Citate celebre: cuvinte intelepte care ne inspira

Cuvintele aduc noroi sau diamante, spune surorile Bronte în cunoscutul roman Jane Eyre și este o cugetare profundă a vremurilor Pe parcursul istoriei, oamenii de spirit au lăsat în urma lor cuvinte înțelepte și inspiratoare în forma citatelor celebre. Aceste citate pot servi model în viețile noastre, oferindu-ne învățăminte și directii esențiale, sau pot fi simpleli surse de reflecție și de inspirație Mondial cunoscute citate semnate de mari ganditori și scriitori, precum William Shakespeare, Mahatma Gandhi sau Oscar Wilde, continuă să fie popualre sute de ani mai tarziu. Acest articol examineaza citatele celebre și forma în care acestea au rezonat sau oferit un model de viața noastră zilele acestea.

Cum ne \ajuta citatele celebre?
Cu toate că citatele celebre sunt vechi în mod traditional, ele au ramas actuale si populare toata lumea in zilele noastre. Acestea sunt foarte motivatinge și inspiraționale, ne motivând să ne îmbunatățim vietile prin trimiterea de mesaje profunde. Citatele celebre pot fi folosite pentru a articula și a sublinia un punct de vedere sau filosofie pe care vrem sa-l împărtășim cu ceilalti.

Unii susțin căele pentru ca o cugetare să poată fi considerata o citate celebra, aceasta trebuie sa fie simpla, profunda și utila. Aceste citate sunt extrem de variate, de la măștile care caracterizeaza un sentiment sau experiența, pana la mărtaurisi despre modul in care sa trăim viețile noastre.

Citate celebre și autori
Mai jos am inclus un top 10 al celor mai populare citate și autori, de-a lungul timpului:

  1. „Vara lui ” – William Shakespeare
  2. „Puterea este inadaptabilitatea la schimbare ” – Mahatma Gandhi
  3. „Viața este ceea ce se întâmplă când nu ești atent ” – James Thurber
  4. „Fii mai bun decât ieri, fii mai bun decât tu ” – Ammy Hamilton
  5. „ Nu vadam norul, ci folosim norii ” – Steve Jobs
  6. „Viața este un joc de șah în care trebuie sa mutam piesele corect ” – Napoleon Hill
  7. „Cea mai grozava descoperire a mea a fost că nu exista limita pe care nu o pot depăși ” – Helen Keller
  8. „Orice poate fi minunat, atat timp cât gândești în acest fel ” – Walt Disney
  9. „Fii curajos și încercați să nu ratați ocaziile ” – Benjamin Franklin
  10. „Unul nu poate lupta de unul singur ” – Eleanor Roosevelt

Tipuri de citate celebre 

Citatele celebre sunt împărțite în categorii diferite, după cum urmează:
• Citate motivationales
Aceste citate sunt importante pentru motivație și stimulare unora; Ei au capacitatea de a modifica și îmbunătăți percepția față de dificultăți. Acestea pot fi citate semnate de sufleti mari care s-au confruntat cu mari încercări si acum încearcă să dea speranța și curajul celor care se confrunta cu greutățile.

• Citate inspiraționale
Citatele sirspiraționale sunt exact ceea ce indica numele lor; Acestea încearcă să dea sfaturi din propria lor experiență și oamenii sa se inspire pentru a învinge greutățile vieții. Acestea pot fi folosite pentru a crea o mai buna putere de a face ceva, poate în ciuda tuturor dificultăților care îi împiedică pe oameni sa-si indeplineaca dorintele.

• Citate despre prietenie
Aceste citate se referă la prietenia și la legăturile dintre prieteni. Acestea pot fi citate ale unor scriitori, actori sau personalități care descriu natura prieteniei și ce înseamnă să ai o relație bună cu cineva. Acestea sunt importante pentru locul lor în societate, oferind o speranta tuturor acelor care și-au pierdut prietenii și caută speranță pentru a continua viața.

• Citate despre dragoste
Citate celebre despre dragoste arată multe perspective diferite asupra modului in care se manifesta aceasta emoție. Acestea sunt deosebit de populare pentru acestea manifesta o viteza speciala și dragoste pentru ceilalti. Acestea aduc, de asemenea, o privire asupra modului in care relațiile trebuie să fie tratate pentru a oferi un răspuns important pentru obiectivele dragostei.

Citește cugetările lui Mark Twain 

Mark Twain este unul dintre cei mai cunoscuti scriitori ai lumii și susținerile sale legate de corupție, egalitate și viață continuă să inspire incluzând experienta sa de viață personals. Iată cateva dintre cele mai inspiratoare citate provenind din Ministerul Păcii și al iubirii sale:

• „Râdeți ca și cum nu v-ar fi rușine și plângeți ca și cum nu v-ar fi milă”.
• „Viața nu se trăiește înapoi și printre lucrurile de lăudat în viața trăită înainte nu este cazul.”
• „Dacă nu știți unde mergeți, orice drum vă va duce acolo”.