Botine de vară: modele și combinații perfecte pentru sezonul estival – Află cum să combini botinele de vară și descoperă cele mai frumoase modele pentru acest sezon.

Botinele de vară – unul dintre cele mai elegante și utile articole de îmbrăcăminte pe care le poți avea în garderoba ta când vine vorba de sezonul estival. Botinile sunt atât de versatile, încât poți să-ți asortezi ținutele în funcție de evenimentele și ocaziile la care mergi. Dacă ești în setea unei îmbrăcăminte de zi cu zi la birou sau îți cauti încălțăminte casual de purtat în weekend, botinele sunt curea ta potrivită, asta în ceea ce privește estetica și stilul. 

În plus, majoritatea botinilor sunt și foarte confortabile. Iată câteva informații esențiale despre botinele de vară și câteva modele pe care trebuie să le ai în sezonul estival.

Ce să știi despre botinele de vară

Atunci când vine vorba de botine, primul lucru pe care trebuie să știi este că, desigur, sezonul vara se mai micșorează în modificările designului. Majoritatea botinilor de vară sunt destul de subțiri și ușoare, cu căptușeală fabricată dintr-un material respirabil și uscat precum pielea, croșetul sau nailonul. Unele botine se scot la temperaturi mai înalte (cum ar fi unele modele Oxford sau Salomón), dar sunt cele închise cu puloverul și nasturii care sunt mai populare în sezonul estival.

Materialele fabricației au un rol important în încălțăminte. Pielea este materialul rezistent și durabil din punct de vedere al estabilității, dar poate să dea ușor jos dacă ai încins-o sau ai transpirat în ea. Croșetul este o alegere auditivă mai elegantă, care oferă un plus de durabilitate și poate fi o replică grozavă pentru opțiunile din piele. Pentru cei cărora le place să experimenteze mai mult cu stilul și să meargă împotriva curentului, botinele instalate cu plasă sau țesătură au intrat și ele în scena îmbrăcămintei în tendințe.

Pantofii sunt confecționați în general din același material ca și gulerul, dar asta nu înseamnă că nu sunt umeri și detalii interesante care pot fi adăugate încălțămintei. De exemplu, în unele botine casual, încheieturile sunt complete cu un velcro sau o închidătură ascunsă magnetică,în timp ce alte modele de înaltă modă ne oferă tălpi lucioase sau împodobite cu diferite materiale sau țesături. Toate sunt opțiuni care ar putea contribui la diferența majoră pe care o poți face între ținutele tale.

Modele de botine de vară pe care trebuie să le ai

Dacă îți faci garderoba pentru sezonul vara, atunci trebuie să știi că botinele sunt un accesoriu absolut esențial. Iată câteva dintre cele mai interesante modele de botine de vară pe care trebuie să le ai în garderoba ta:

  1. Botine de vară tip Oxford

Botinele vesti Oxford sunt create dintr-o căptușeală groasă și îmbrăcată într-un material precum mătasea sau dantela. Au un aspect elegant, dar sunt confortabile, astfel încât poți să le porți în orice moment. Aceste botine sunt însoțite de o curea de calitatea cu un cordon întors și semł căptușeală din piele decorată cu accente metalice.

  1. Botine la gât

Un alt model extrem de popular în sezonul estival sunt botinele închise. Acestea sunt create din piele sau material rezistent și acoperite cu un guler înalt, numit și la gât. Acestea sunt accesoriile perfecte pentru cei cărora le place să se îmbrace elegant, dar fără prea mult efort. Puteți alege din diverse modele și culori, astfel încât să faceți ca îmbrăcămintea să se asorteze cu tinutele de vara.

  1. Botine de vară mexicane

Un alt model interesant, cu accente latine și izbucnire uriașă a modei anilor 2000, sunt botinele de vară mexicane. Acestea sunt făcute din piele groasă cu un design simplu și tălpi compacte. De obicei sunt de culoare închisă, deci pot fi îmbrăcate cu frecvență chiar și pentru ținutele casual.

  1. Botine de vară stilate

Pentru cei care vor să-și reîmprospateze garderoba cu ținute mai de modă, botinele de vară stilate sunt cea mai bună alegeră. Aceste botine au căptușeala făcută dintr-un amestec de materiale precum catifea, panza sau nailonul și sunt adesea completate cu tălpi din cauciuc. Pot fi accesorizate cu închizători magnetice și curele întoarse.