Poezii de dragoste: cele mai frumoase si romantice versuri

Poezia de dragoste este una la fel de veche ca timpul însuși – foarte probabil, primul cantec scris a fost plin de cuvinte de dragoste și căutări ale unei inimi reconfortante. Acest tip de artă poetică permite adesea scriitorilor talentați să exprime sentimentele fragile și profunde, fără a folosi prea multe cuvinte. Iubirea înseamnă ceva diferit pentru fiecare persoană și totuși, aceste sentimente intime sunt folosite intermitent în poezia de dragoste. Desigur, cuvintele acesteia vor rămâne în inimile cititorilor și ascultătorilor mult după ce ultimul cuvânt a fost încetat.

Să explorăm câteva dintre cele mai bune cuvinte de iubire din lumea poeziei. Uneori, aceste versuri sunt atât de scrise bine și captivante încât sunt pur și simplu îndrăgostite.

I. Poezii de dragoste clasice

Unul dintre cei mai cunoscuți scriitori de poezie de dragoste clasică provine din secolul al XVI-lea – William Shakespeare. De la sonete abstracte la piese din teatrul ricardian, Shakespeare a fost mai mult decât un vârf de lance într-o abilitate de a scrie versuri de dragoste romantice.

Aproape fiecare piesă a lui Shakespeare cuprinde, într-un fel sau altul, tema dragostei și în mod special, a dorinței de a fi împreună cu cea sau cel drag, chiar dacă acest lucru nu este întotdeauna posibil. Lirica, forma lirică poetică și refrenul său au șocat audiența și au adus o poezie la o înălțime de neegalat.

Iată câteva sonete emblemă ale marelui scriitor:

 1. Sonet 116

  Nu poate iubirea, care crește prin dorință,
  Să se destrame printr-o cauză atât de mare;
  Nu, chiar în cursul disperării, mare
  Puterea sa nu se transformă într-o minciună.

 2. Sonet 18

  Ca soarele este cel mai frumos în văzut,
  Silueta fragedă a celei dragi aduce
  Până și bezna întunericului îi cucerit;
  Iar ochii ei, ca stelele au trimis pace.

 3. Sonet 73

  Soarele, ce un om lângă altul așteaptă,
  Spre asfințit se lasă cu tristețe dorit;
  Bătrânul an s-a apropiat mai mult,
  Și trăitul mai scurt pentru mine este scurt.

II. Poezii de dragoste moderne

Desigur, poezia de dragoste nu s-a oprit la vremurile vechilor. De la modernismul literar la post-modernism și chiar hibridul, poezia de dragoste continuă să inspire poeți, oameni de științe și gânditori. Oamenii sunt atrași de această formă de artă pentru că îi permite să-și exprime sentimentele iubitoare fără a recurge la cuvinte prea complicat.

Iată câteva dintre cele mai populare poezii de dragoste moderne:

 1. Primele cuvinte de Billy Collins

  Și prima data când ne-am putut ține de mână
  Ne-am uitat într-un fel diferit și ne-am jurat
  Că dacă ne vom despărți vreodată, ne vom revedea

 2. Un milion de cuvinte de Remco Campert

  De-aș avea un milion de cuvinte
  Și tot de-ar fi mai puțin decât îmi doresc
  Pentru a-ți spune iubirea ce o port în casă

 3. Găsirea iubirii de Gwendolyn Brooks

  Și m-am întâlnit în acea zi cu iubirea
  Când ea dădea îndată un base de putere și căldură
  Ea mi-a făcut inimă și privirea rânjind

III. Scriind propriile poezii de dragoste

Există multe forme de poezie de dragoste și versuri. Dacă doriți să exprimați iubirea față de o persoană anume printr-o creație modernă sau clasică, există câteva secrete și trucuri pe care le puteți folosi.

Aici sunt câteva pași pentru a vă ajuta să vă exprimați iubirea prin poezie de dragoste:

 1. Găsiți un cuvânt sau expresie potrivit pentru sentimentul pe care îl aveți și care urmează să fie transmis în poezie.

 2. Faceți o listă cu cuvintele cheie pentru a vă ajuta să faceți o poezie bună și interesantă. Puteți de asemenea să faceți o listă de imagini când notați cuvintele cheie.

 3. Dacă vreți să scrieți poezie clasică, asigurați-vă că urmați rimele și sistemele setate și dedicate. La urma urmei, acesta este un mod de exprimare lirică și trebuie să vă asigurați că sunetele se aliniază.

 4. Începeți, de asemenea, să vă folosiți figurile literare precum metafore, simboluri, metafore și comparații pentru a vă ajuta să exprimați profund sentimentele.