Harta turistică a României – locuri de vizitat în vacanță sau în weekend

România este destinația perfectă pentru vacanța membrelor familiei sau abia rămase pentru a diminua stresul și a te relaxa. Ecourile biodiversității și varietății, frumusețea unor păduri, albiile râurilor, vegetația luxuriantă, parcele agricole, se amestecă cu sunetele vieții sălbatice și istoria și cultura țării. Între mănăstiri și fortărețe, cetăți și alte elemente arhitecturale, orașele, marea, muntele și toate intervalele, descoperim călătorind prin România că această țară are multe de oferit. 

În cele ce urmează vom explora harta turistică a României și vom descoperi locurile maagice, oportunitățile și destinațiile pline de magie pe care această țară le pune la dispoziția noastră.

Dintotdeauna, turiștii au descoperit frumusețea României printr-o hartă turistică. Acest ghid ne permite să ne planificăm călătoriile în variate locuri, scopul nostru fiind acela de a descoperi intervalele pline de magie pe care le oferă țara. În această hartă turistică, găsim locuri unice, printre care se numără castele vechi, păduri vrăjite, locuri înrudite cu cultura și istoria locală, mănăstiri și alte obiective turistice.

Pe această hartă descoperim câteva dintre perlele României, precum și diverse tipuri de destinații care pot fi vizitate în perioada vacanței sau în weekend. Teritoriul extrem de variabil oferă atât naturaletea, cât și vestigii arhitecturale, parcuri și multe alte atracții care așteaptă să fie descoperite.

Explorand harta turistica a României

Când vorbim despre sărbătorile în România și despre planificarea unui timetable de petrecut weekendul sau vacanță, alegerea unei locații potrivite poate fi limitată. Din fericire, harta turistică a României oferă o varietate impresionantă de destinații, toate aliniate pe diferite orașe și zone geografice.

București

În București orașul se poate bucura de numeroase repere turistice celebre. Toate aceste puncte se pot explora pe jos sau chiar și cu transportul public. Muzeul Țăranului Român, Muzeul Național de Artă Contemporană, Muzeul Național de Istorie Naturală, Muzeul Național de Arta Veche și Muzeul Satului sunt câteva dintre resursele de interes cultural, istoric și educativ. Alte obiective care ar trebui incluse într-o periplu turistic sunt Muzeul Național Cotroceni și Palatul Parlamentului.

În plus, în București poți admira palatele regale și vilele interbelice. Tinerii își pot petrece câteva ore distractive la Casa Poporului, Centrul Vechi și Universitatea din București iar pasionații de natură nealterată pot vizita Universitatea Agronomică, Grădina Botanică sau muzeul Groazei și al Monștrilor.

Monumente și restaurare istorică

Alte obiective din afara Bucureștiului ar putea fi monumentele sau relicve istorice ale acestei perioade. București se află la aproximativ 5 ore de mers cu mașina de regiunea Moldovei și poate fi locul ideal de ales pentru cei care doresc să exploreze așezările culturale de acolo.

Moldova oferă istorie într-un mod distinct, cu ruinele bisericilor vechi, castelele sale impresionante și alte gospodării secularizate, precum și cea mai veche unitate monahală continuă din Europa: Mănăstirea Putna. Turiștii pot lua parte la slujbe în această biserică veche sau să profite de pacea unei excursii pe jos prin natura pernele dinspre lumina Deltei Dunării sau Padurea Neagră.

Câteva regiuni și localități din Moldova sunt recunoscute prin alte obiective turistice pe care acestea le oferă, cum ar fi Mircea cel Bătrân, cetatea Soroceanu și altele asemenea. În plus, se pot pregăti tururi în tradițiile locale care mai sunt încă bine conservate în această regiune.

Valea Prahovei

Cetățile seculare, schiul, piesele de teatru și operele muzicale sunt toate motivele pentru care Valeasuperioară a Prahovei este considerata una dintre regiunile preferate de turiștii români și străini.

Aici, turiștii pot intra în contact cu alte patrimoniu istoric și pot explora locuri precum Castelul Știrbei, Cetatea Știrbei sau Cetatea Râșnovului. În plus, acestea se învecinează cu Castelul Bran, mult mai celebru, cunoscut și sub numele de Castelul lui Dracula sau Castelul lui vampirilor. Acesta din urmă oferă tururi tematice pentru cei îndrăgostiți de vrăjitorii și de misterul dezlănțuit de această așezare.