Unghii: Sfaturi și trucuri pentru a avea cele mai frumoase și sănătoase unghii

Mâinile sunt o adevărată fereastră către sufletul tău, iar unghiile sunt elementul lor cel mai evident și mai expresiv. Însă, atunci când unghiile tale arată subțiri, mâncăcioase, crapate sau sunt deformată, poate fi un semn de boală sau de stres și, în cele din urmă, poate fi o practică înfricoșătoare. Din fericire, există trucuri și sfaturi pe care oricine le poate urma pentru a avea unghiile sănătoase și îngrijite.

Iată câteva sfaturi și trucuri practice pentru a avea unghiile frumoase și sănătoase:

1.Hidratare redusă a unghiilor și a mâinilor:

Unghiile uscate și mâncăcioase se formează în mod obișnuit din cauza lipsurilor de hidratare. Pentru a evita acest lucru și pentru a le oferi unghiilor tale necesara lor hidratare, este important să le înmuiați, să lubrifiați și să curățați mâinile. Puteți face asta pentru a vă menține mâinile și unghiile hidratate folosind uleiuri și creme similare.

2.Evitarea utilizării prea multe produse chimice și detergenți:

Utilizarea îndelungată și frecventă a produselor chimice și detergenților de pe mâini poate duce la deteriorarea unghiilor. Aceste produse chimice conțin substanțe chimice care afectează straturile chimice și proteinele din unghii, ștergându-le și cauzându-le uscăciune.

3.Separarea unghiilor cu foarfeci sau clipper:

Unghiile prea înguste sunt una dintre principalele cauze ale unghiilor mâncăcioase. Pentru a evita acest lucru, folosiți un clipper sau o foarfecă pentru unghii și separați delicat marginile unghiilor.

4.Folosiți produse special concepute pentru îngrijirea unghiilor:

În magazinul local puteți găsi o gamă largă de produse pentru îngrijirea unghiilor, cum ar fi oja, clorurile de uree sau uleiurile speciale pentru unghii. Aceste produse te pot ajuta să ai unghii sănătoase și frumoase în același timp.

5.Tunderea corectă a unghiilor:

Atunci când tundeți unghiile, este important să le tundați drept și să respectați forma lor naturală. Acest lucru le va menține sănătoase și frumoase.

6.Respectarea zilnică a rutinei de îngrijire a unghiilor:

Chiar dacă îngrijirea unghiilor nu faci prea des, este necesar ca acestea să fie îngrijite în mod regulat pentru a preveni uscăciunea și formarea spătarilor. Masați ulei sau cremă de îngrijire în unghii și puteți folosi un fundaș pentru a menține cum ar fi dorit. Astfel de tehnici de îngrijire vor menține unghiile suple și vor preveni uscarea excesivă și aspră.

În plus, aici sunt și câteva trucuri pentru întărirea și îngrijirea adecvată a unghiilor:

1.Banana – banana contine Vitamina E care fortifica unghiile

2.Petale de trandafiri – înmuiați petalele de trandafiri în apă și masați unghiile sub această soluție

3.Lemon – pulpa de lămâi conține acid citric și poate întări și întineri unghiile.

4.Oțet – un amestec de jumătate de cană de apă și o jumătate de cană de oțet, folosit pentru a îmbiba mâinile pe o perioadă de 10 minute, poate ajuta la îmbunătățirea calității unghiilor

5.Gelatina – gelatină naturală ajută la îmbunătățirea texturii unghiilor

6.Ulei de măsline – uleiul de măsline aduce un plus de nutrienți necesari pentru a stimularea creșterii

Și nu în ultimul rând, este foarte important să mâncați alimente sănătoase, suplimente nutritive și vitamine pentru a vă hidrata unghiile și a le menține în cea mai bună formă.

Sfaturi suplimentare pentru îngrijirea sănătoasă a unghiilor:

•Evitati umezirea unghiilor cu apa prea fierbinte sau calda
•Alegeți o îngrijire cu oțel și o cuticulă
•Evitați să vă smulgeți vârfurile unghilor sau cuticulele
•Utilizați vopsele special concepute pentru unghii, care acoperă luciul și pot întări unghiile
•Evitați rutinele care implică frecarea violentă sau lovirea unghiilor

Unghiile sunt un simbol de frumusețe, dar și semnul sănătății tale.