Corbu – o plajă sălbatică pe litoralul românesc

Corbu este o plajă sălbatică amplasată pe coasta Marii Negre în partea de nord a României şi se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 900 m de-a lungul litoralului în apropierea localităţii Corbu, comuna Gogeşti, judeţul Constanţa.

Datorită poziţionării sale excelente, această plajă a devenit rapid una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă din regiune. Cu o plajă largă cu nisipuri fine, un peisaj încântător şi o mare curată, Corbu este o locaţie ideală pentru cei care doresc să petreacă o zi relaxantă şi liniştită în natură.

Descrierea plajei Corbu

Corbu se remarcă printr-o privelişte frumoasă, cu mare curată, liniile călduroase de nisip fin şi o vegetaţie bogată. Plaja are o lungime de 900 m si se intinde de la puntea peste Ampoi, la est, până la gura Bârzii omeneşti, la vest. Acoperirea ei este destul de bună în timpul sezonului turistic, iar suprafaţa sa este aproximativ pe nisipuri.

Cu toate că marea este destul de profundă aproape de mal, lasă pe plajă o linie superficială destul de largă şi destul de puţin adâncă. Nisipurile sunt foarte fine şi destul de albe, iar în zonele unde adâncimea este mai mică, apa este destul de curată.

Cu un panorama frumoasă, plaja Corbu poate fi un loc minunat de relaxare şi recreere atât pentru familie, cât şi pentru cei care iau parte la sporturi nautice. Plaja oferă o energie pozitivă prin încântătoarele sale culori, mhangulările sale curate şi marea liniştită.

Activităţi în jurul plajei Corbu

Plaja se află în apropierea unei localităţi renumite pentru agrementul acvatic, Corbu, care pune la dispoziţia visilor turişti, numeroase activităţi distractive pe litoral. Puteţi participa la excursii inspre locuri izolate şi puteţi să vă relaxaţi la chira sau, în zonele mai protejate, puteţi face pește din barca.

De asemenea, aqua park-ul se află aproape de plajă şi pune la dispoziţia turiştilor numeroase tobogane, săli de jocuri şi locuri de relaxare, toate în mijlocul unui cadru minunat.

Nu în ultimul rând, Corbu oferă şi activity spechtacular, precum parasailing si pescuit înDelta Dunării, atractive pentru cei care doresc să se bucure mai mult de peisajele spectaculoase şi apa liniștită.

Cazare și Restaurant în Corbu

Multe din hotelurile şi pensiunile din Corbu se află aproape de plajă şi oferă facilităţi de înaltă calitate și confort pentru turiști:

  • Hotel Del Mar – oferă cazare în spaţii cu vlamă și toate cadranele de lux.

  • Pensiunea Anastasia – într-un cadru rustic, cu ru belele naturale.

  • Hotelul Corbu Resort – Lux și confort în stilul clasic.

  • Băile Romane – o experienţă de relaxare pe plaja Corbu.

Odată apeiţiţi în Corbu, puteţi să serviţi o masă mai bogată în restaurantul restaurantului hotelului Del Mar, îngustit pentru a fi suficient de spaţioasă pentru a satisface și cei mai exigenți. Alternativ, puteţi servi ceva mai traditional și simplu în restaurantul local și la terasele care se află de-a lungul şirei.

Cum să ajungeţi în Corbu

Corbu este situat la aproximativ 65 km sud de Constanţa, pe drumul E87. Pentru a ajunge în Corbu, turiştii pot lua autocarul de la gară din Constanţa, cu întoarcere la ore disponibile în funcție de orarul comercial. Autobuzul se oprește în apropierea plajei, care poate fi ușor accesibilă pe jos.

De asemenea, pot fi închiriate diverse vehicule pentru a ajunge la destinaţia respectivă. Pentru cei care preferă mersul pe jos, drumul de la Constanţa până la Corbu poate dura între 1 și 2 ore, în funcție de oprirea autobuzului și de numărul de turişti care se află la bord.

Cele mai importante lucruri de ținut minte vizitând plaja Corbu

Corbu este o destinaţie turistică mult iubită şi cu un mediu mai puţin dezvoltat, de aceea, turiştii ar trebui să țină cont de niște reguli esențiale. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le țineți minte în timp ce vizitaţi plaja Corbu:

  • Păstraţi îngrijirea tuturor facilităţilor de pe plajă și a mediului înconjurător și faceți tot posibilul să păstrați liniștea și curățenia plajei.

  • Sunt interzise grill-urile sau alte metode de gătit sau fumat pe plajă.

  • Animalele de companie nu sunt permise pe plajă.