Descrieri: cum să-ți descrii cel mai bine profilul și abilitățile pe rețelele sociale sau în CV

Cand cauti un job, profilul tau pe retelele sociale este o parte vitala si de importanta deosebita a procesului de cautare. Profilul iti poate oferi ocazia de a te prezenta si promova fata de angajator, fiind momentul in care trebuie sa te convingi ca esti persoana potrivita pentru job.

Descrierea profilului si a abilitatilor construieste imaginea unei persoane atragatoare, capabila sa ia decizii informate si carismatica. De aceea, este important sa iei in considerare anumiti factori si sa-ti faci o descriere eficienta.

I. Prezenta online și încrederea in profil

O descriere trebuie sa fie scrisa cu grija si detalii pentru a servi drept un ghid care sa ajute pe cei care te cauta sa-si faca o prima impresie despre tine. Deja de la prima vedere, profilul trebuie sa inspire incredere, sa arate ca esti specializat si expert in domeniul pentru care se desfasoara recrutarea.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci cand iti descrii pe social media profilul tau pentru un job este sa determini publicul si sa raspunzi la intrebarea “Cine sunt eu?”. De-a lungul intregului proces, cel mai usor este sa ramai consecvent si sa te prezinti aceeasi persoana online. Promoveaza-ti cunoasterea profund a domeniului in care te specializezi si motiveaza-te pentru noi directii si metode.

II. Obiectivul CV-ului

Cand vine vorba de descrierea profilului in cadrul CV-ului, incearca sa aduci mai multa nuanta si sa completezi afisarea aptitudinilor cu exemple concrete. Scrie despre caracteristicile si chestiile pe care le faci sau le intelegi. Explica-ti experienta si pune in evidenta abilitatile specifice care ar face ca experienta ta sa fie apta pentru postul pentru care aplici. Cand te prezinti, te poate ajuta sa folosesti referinte profesionale cand este cazul.

III. Avantajele descrierii abilitatilor si cunostintelor

Descriera ta pentru profil trebuie sa includa abilitati si cunostinte, dar si abilitati personale si interpersonale. Aici poti sa faci o lista cu aptitudini cunoscute si sa le prezinti mai exact ce te face sa se potriveasca cu postul acela. Un bun exemplu sunt abilitatile de comunicare si gandirea critica.

Avantajele descrierii abilitatilor si cunostintelor sunt ca poti sa prezinti persoanei care face recrutarile cum anumite experiente anterioare au pregatit-o pe tine pentru jobul in cauza. Scrie un CV cu exemple concrete despre cum ai rezolvat anumite probleme pe parcursul carierei tale. Schimbarile si invatarea iti pot servi ca argument sau exemplu cand prezinti cum anumite aptitudini si cunostinte se potrivesc cu postul la care aplici.

IV. Prezentare unica

Foloseste o descriere unica, evita sa revii la aceleasi punte in momentul in care faci trimitere la anumite teme, sau sa duplici informatiile – daca aceasta informatie a fost deja oferita in CV, sau in alte descrieri online. In loc sa scrii aceleasi lucruri in mai multe spatii, foloseste acea informatie si transform-o potrivit contextului in care se printeaza.

V. Gândirea pozitiva și convingerea

In conditiile informarii excesive despre profilul tau, estimuleaza emotii pozitive prin folosirea unor cuvinte si fraze optimiste. Traieste viata prin excelenta, foloseste exemple concrete de rezultate, orice obiective ai avut si care le-ai atins. Lasa oamenilor sa simta energia ta si nivelul tau de incredere.

VI. Simplitate și creativitate

Exista o diferenta intre a spune lucruri interesante si a spune lucruri interesante intr-un mod creative. Chiar si cele mai simple informatii pot fi prezentate intr-un mod interesant. Daca folosesti sugestii de rezolvare a problemelor, metafore, – da o emotie cuvintelor si expresiei. Scrie si foloseste cuvinte pe care le intelegi cu adevarat.

VII. Expresie vizuala

Perceptia unui profil pe social media nu se limiteaza doar la postari si cuvinte; partea vizuala faciliteaza si influenteaza citirea, redand mai multa intelegere despre profilul tau. Este posibil sa incluzi imagini appropriate, grafice, numere si elemente vizuale care sa iti completeze profilul.

Cu toate ca imaginile influenteaza perceptia despre persoana ta, conteaza intotdeauna factorul emotional. Ce te face sa ai primul contact cu informatiile din profilul tau? Mai exact, limiteaza folosirea excesiva de imagini si incearca sa ai mereu in minte informatia pertinenta care sa faca din profilul tau unul special.

VIII. Progresul

Trebuie sa te conectezi mereu cu progresul. Fa modificari in descrierea profilului tau atat pe retelele de socializare, cat si in CV, fie ca ai pierdut job-ul, fie ca ai obtinut o noua pozitie in companie. Achizitiile importante si nivelul de cunostinte, precum si metodele noi si actualizarile stadiului in care te afli, sunt variatii importante datorita carora angajatorii sa te detaliateze mai bine.

IX. Construirea unei imagini reconsiderate

E important sa te limitezi si sa iei in considerare informatia esentiala care face ca persoana ta sa apara ca un om de afaceri profesionist si dedicat. Fii direct, simplu si nu uita de misiunea profilului tau:

Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le tii minte atunci cand descrii profilul si abilitatile tale pe retelele sociale sau in CV:

  • O prezenta inovatoare online;

  • Utilizeaza imaginatia si incluzioneaza informatia pertinenta in descriere si CV;

  • Pastrează o prezentare concisa a numeroaselor expertize și abilități;

  • Fii cat mai convingator in prezentare;

  • Alege setul corect de cuvinte atat in CV, cat si in descriere pentru un impact maxim;

  • Prezinta-ti cunostintele si abilitatile folosindu-ti exemplele speciale.