Trotinete electrice: Sfaturi și trucuri pentru a alege cea mai bună trotinetă electrică

Trotineta electrică a devenit un mijloc relativ ieftin și convenabil de transport între oraș, oferind utilizatorilor săi libertatea de a se deplasa în confortul propriu. Acestea sunt și foarte ecologice, ușor de manevrat și de întreținut – ceea ce le face una dintre cele mai populare metode de transport alternativ. 

Dacă doriți să cumpărați cea mai bună trotinetă electrică, va trebui să știți în ce să vă concentrați atunci când vă uitați la o varietate de modificări. Acest articol se îndreaptă spre a vă oferi o perspectivă mai bună și mai detaliată asupra selectării celei mai potrivite trotinete electrice pentru nevoile dumneavoastră.

1 – Tipuri diferite de trotinete electrice

Numeroase companii și producători oferă diferite modele de trotinete electrice, care vin în toate mărimile, design-uri, prețuri și viteze. Dacă sunteti dornic de a cumpara cea mai buna trotineta electrica, înainte de toate, trebuie să știți că există trei tipuri principale:

  1. Trotinete cu benzină – aceste trotinete sunt alimentate de o combinație de energie mecanică și electrică, și sunt preferatele persoanelor cu bugete mai mici, având în vedere că sunt ușor de întreținut și fac parte din cele mai ieftine tipuri de trotinete.

  2. Trotinete electrice scoțiene – acestea sunt modele mai avansate de trotinete care folosesc numai baterii reincarcabile pentru a fi alimentate. Acestea sunt folosite în principal pentru a călători pe distanțe mai lungi între două locații și sunt considerate a fi foarte sigure, putând parcurge distanțe de până la o sută de kilometri. Acestea sunt potrivite pentru a fi folosite atât pentru uzul persoal, cât și pentru a face turism.

  3. Trotinete electrice cu carcasă – acestea sunt când vorbim despre trotinete electrice, cele mai folosite modele, fiind preferatele persoanelor care doresc să se bucure de viteză și de manevrabilitate. Acestea sunt de obicei alimentate de o baterie reincarcabila și sunt dotate cu motor cu putere mare, fiind potrivite pe distanțe scurte.

2 – Viteza și autonomia

Viteza și autonomia sunt unele dintre cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le luați în considerare atunci când alegeți cea mai potrivită trotinetă electrică. De obicei, viteza de rulare se măsoară în kilometri pe oră și reprezintă cât de rapid se poate deplasa utilizatorul pe trotineta sa. În ceea ce privește autonomia, aceasta măsoară distanța pe care poate să-o parcurgă trotineta electrică fără să fie încărcată.

3 – Bateria trotinetei

Tot odată cu viteza și autonomia, bateria trotinetei electrice este un element foarte important și care trebuie luat în considerare atunci când faceți o alegere. În principiu, bateria reprezintă sursa de energie a trotinetei. Bateriile trotinetelor electrice pot fi împărțite în 3 tipuri:

  1. Baterii litiu-ion – Acestea sunt cele mai populare tipuri baterii folosite astăzi în trotinetele electrice. Ele sunt foarte fiabile și eficiente din punct de vedere energetic, putând furniza suficientă energie pentru a alimenta trotineta pentru o perioadă lungă de timp. De asemenea, acestea sunt ușor de încărcat și pot fi încărcate pe sistemul convențional de alimentare a energiei.

  2. Baterii plumb – Aceste baterii sunt foarte fiabile, fiind și greu de deteriorat, însă regimul lor de încărcare este destul de încet. Ele pot fi, de asemenea, foarte greu de întreținut.

  3. Baterii Ni-Cad – Acestea sunt încărcate destul de rapid, dar au un regim scurt de funcționare și au incapacitatea de a rezista la încărcare prelungită.

4 – Greutatea și dimensiunile

Când vă alegeți trotineta electrică, este foarte important să cântăriți și beneficiile și dezavantajele greutății și dimensiunii. Un model mai mare și mai greu de trotinetă electrică va fi grozav dacă vreți stabilitate și stabilitate pe carosabil, însă majoritatea vor opta pentru un model mai ușor și mai compact, astfel încât să poată fi foarte ușor depozita și transportata – aceea care poate fi cântărită, de obicei, cel mult 20 de kilograme.

5 – Tipuri de conducere

Unul dintre cele mai importante lucruri de ținut minte este ca o trotineta electrică are doi moduri principale de a fi condusă – cu motor electric sau manual. Trotinetele electrice motorizate folosesc doua tipuri principale de mașini – ambreiajul curent și controlul mecanic. Ambreiajele curente sunt mai eficiente dacă vreți să accelerați de la zero, în vreme ce controlul mecanic se bazează pe pedale.