Rochii de ocazie pentru un look fabulos

Fie ca participi la o petrecere, ieși la un restaurant sau mergi la un bal sau o gală de premii, o rochie de ocazie bine alesă poate face diferența între un look ordinar și unul fabulos. Alegerea rochiei corecte poate fi uneori dificilă, deoarece există o varietate de stiluri și nuanțe care se pot potrivi oricarei petreceri.

Alegerea stilului de rochie potrivit depinde de tipul evenimentului, localizare și din îmbrăcămintea pe care acesta o presupune. Din fericire, există câteva ghiduri simple, pe care le puteți urma pentru a găsi rochia ideală pentru a fi în culorile evenimentului și pentru a arăta fabulos!

1. Cum să Alegi O Rochia de Ocazie Adecvata

Rochiile de ocazie sunt cele mai potrivite pentru evenimentele formale și cu stil. Alegerea stilului potrivit și a culorii care se potrivește cu evenimentul poate oferi cel mai bun look și impresie.

Acestea sunt câteva îndrumări de bază, pe care le puteți urma când alegeți o rochie de ocazie:

• Urmăriți rigorile evenimentului și ținuta presupusă: Fiecare eveniment formal are rigori diferite sau particularități în ceea ce privește îmbrăcămintea – astfel, incercați întotdeauna să țineți cont de așteptările evenimentului.

• Țineți cont de marimea taliei și lungimea fustei: Una dintre principalele lucruri de care aveți nevoie să țineți cont este marimea și lungimea fustei. Pentru un look remarcabil, talia rochiei trebuie să se potrivească perfect. Lungimea fustei trebuie să fie adecvată înălțimii tale.

• Alegeți o nuanță potrivită: Nuanța și culoarea rochiei de ocazie pot oferi o potrivire perfectă cu tema evenimentului. De exemplu, dacă luați parte la un eveniment dansant sau la un bal, optați pentru culori mai puternice. Un eveniment mai forma; poate presupune ținuta unei rochii negre sau albe.

• Alegeti materialul potrivit care se potriveste cu tipul de eveniment : Unul dintre principalele criterii de care aveți nevoie să țineți cont este materialul. Rochiile formale din catifea sunt cele mai adecvate pentru baluri și gale. Pentru evenimente mai relaxate, precum petreceri, puteți purta o rochie în dantelă sau o rochie de lungime medie.

2. Stiluri Populare de Rochii de Ocazie

Indiferent de eveniment, există o multitudine de stiluri de rochii de ocazie care să se potrivească și să creeze look-ul ideal pentru tine. Acestea sunt doar câteva dintre stilurile populare pe care le poți alege:

• Rochia Empire: Este un stil clasic și modern de rochie de ocazie care subliniază talia și oferă un șold curbat pe partea de jos, fiind ideală pentru orice tip de corp.

• Rochia intrumentată: Acest stil de rochie are corpul însăși modelat cu o inserție de țesătură sub forma unei săbii sau a unei lighioane. Este cunoscut în general datorită lui Grace Kelly, epoca anilor ’50.

• Rochia Din Brocart: Ideală pentru gală sau bal, această opțiune de rochie de ocazie este de asemenea cunoscută și sub denumirea de „rochie metaforică”. Este foarte elegantă și perfectă pentru orice tip de corp.

• Rochia Din Brâu: Aceasta este probabil una dintre cele mai vechi stiluri de rochie, fiind foarte populară în epoca Elizabethană. Această rochie elegatantă are talia îngustă și o fustă plisată.

• Rochia Rochie de Seara: Daca vrei sa faci o impresie buna, opteaza pentru o rochie de seara Lunga. Acest stil clasic poate fi făcut în orice tip de material și în orice culoare.

• Rochia Cu Cascada: Acesta rochie oferă un look modern și contemporan cu fusta inegală. Acestea sunt adesea realizate din mătase subțire sau dantelă.

3. Accesoriile care Completează Lookul

Un look fabulos poate fi completat cu accesorii discrete care sa l deskileze. Acestea sunt cateva sfaturi utile, care vă pot ajuta :

• Optati pentru o paleta de culori neutre sau pastelate: Și șosetele, pantofii și gentile contribuie la look-ul total. Pentru a obține un look armonios, ar fi bine să optați pentru culori neutre sau pastelate pentru toate elementele.

• Alegeti bijuterii simple : Excesul de bijuterii își poate pierde din farmec și poate compromite look-ul total. Alege bijuterii simple și discrete care se potrivesc perfect cu rochia și se potrivesc oricarei tipologii de eveniment.

• Alegeti manecile potrivite : Manecile rochiei de ocazie sunt, de asemenea, foarte importante. Acestea trebuie să fie suficient de mici pentru a se potrivi evenimentului, dar nu prea mici. Ele pot oferi o notă adăugată de stil.

4. Locuri unde Găsiți Rochii de Ocazie

Există o varietate de magazine, buticuri și magazine online specializate în rochii de ocazie.