Multumesc: cuvinte simple, dar cu efecte profunde

Cuvantul „multumesc” poate fi simplu, dar are un efect profund pentru cei care sunt expusi la el. Iata de ce “multumesc” poate avea un impact de durata asupra vietii tale si cele ale celor din jurul tau.

De ce “Multumesc” Poate Schimba Totul

„Multumesc” nu este doar un cuvant, ci mai degraba un sentiment puternic ce poate face diferenta atat pentru tine cat si pentru cei din jurul tau. Iata de ce „multumesc” poate schimba major lucrurile:

● Este un sentiment curat: Spunand „multumesc” exprimi recunoastere si respect, sentimente curate si sincere, pe care le poti impartasi celorlalti chiar si atunci cand nu exista nimic in schimb.

● Este o dovada de gratitudine: Cuvantul miraculos “multumesc” intareste gripa bisericii tale. Atunci cand exprimi sincere multumiri, nu numai ca relationezi si te reconectezi la semenii tai, dar si arati recunostinta ta pentru cei care au contribuit la fericirea ta sau, in cazul in care esti un angajat, au contribuit la succesul companiei.

● Un act de mila: Cel mai mare ingredient al souluui „multumesc” este milostivirea. Fie ca esti in relatii de afaceri sau de dragoste, milodia cuvintelor tale poate lua lucrurile in propria sa directie.

● Reduce anxietatea: Cand spunem „multumesc”, corpul nostru produce o hormona denumita oxitocina, care joaca un rol vital in reducerea anxietatii si ranirilor. Cu alte cuvinte, spunand „multumesc” poate duce la o scadere vizibila a sentimentelor negative ce sunt asociate cu anxietatea.

● Ofera satisfactie: Fie ca esti generos cu sotul tau, prietenul tau sau angajatul tau, spune „multumesc” si ofera-i unei persoane satisfactia de a fi apreciata si recunoscuta pentru eforturile depuse.

Cum sa spui „Multumesc?”

Cu toate acestea, e important sa stii cum sa spui „multumesc” pentru a te bucura de adevaratul impact al acestei simple cuvinte.

Iata cateva sfaturi utile pentru a-ti imbunatati modul de a spune „multumesc”:

● Foloseste aceasta fraza cu inteligenta: Cand vrei sa spui „multumesc”, adauga o nota personala si fii explicit despre ce il bucuri pe cel cealalta.

● Alege sentimentul potrivit: Daca folosesti sentimente negative sau arogante in timp ce spui „multumesc”, poti avea adesea rezultate negative.

● Apreciaza eforturile depuse: Atunci cand utilizati cuvintele „multumesc”, aratati recunostinta fata de ce face o alta persoana sau pentru ce a facut pentru dvs..

● Fii sincer: Recunostinta sincera poate face o mare diferenta si, prin urmare, incearca sa nu exprim “multumesc” cu usurinta.

● Nu permite ritualurilor sa sterpeasca aprecierea: Intotdeauna fa eforturi sa fii creativ in loc sa faci „cup” cuvinte custom.

● Ramai pe aceeasi lungime de unda cu persoana: Daca cineva se prezinta cu un zambet la lucru, poate fi bine sa faci la fel si sa incerci sa ii zambesti inapoi.

● Stabiliti un echilibru: Daca toata lumea foloseste la nesfarsit cuvintele „multumesc”, ei se pot sature si nu vei mai avea acest impact pozitiv ca data trecuta.

Cateva Practici Excelente pentru a Spune „Multumesc”

Iata cateva practici excelente pe care le puteti aplica pentru a spune „multumesc” cu inima deschisa:

● Atunci cand trimiteti o felicitare, trimiteti o nota scurta dar sincere, spunand „multumesc”.

● Daca cineva are intregul plan: Dati-le un zambet, spuneti cu glas foarte tare „multumesc” si urmati aceasta metoda de fiecare data cand cineva face ceva pentru tine.

● Daca cineva face un compromis: Apreciaza compromisul facut si mulumeste-l pentru aceasta.

● Daca un client foloseste serviciile tale: Datorita fidelitatii clientilor tai, fii recunoscator si un ganditor stralucit, spunandu-le „multumesc” pentru sustinerea lor.

● Cand angajatii tai fac performanta: Intotdeauna fii prietenos si recunoscator si spunandu-le: „Multumesc pentru efortul si realizarile tale”.

● Cand esti din nou in relatia ta: Cand relatia ta se intareste, arata ca ai acordat atentie si fa-l sa se simta special spunandu-i: „multumesc pentru intelegerea ta”.

● Cand faci something special pentru un prieten: Asigura-te ca te bucuri de acest lucru dandu-i caldura si apropiere: spunand „multumesc” si aratandu-i cat de mult inseamna pentru tine.

● Cand iti dezvolti mentalitatea despre vieti: Ori de cate ori iti schimbi mentalitatea, arata-ti recunostinta si fa-ti un cadou, spunandu-ti “multumesc”.

Totalitatea „multumesc” se poate referi la sentimentul recunostintei profunde fata de cineva sau la o simpla reactie fireasca si politicoasa. Atunci cand spunem “multumesc”, ne simtim bine si ne reconectam cu semenii nostri – iar acest sentiment poate fi transferat si altora, imbunatatind si mai mult situatia. Asadar, urmatoarea ta reactie ar trebui sa fie “multumesc” – cunoscuta si iubita fraza magica care poate schimba povestea ta si cea a celorlalti in mod pozitiv.