Aparat de cafea: Cele mai bune și eficiente aparate de cafea pentru a te bucura de o ceașcă de cafea perfectă la tine acasă

Atunci când vine vorba de a gusta cafea clasică la tine acasă sau într-o cafenea micuță, aparatele de cafea sunt soluția perfectă. Scopul lor este acela de a pregăti cafeaua după preferințele tale, de la espresso la cappuccino sau latte, folosind ingrediente proaspete și aplicând metodele traditionale de preparare a acestora. 

Cu toate acestea, este destul de dificil să alegi aparatul potrivit dintre avalanșa de modele de pe piață. Din acest motiv, ne-am decis să-ți oferim câteva sfaturi și informații importante despre cele mai bune și eficiente aparate de cafea disponibile astăzi.

De ce ai nevoie de un aparat de cafea?

Atunci când îți dorești să te bucuri de o ceașcă de cafea perfectă la tine acasă, cel mai practic mod de a face acest lucru este achiziționarea unui aparat de cafea. Bineînțeles, poți oricând să prepari cafeaua folosind metodele tradiționale sau cu ajutorul unei simple cafetiere, dar un aparat de cafea oferă avantaje multiple care nu le poți găsi în celelalte două opțiuni.

I. Principalele avantaje ale utilizării unui aparat de cafea

  1. Simplu de utilizat – este simplu de preparat cafeaua cu aparatele de cafea moderne. Majoritatea dintre modele mai avansate sunt controlate prin intermediul unei aplicații mobile sau chiar de comenzi vocale.

  2. Variable – una dintre cele mai mari avantaje ale utilizării unui aparat de cafea este aceea că poți prepara cafeaua după preferințele tale. Diferența dintre espresso și cappuccino sunt doar câteva cuvinte către aparatul tău de cafea.

  3. Precise – practic, singura sarcină a ta este de a selecta tipul cafelei și cantitatea de zahăr pe care vrei să o adaugi. Apoi, aparatul de cafea face restul muncii în mod corect și precis.

  4. Economice – prepararea cafelei la tine acasă cu ajutorul unui aparat de cafea este de multe ori mai ieftină decât să cumpărați câte o porție de cafea la un local.

II. Tipuri de aparate de cafea

Pentru a găsi modelul potrivit pentru tine, mai întâi ar trebui să cunoști diferitele tipuri de aparate de cafea. Iată câteva exemple comune.

  1. Aparate manuale și automate

Aparatele manuale trebuie folosite împreună cu o ceașcă și un filtru special, fiind potrivite pentru persoanele care vor să conțină controlul asupra procesului de pregătire a cafelei. De cealaltă parte, Aceste aparate automate sunt mai simple prin urmare este nevoie doar să apesi butoanele corecte, ele preparând în mod automat cafeaua atunci când acest lucru este solicitat.

  1. Aparate de îndulcire și de spumare

Pentru ca această categorie de aparate de cafea să funcționeze, acestea trebuie conectate la o sursă de apă, ca un rezervor, care alimentează mecanismul. Aparatele de îndulcire – care folosesc zahăr adăugat pe post de sweeter – sunt prezente în majoritatea aparatele de cafea, în timp ce aparatele de spumare fac posibilă crearea de diverse forme de lapte spumos (cappuccino, latte, etc).

  1. Aparate de cafea portabile

Acest tip de aparat de cafea se folosește pentru a prepara cafea oriunde te-ai afla, numită și cafea portable. Există multe aparate compacte și portabile, care sunt ușor de energizat cu baterii și care se pot lua cu tine în mișcare.

III. Cum să alegi aparatul potrivit pentru tine

Acest lucru depinde de dorințele tale, de câte tipuri de cafea dorești să prepari, precum și de bugetul tău.

Pentru începători și persoane care doresc să pregătească o cafea esențială, o cafetieră manuală sau un aparat de cafea automat poate fi o alegere excelentă (de ex. Aparatul de cafea automat ECM25T de la DeLonghi).

Dar dacă vrei să pregătești cafele mai complexe, covrigi și ciocolată caldă, atunci ar trebui să alegi un model mai complex (de ex. Aparatul de cafea espresso Eletta Cappuccino ECAM 44.660.B de la DeLonghi).

IV. Cum se intreține un aparat de cafea

Curățarea și întreținerea aparatului de cafea sunt două dintre cele mai importante aspecte în ceea ce privește longevitatea acestuia.

Cel mai bun mod de a-ți întreține aparatul de cafea este să urmezi tutorialul video accesibil în varianta sau versiunea aparatului tău de cafea. În general, operațiunile de bază sunt următoarele:

  1. Curățarea exterioară – ștergeți suprafața aparatului cu o cârpă curată și uscată sau o cârpă umedă, în funcție de recomandările producătorului aparatului.