Levi Elekes: cine este si ce face artistul roman

Levi Elekes este un artist roman contemporan, unul dintre cei mai prolifici și vizionați artiști din țară. Acesta se dedică preponderent picturii, precum şi artei digitale, desigur, și confecționării de poze și alte lucrări de artă.

Cine este Levi Elekes și ce face?

Levi Elekes este un artist multi-disciplinar din regiunea nordică a țării noastre, specializat în arta visuală. Nascut în anul 1972 în Prahova, Levi a urmat cursurile Liceului de Arta “Nicolae Tonitza” din București și a continuat apoi studiile sale la Universitatea de Arta și Design din Cluj-Napoca, unde a primit o diplomă de licenţă în arte audiovizuale. Chiar dacă Levi s-a dedicat în principal picturii, el și-a arătat disponibilitatea de a experimenta cu diferite arte și de a se implica în creativitate cu ateliere de design, poze și alte lucrări digitale.

Principalul subiect central al lucrărilor sale este relația omului cu natura și mediul înconjurător. El se concentrează asupra câtorva teme de bază, cum ar fi lumea naturală versus cea artificială, ecologia, istoria și demografia. El folosește pictura, pozele și artele digitale pentru a explora și a împărtăși astfel de conținuturi.

Levi foloseşte diferite materiale și fonduri pentru a crea o gamă largă de lucrări în cadrul atelierului său. Trasează peisajele, elementele naturală și abstraserele, facându-le profunde vis a vis de natura și mediul său. Acest lucru se reflectă în munca sa – albastru verzui, nuanţe pastelate de alb și alte nuante calde și învăluitoare sunt adesea prezente. Acestea sunt adesea îmbinate cu forme abstraite care declanșează o mare emoție și o trăire în sine.

Expoziţii și prezență online:

Lucrările lui Levi au găsit succes în țară și chiar și în afara granițelor. Acesta a participat la numeroase expoziții în România și în străinătate, momente importante în care poate evidenția stilul vizual unic și creativitatea sa. În plus, abilitățile sale media și tehnice dau un plus lucrărilor sale, oferindu-i un strat adițional și întărind experiența vizuală a spectatorilor, făcându-i avansați pe el.

Levi folosește de asemenea canale online media cum ar fi Facebook, Instagram și YouTube pentru a se conecta cu fanii și a-și promova arta. Acesta are, de asemenea, un portfolio online, unde fanii săi pot găsi lucrările sale și cumpăra produse pe bază de artă.

Stilul de lucru:

Levi începe lucrul său punând primii pași în arta sa, punându-și o mulțime de întrebări despre tematica sa și stilul său. El începe prin a parcurge studii metodice despre tema sa. Levi continuă prin a vorbi despre explorarea și dezvoltarea conceptului, folosind resurse medii cum ar fi; cărți, reviste, site-uri, filme, muzeul și alte expoziții. După ce a explorat conținutul, Levi acordă atenție la detalii pentru a descrie și reda experiența pe care vrea să o ofere spectatorilor.

Pe măsură ce Levi devine din ce în ce mai familiar cu conceptul său, el începe să-și înceapă lucrul pe o bucată de hârtie și alte medii digitale și obiecte de artă, folosind culori și texturi variate și neobișnuite. În procesul său de lucru, folosește multiple tehnici și programe digitale pentru a finaliza cu succes lucrările sale.

Venețiile sale se exprimează într-un mod unic care se concentrează pe temele sale și care îi oferă spectatorului o experiență. El creează vizualuri care reprezintă starea sa de spirit și sentimentele sale, astfel încât spectatorul să se poată conecta cu simbolul și mai mult, să poată înțelege și să simtă arta sa.

Lucrările sale pot fi văzute în multe colecții publice și private, inclusiv Muzeul de Artă Modernă București, Muzeul Zamca din Belarus, Muzeul de Artă din Polonia și Centrul de Artă al Universității din Cluj.

Câteva astfel de opere sunt:

“Visătorii”, o pictură acrilică exclusivă pe hârtie care prezintă janitorii ai lumii contemporane îmbrăcați în albastru pe fondul unei mări îndepărtate.

“Visul Rădăcinilor”, o ilustrație digitală cu frunzele crescând și se întrepătrund, îmbrăcând conturul unui trunchi de copac.

“Fără vârstă”, este o altă lucrare digitală care prezintă o copilă stânda în mijlocul pământului unde abundă viața și florile.