Desene in creion: cum sa iti dezvolti talentul artistic

Tot mai multi oameni se indreapta catre arta pentru a-si petrece timpul liber sau chiar profesional. Desenul cu creionul ramane preferatul multora dintre cei pasionati de arta datorita detaliilor superbe pe care le poate oferi. Daca vrei sa te initiezi in aceasta arta, in articolul urmator vei afla tot ce trebuie sa stii despre desene in creion.

Cum sa incepi sa desenezi in creion

Inainte de a incepe sa inveti sa desenezi cu creionul, ai nevoie de cateva obiecte esentiale, cum ar fi hartia de desen, creioane, radiere si carioci. Aceste produse sunt disponibile intr-o gama variata intr-un magazin de arta, in special, si in majoritatea magazine specializate in produse de desen. In plus, internetul iti va oferi o multitudine de produse creatoare pe care sa le alegi in functie de nevoile tale.

Dupa ce ai achizitionat toate obiectele de care ai nevoie, iata cum sa incepi sa desenezi cu creionul:

 1. Alege un subiect. Acesta poate fi orice imagine, persoana sau obiect pe care doresti sa il desenezi. De asemenea, este important sa ai consideratii privitoare la nivelul de complexitate.

 2. Studiaza imaginea. Trebuie sa iti concentratezi atentia pe particularitatile obiectului sau a personajului pe care doresti sa il desenezi in creion. Da-ti seama mai intai despre dimensiuni si linii, contur si umbre.

 3. Schiteaza imaginea cu creionul. Acesta este modul in care iti initializezi desenul. Poate fi destul de usor sa dibui abstract creativ in primele modelari. Introdu forme, umbre si alte caracteristici pozitionate corect.

 4. Completeaza detaliile. Acesta este pasul in care adaugi detalii si realism imaginii. Liniile pot fi schimbate, pozitiile modificate, contururi aliniate paralel sau forme modificate pentru a face imaginea ceva mai aproape de ceea ce vede ochiul tau.

De ce sa desenezi in creion

Desenul cu creionul este o tehnica frumoasa si relaxanta care iti ofera o multitudine de beneficii, cum ar fi:

 1. Iti indica nivelul de detaliu interesant. Folosind creionul si hartia poti sa obtii efectul de detaliu spectaculos fara a folosi culori sau alte instrumente.

 2. Creionul este un element foarte versatil. Poti sa modifici oricand si orice, fara a afecta imaginea globala.

 3. Hartia ramane exact aceeasi. Spre deosebire de alte tehnici de desen, picaturile de culoare sau erorile de trasare nu iti vor afecta imaginea. Astfel, poti sa iti folosesti cu usurinta imaginitia.

 4. Este mai ieftin si mai usor de inceput. Desenul cu creionul face parte dintre cele mai accesibile tehnici de desen. De asemenea, produsele pot fi usor gasite si au si un pret accesibil.

Acestea fiind spuse, inainte sa iti faci un hobby din desenul in creion sau sa devii un profesionist, iti sugeram sa iei cateva lectii de desen pentru a avea o baza de lucru.

Lectii despre desenul in creion

Este important sa inveti sa desenezi in creion si sa inveti tehnicile corecte, astfel incat sa stii ce faci si sa progresezi. Poti sa cauti cursuri si lectii de desen online sau sa ia lectii in persoana pentru a incerca sa inveti sa desenezi.

In plus, sunt si numeroase carti si ghiduri specializate in desenul in creion. Acestea iti permit sa parcurgi materialul la tine acasa in ritmul tau si te fac sa iti construiesti singur abilitatile de desen de la baza.

Cum sa iti dezvolti abilitatile de desen cu creionul

Dupa ce ai luat lectii si ai citit carti despre desen, este modul in care iti poti dezvolta abilitatile, practicand cat mai mult. Iata cateva trucuri simple care te vor ajuta sa iti dezvolti abilitatea de a desena cu creionul:

 1. Fii curajos cu proiectele tale si nu ai teama de a gresi. Nu exista gresall perfecti. Daca devii prea constient de erorile tale, vei fi blocat inainte sa te dai seama.

 2. Concentreaza-te asupra detaliilor. Fii atent sa liniele tale sa fie corect aliniate, chiar daca sunt mici. Experimenteaza intotdeauna tehnici si linii diferite pentru a obtine rezultate variate si interesante.

 3. Desena din imagine. Studiaza imaginile tale obiectiv si pregateste-te sa petreci ceva mai mult timp desenandu-le. Nu grabi procesul.

 4. Fii experiment, surprinsa si creativa. Acesta este modul tau unic de a aborda picturile. Gaseste moduri originale de a te reflecta in imagini si aduceti la viata ceea ce vezi.

 5. Desenul nu este despre perfectiune, ci despre creativitate. Lasa imaginea sa vorbeasca pentru tine si nu te ingrijora prea mult daca imaginea ta nu se opreste la perfectionare.

De asemenea, este important sa pastrezi lucrarile tale si sa le revizuiesti periodic. Acest lucru te va ajuta sa observi unde mai trebuie sa lucrezi si sa iti poti imbunatati tehnicile.

Desenul cu creionul este o tehnica clasica menita sa iti ofere detaliile fine pe care le cauti. Aceasta este una dintre cele mai simple tehnici de desen si, daca sunt folosite corect, mai direct si mai distractiv.

Cu ajutorul informatiilor din acest articol, trebuie sa fii acum pregatit sa incepi sa desenezi cu creionul. Toate abilitatile tale iti vor fi provate daca iti urmezi chiar pasii mentionati si completeaza toate lectiile despre desen.

Sporeste-ti abilitatile tale, fii creativ si profita de experienta placuta a desenului!