Tatuaje temporare – Cum sa-ti personalizezi look-ul fara durere sau angajamente permanente

Tatuajele temporare au crescut in popularitate in ultimele doua decenii, crescand ca numar mai mult decat tatuarile permanente. Acestea sunt ideale atunci cand doar doresti sa iti faci un look actualizat, si sa nu fii constrans sa te angajezi pe termen lung pe o piata traditionala sau permanenta. Ceea ce urmeaza este o privire comprehensiva in toate aspectele tatuajelor temporare, de la modele, indicatori de durata pana la ingrijire pentru a te asigura ca ai efectuat cea mai buna alegere in ceea ce priveste obtinerea unui look modern si modern.

Ce sunt tatuajele temporare?

Tatuajele temporare sunt acele tatuaje care nu dureaza la infinit si sunt alcatuite dintr-o serie de metode diferite pentru obtinerea unei expresii de durata scurta. Diferite metode includ cerneala temporara, transferul de tattoo, tatuajul cu sticker si tatuajul cu tehnica lansatului. Aceasta diversitate inseamna ca exista modalitati diferite de a obtine efectul pe care il doresti, totul in functie de recomandarile medicilor.

Cerneala temporara

Cerneala temporara se foloseste de obicei pentru a obtine efecte de culoare pe o durata scurta de timp, deoarece are proprietati de filtrare foto si este sensibila la lumina UV. Este recomandata sa te tunzi prima data inainte de a aplica cerneala pentru a obtine rezultate optime. Acest lucru se datoreaza faptului ca firele de par pot ingreuna sau chiar sa interfereze cu produsele de tatuaj temporal. Fata de alte metode, cerneala temporal necesita ceva mai multa intretinere, precum un exfoliant blând, precum si aplicarea unei creme cu protectie solara sau, de preferat, un balsam hidratant inainte, cat si dupa aplicarea acesteia.

Transferul de tattoo

Acesta este un proces care implica folosirea unei hartii cu tatuaje si transferarea ei pe piele. Ideea principala este ca materia prima este marcata pe harta, si apoi se aplica pe ea un gel special pentru transferul propriu-zis al designului pe piele. Acest model este potrivit pentru oamenii care doresc schimbari rapide, deoarece poate fi transferat pe piele prin simpla aplicare de presiune. Un mare avantaj asociat transferului de tattoo este durata sa mai lunga, cu un termen estimat de sapte zile. Totusi, poate să-și piarda strălucirea dacă nu este suficient hidratat. Hidratarea se poate face prin aplicarea unui ulei pentru corp sau a unei creme hidratante.

Tatuajele sticker

Tatuajele sticker sunt de obicei alcatuite dintr-o placuta din plastic speciala care contine un design si adeziv. Acestea includ imagini cunoscute si detalii mai sterile, cum ar fi emoji, flori si alte desene decorative. Acestea sunt foarte usor de aplicat prin mijloacele – în mare parte pentru depunerea de apă pe zona pielii și lăsarea adezivului pentru a se prinde. Un punct important de reținut aici este că tatuajele sticker vor dura doar până la prima baie.

Tatuajele lansate

Tatuajele cu tehnica lansatului se aplica prin folosirea unei lansete speciale folosite de artistul tatuator care contine cerneala speciala. Este utilizat in principal la tatuajele mici care includ design-uri fine si detalii elaborate. Deoarece este un tatuaj permanent, aceasta metoda presupune anumite proceduri medicale pentru a se asigura ca produsele sunt de cea mai buna calitate si ca etapele de curatare sunt riguroase. Acest proces presupune, de asemenea, plata unor tarife ridicate.

Cum sa-ti personalizezi look-ul fara durere sau angajamente permanente

Exista multe optiuni diferite disponibile pentru personalizarea look-ului fara durere si angajamente permanente. Indiferent daca vrei sa obtii un tatuaj sau o alternative temporare, exista nenumarate optiuni de pre-tatuat ce pot fi aplicate usor. Acestea sunt printre cele mai rezistente optiuni din punct de vedere temporal, dar se evapora de obicei dupa cateva zile sau saptamani. In ceea ce priveste detaliile si dorintele tale unice, acestea vor fi apreciate daca le vei discuta cu medicul tau.

Iata cateva moduri ideale de a-ti personaliza look-ul fara durere sau angajamente permanente:

• Cerneala temporara: ofera culoare pentru un look modern si modern si, de asemenea, usurinta de a schimba aspectul dupa dorinta.

• Transfer de tatuaj: este ideal pentru detaliile complexe, deoarece tatuajul este transferat pe piele prin simpla aplicare de presiune, dar rezultatele dureaza intre 7-10 zile.

• Tatuajele sticker: sunt ideaale pentru personalizarea look-ului in mod instant si sunt, de asemenea, mai ieftine si mai usor de aplicat decat celelalte optiuni.

• Tatuajele cu lansetele sunt, de asemenea, o optiune buna, mai ales sa obtii un design mai mic si mai precis.

Ingrijirea adecvata a tatuajelor temporare

Acest tip de tatuaj poate deveni lezat chiar si in cazul unei ingrijiri necorespunzatoare si, de aceea, trebuie sa urmezi recomandarile medicului inainte, in timpul si dupa procedura. Dupa ce tatuajul temporal este aplicat, trebuie sa urmezi cateva proceduri esentiale si recomandari pentru a te asigura ca vei avea un look proaspat si curat:

• Pastreaza locul tatuajului curat pentru a preveni extinderea infectiilor bacteriene.

• Aplica creme hidratante si creme cu protectie solara pentru a preveni formarea cicatricelor si deshidratarea.

• Evita solicitarea zonei inainte si dupa aplicare.

• Mentine-ti sanatatea generala prin urmarea tratamentelor medicamentoase si nutritive recomandate de medicii tau.

• Utilizeaza produse de curatare specifice tatuatilor temporali recomandate de medicul tau si foloseste produse cu SPF adecvate pentru protectia solara.