Cele mai bune seriale turcești de văzut în acest an

Televiziunea turcească își conturează din ce în ce mai mult o identitate puternică pe piața de entertainment la nivel global, ceea ce a adus cu sine o varietate de seriale foarte interesante și captivante, cu tematici și tehnici de storytelling interesante. Iată adunate cele mai bune seriale turcești de văzut în acest an și pe care e bine să țintești spre ele.

Televiziunea turcească a câștigat un succes incredibil în ultimii ani în Europa, Orientul Mijlociu și chiar în lumea întreagă. Aduce cu sine o experiență cinematografică și narrativă diferită și rafinată, în care povestea principală se împletește cu schimbări și personaje care apar și dispare de-a lungul sezonului. Aceste seriale aduc atmosfera din Turcia în casele noastre, acasă și în străinătate.

Istoricul serialelor turcești

Istoria serialelor turcești e una lungă și interesantă; unii statistici susțin că, în prezent, Turcia produc cea mai mare cantitate de producție de film și seriale din lume. Turcii s-au întrecut în producție de seriale din deceniul 1990 când producția de la TV a crescut dramatic în această țară. Atunci producțiile au arătat situațiile de familie obișnuite, drame și comedii. Acestea anterioare au condus la tele-novela și la dramas romantică turca, denumite “Dizi”.

Ce să urmărești în acest an

Serialele recente produse în Turcia sunt captivante și unice în felul lor și, în acest an, merită să fi urmărite cele mai bune opt producții TV turcești. E important să ținem cont că majoritatea serialelor trebuie să fie traduse și subtitrate în limbi străine pentru a putea fi apreciate la adevărata lor valoare.

  1. Diriliş: Ertuğrul

Unul dintre cele mai mari hituri seriale turcești ale ultimului deceniu este „Diriliş: Ertuğrul”, cu subtitrare în limba engleză. Acest serial se bazează pe istorie, în Bucureștiul mediaeval din Imperiul Otoman și vorbește despre elementele centrale ale istoriei turcilor: locuri, figurile și evenimentele și depinde, desigur, de bine-cunoscutele figuri istorice, Ertuğrul și Süleyman. Acest serial de acțiune și dramă tinde spre un relief precis al vieții magice din secolul 13 și, datorită retrospectivii istorice precar, este fascinant să urmăriți.

  1. Şahsiyet

Acest thriller politic profund este compus din 8 episoade și se bazează pe un om simplu care se trezește în fața unei conspirații politice ce pleacă de la evenimente aflate înainte de Primul Război Mondial. Acest serial de acțiune și mister posedă o trama interesantă, împletind misterul și crimele, americanii și Otomanii încrucișându-se încoace și încolo. Ținând cont de accentele sale istorice și de influențele sale culturale, serialul stă sub ambițioasa responsabilitate de a aduce în lumină istoria Turciei într-un mod interesant.

  1. Erkenci Kuş

O altă serial turcească captivantă este „Erkenci Kuş” („Pasărea Dimineții” în engleză). Acest serial vorbește despre o fată ambițioasă care lucrează în domeniul publicității și dorește să-și atingă visele. Pe lângă lupta ei de a-și construi o carieră și de a se întâlni cu bărbații greșiți din viața ei, spunându-le „nu” direct acolo, există și povești ale altor personaje deschise legate de comedia și care aduc interesare și diversitate în subiect.

  1. Sefirin Kızı

Fiesta de îndrăgostiți „Sefirin Kızı” e vorba despre o fetiță tânără născută în lumea bogaților, însă crescută cu o viață modestă. Acest serial începe prin a ne prezenta acest personaj feminin tânăr care își găsește un dar și o misiune pe care e chemată să o îndeplinească. Acest serial este destinat celor care iubesc un serial cu mascaradelor, dublajelor și aventurii personajului principal și reușește să aducă opoziții interesante de clase sociale și de cultură în discuția principală.

  1. Vatanim Sensin

Serialul „Vatanim Sensin” („Patrioul meu”) ne prezintă o istorie despre oameni obișnuiți care, cumva, câștigă curajul de a lupta împotriva bătăliilor presupuse a fi perdute pentru a face dreptate.