Pomeranian: Tot ce trebuie să știi despre una dintre cele mai populare rase de câini

Pomeranii sunt printre cele mai populare rase de câini in lumea de astăzi. Această rasă veche de câini s-a bucurat de popularitate încă din secolul al XVIII-lea. Aceste adorabile și dragalase câini au rămas unele dintre cele mai populare animale de companie în Occident și au fost îmbrățișați de asemenea și în alte țări, cum ar fi Rusia. Acum că știți câte ceva despre istoria câinilor Pomeranian, vă vom oferi informații detaliate despre această rasă.

Descriere și aparență

Pomeranii sunt câini mici, cu o înălțime de numai 7-11 inch și o greutate de numai 3-7 lbs. Pielea lor este foarte fină și strălucitoare și are o varietate de culori care variază de la crem la roșu, negru, alb și maro. Structura lor este subțire și compactă, iar corpul lor este acoperit cu blană lungă și moale. Capul Pomeranianului este alungit, cu urechi aranjate vertical și obraz alungit.

Personalitatea și caracterul Pomeran

Pomeranii sunt câini plini de personalitate și energie, cu un instinct foarte puternic pentru a proteja. Sunt o rasă curajoasă, inteligentă și devotată, care se poate lua facil de alte animale de companie, precum și de oameni. Pomeranii sunt câini foarte buni și loiali; se vor atașa rapid de familia lor și vor genera un sentiment de protecție și devotament. Ei ajută la crearea unei atmosfere foarte veselă și vor face orice pentru a-și mulțumi proprietarul.

Cerințe de îngrijire și alimentație

Seria Pomeranianului de a proteja poate duce la comportament dificil și poate crea o încăpățânare când vine vorba de antrenamente. Cu toate acestea, câinii de această rasă sunt foarte inteligenți și pot fi ușor antrenați cu ajutorul răbdării și perscverienței. Îngrijirea lor nu este necesară în mod regulat. Aceste câini mici necesită o periere o dată pe săptămână și o spălare în mod regulat cu un șampon special pentru câini. Acestea necesită deasemenea exerciții regulate, astfel încât să poată elimina energia acumulată.

În ceea ce privește alimentația, este important ca acestea să primească hrană de înaltă calitate și echilibrată. Hrana trebui să fie bogată în proteine animale și nutrienti, precum acizi grași și vitamine. Vitaminele sunt importante pentru a susține sănătatea articulațiilor și a pielii câinelui, în timp ce mestecatul Hrană ajută la menținrea unei dentiții sănătoase.

Riscurile la care sunt supuși Pomeranii

Pomeranii sunt predispuși la o serie de boli, precum alergiile, luxațiile de sold și sindromul de căldură severă. El poate suferi, de asemenea, de boli ale inimii sau chiar poriunea inghinata a șoldului. Aceste câini, în special cele mai în vârstă, pot dezvolta și probleme de vedere, precum cataracta.

Vaccinurile și consultările periodice la medicul veterinar sunt soluții excelente pentru prevenirea bolilor care sunt specifice Pomeranianilor. Pentru a preveni boli ale inimii, vă puteți apleca asupra dietei pentru a asigura că dezvoltați un sistem cardiovascular puternic.

Evaluarea Pomeranianului

Pomeranianii au devenit rasa preferata a multora si sunt foarte adorabili si inteligenti. Daca vrei sa ai unul, trebuie sa te asiguri ca selectezi unul dintr-o serva sanatoasa, astfel incat sa eviti multe din problemele medicale pe care le pot dezvolta cainii din interiorul lor.

Iată câteva puncte pe care trebuie să le luați în considerare atunci când cumpărați un Pomeranian:

● Asigurați-vă că are toate documentele de sanatate.

● Verificați starea generală a animalului de companie și asigurați-vă că nu prezintă semne clare de boli sau infecții.

● Verificați dacă sponsorul oferă un test pentru luxația de sold, pentru a verifica dacă nu are tendința de a dezvolta această problemă de sănătate.

● Verificați certificatul de sănătate pentru a vedea dacă acesta a fost testat pentru o boală oculara ereditara.

● Verificați și asigurați-vă că au fost vaccinați împotriva bolilor comune și că au fost verificați pentru infecții de paraziti și alte boli.

● Dupa ce cainele a crescut, asigurați-vă că se confruntă cu o dietă care să răspundă nevoilor sale si sa fie bogata in nutrienti și proteine animale. Furajele uscate speciale pentru cainele sunt perfecte pentru rasa Pomeranian.