Harta Romaniei orase: afla totul despre cele mai importante orase din tara

Romania este una dintre tarile cele mai adorate din lume. Cu o istorie bogata si o cultura vie si incantatoare, tara noastra ofera beneficii turistilor care vin sa o descopere. Orasele din Romania sunt destinatii populare pentru calatorii, oferind de la frumusetea naturii la energeticul oras. 

Cu toate acestea, multe persoane stiu foarte putin despre orasele mai mici sau mai mari. Pentru a avea o mai buna intelegere a hartii Romaniei si ai oraselor sale, iata tot ce trebuie sa stiti despre cele mai importante orase din tara.

Orasele Important în Romania

Exista peste 300 de orase in Romania, fiecare avand peisajul si atractiile unice. Cele mai importante orase sunt:

 1. Bucuresti – Capitala Romaniei si cel mai populat oras din tara, Bucuresti ofera vizitatorilor istorie, cultura, arhitectura si distractie. Turistii pot sa exploreze curiozitatile arhitecturale ale orasului, cum ar fi Palatul Parlamentului sau Cercul Militar, precum si alte moduri in care Bucurestiul isi pastreaza istoria. Impresionanta gama de muzee, teatre, centrul vechi si parcurile ample fac ca acest oras sa fie si astazi una dintre cele mai importante destinatii din Romania.

 2. Cluj-Napoca – Pozitionat in inima tarii, Cluj-Napoca este un oras plin de viata, cu o populatie studenteasca tanara si energica. In plus, parcul istoric al orasului, Biserica Noastra Doamna si muzeul istoriei locale si strazile poporului fac din aceasta destinatie una memorabila.

 3. Timisoara – In vestul Romaniei, in centrul provinciei Banat se afla Timisoara, cea mai cosmopolita si, poate, mai frumoasa destinatie romaneasca. Aici, turistii se pot bucura de frumusetea parcului Botanic si a celor sapte lacuri, prin care se poate plimba cu barca, de piata mare, de calatoriile pe apa prin canale si, desigur, de restaurantele si barurile sale deosebite.

 4. Iasi – Iasiul este unul dintre cele mai vechi orase ale Romaniei, fiind considerat adesea ca „arhiepiscopia culturii romanesti”. In Iasi vei fi impresionat de renumitele monumente istorice, cum ar fi castelul si fostele palate boieresti, Biserica Trei Ierarhi si muzeul memorial al lui Mihai Eminescu. Si, daca sunteti in cautarea platourilor culinare autentice, puteti sa le gasiti aiici.

 5. Constanta – Constanta este cea mai importanta oras din tara in privinta comertului fluvial si una dintre cele mai populare destinatii turistice din Romania. Cu un aer natural deosebit si o bogatie de obiective turistice, cum ar fi aberanta Cazino Constanta, marele port turistic si izvoarele turistice, turistii se pot bucura de atractiile acestui oras.

 6. Sibiu – Sibiu este una dintre cele mai frumoase destinatii ale tarii noastre, oferindu-ti o experienta deosebita de turism rural. Aici puteti gasi orasul vechi, Castelul de Apa, strazile istorice si, bineinteles, restaurantele cu specific local.

Situatia Geografica a Romaniei

România se află în sud–estul continentului European și a regiunii Carpaților. Țara se întinde pe un teritoriu între Marea Neagră, în est, și Valea Dunării, în vest. În nord, granita sa este formată de sexul Ucrainei și Republica Moldova. Țara noastră are același limite cu Serbia și Bulgaria la sud.

Șosele si Autostradele din Romania

Acestea ofera călătorilor posibilitatea de a face o călătorie rapida si convenabila intre principalele orase din țară. Principalele autostrazi si tronsoane care leaga orasele imporante in Romania sunt:

 • Autostrada A1 – Bucuresti – Pitesti – Craiova – Constanta
 • Autostrada A2 – Bucuresti – Titu – Focsani – Ramnicu Valcea – Sibiu – Deva
 • Autostrada A3 – Bucuresti – Ploiesti – Brasov – Sighisoara -Targu Mures
 • Autostrada A4 – Constanta – Cernavoda – Medgidia – Lacu Vacaresti – Bucuresti
 • Autostrada A5 – Pitesti – Targu Jiu – Targu Mures – Drobeta Turnu Severin – Timisoara
 • Autostrada A6 – Sebes – Sibiu – Fagaras – Brasov

De asemenea, drumurile nationale si countyene ofera conexiuni intre principalele orase din Romania si cele mai mari orase din regiunile mai indepartate.

Transportul in Romania

Deși țara noastră nu are o rețea de cale ferată atat de dezvoltată precum alte țări europene, Romania are conexiuni feroviare intre principalele orase. In plus fata de trenuri, mai exista o multime de lini de autobuz și microbuze interurbane, care faciliteaza transportul intre orase și la obiectivele turistice. Coltul drumurilor statale va simti un pic mai in siguranta decat folosiesti curse private (taxi/microbuz) și compartimente la clasa business.

De asemenea, cel mai bun mod de a calatori in Romania este avionul. Lăutarii pot gasi destul de multe zboruri in și din principalele orase ale tarii. Exista doua aeroporturi internationale active in Romania: Aeroportul International Bucuresti Baneasa (BBU) si Aeroportul Otopeni Henri Coanda (OTP).

Totusi, in cele mai multe cazuri, cea mai Economica solutie de transport in Romania este masina. Exista companii care inchiriaza masini in Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi si alte orase ale tarii.

In Romania exista mai mult de 300 de orase, fiecare cu arhitectura, cultura si atractii unique. Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara Iasi, Constanta si Sibiu sunt doar cateva dintre orasele populare cu care ar trebui sa va familiarizati.