ne intreba ce ne place foarte mult la persoana iubita, orice ar fi acel lucru – motivul pentru care ne-am indragostit, capacitatea sa de a ne face ziua entuziasmante, sau abilitatea sa de a impartasi cuvintele de pe limba noastra. Ne putem monta acele ganduri si idei in cuvinte si sa le punem pe hartie, sau sa incercam sa gasim citate sau poezii care sa exprime exact ceea ce simtim.

In final, cuvintele pot fi adesea lipsite de sens daca ele nu sunt sustinute de emotii. Citatele despre dragoste ne permit sa povestim o poveste emotionanta in doar cateva cuvinte si sa spunem tot ce avem de spus despre relatia noastra frumoasa – sa ne exprimam liber, cu curaj si convingere.