Prăjiturile fac parte din cultura culinară de mii de ani și încă mai bucură pe toată lumea cu diferitele sale gusturi unice. Prăjiturile pot fi servite la o fetișcană, la o petrecere, sau doar drept un desert după masă. Fie că le aduceți în casa voastră sau le gătiți pentru a le oferi celor dragi, oricând este potrivit ca moment de bucurie.
Dacă nu sunteți experți în lucrul cu aluatul, există totuși multe rețete de prăjituri ușor de păstrat și realizat, fără prea multă muncă. Acest articol se adresează tuturor gospodinelor, începătorilor sau îndrăgostiților de prăjituri.
Iată câteva din cele mai ușor de preparate rețete de prăjituri, ce vă vor imaginația la treabă și vă vor satisface papilele gustative.
Rețeta de Brownies
Brownies-urile sunt dulciuri în formă cub, focosite pe fund și moi și cremoase în interior.
Ingrediente:
- 120 grame de ciocolată
- 90 grame de unt
- 2 ouă
- o lingură de extra-zahăr vanilat
- 90 grame de zahăr
- 90 grame de făină
- 1/2 linguriță de sare
- 100 grame de nucă
Instrucțiuni:
-
Prăjiți mai întâi ciocolata și untul într-o cratiță.
-
Amestecați apoi ouăle, zahărul și zahărul vanilat până se amestecă bine și se îngroașă. Adăugați compoziția de ciocolată și unt topit și lăsați-l la foc mic.
-
Combinați făina, sarea și nuca. Amestecați compoziția în cratiță și lăsați-o la foc mic până se îngroașă.
-
Puneți compoziția într-o formă de copt și lăsați la copt pentru 45 de minute.
Rețeta de Prăjitură cu Gălbenușuri
Prăjitura cu gălbenușuri este una dintre cele mai vechi rețete de prăjituri și se datorează bogăției albușurilor de ou și a gălbenușurilor de ou.
Ingrediente:
- 4 gălbenușuri
- 200 grame de zahăr
- 250 grame de unt
- jumătate de linguriță de sare
- 200 grame de făină
- 1/2 o linguriță de praf de copt
- zeama de la o lămâie
- 200 grame de fructe confiate
- 2-3 linguri de lapte
Instrucțiuni:
-
Amestecați gălbenușurile și zahărul până se topesc.
-
Adăugați untul și sarea și amestecați bine.
-
Adăugați făina, praful de copt și zeama de lămâie și amestecați până obțineți o pastă cremoasă.
-
Adăugați fructele confiate și amestecați. Puneți compoziția într-o formă de copt și lăsați-o la copt pentru aproximativ 45 de minute la 170 de grade.
Rețeta de Prăjitură cu Ciocolată și Nucă
Această prăjitură face parte din categoria de prăjituri clasice. O prăjitură cu și nucă și ciocolată un sentiment de bunăstare la fiecare mâncare.
Ingredinte:
- 200 grame de ciocolată
- 200 grame de unt
- 150 grame de zahăr
- 4 gălbenușuri
- 5 albușuri
- 200 grame de nuci
- 4 linguri de făină
- 1/4 linguriță de sare
- 2 linguri de lapte
Instrucțiuni:
-
Topiți ciocolata și untul într-o cratiță la foc mic.
-
Într-un bol mare, amestecați gălbenușurile cu zahărul. Adăugați spanac compoziția de ciocolată și topit și amestecați bine.
-
Într-un alt bol, amestecați albușurile și sarea până se îmbat și se îngroașa.
-
Adăugați nucile, făina și laptele în compoziția de mai sus și amestecați până obțineți un amestec omogen.
-
Puneți compoziția într-o formă de copt și lăsați la copt aproximativ 40 de minute sau până pastă trece testul scobitorii.
Rețeta de Prăjitură cu Mere și Fistic
Fisticul este un ingredient des întâlnit în ciuda faptului că nu prea se găsesc merele și fisticul dintr-o dată împreună, acest ingredient se găsește mai ales în deserturile din Marea Britanie.
Ingredinte:
- 4 mere
- 200 grame de fistic dat prin maşina.