Desene în creion ușoare: Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru a învăța cum să desenezi cele mai frumoase și expresive desene în creion

Vă place să desenați și să creeați frumoase desene în creion? În cazul în care răspunsul dvs. este un „da” entuziast, atunci vi se potriveste acest articol, deoarece veți învăța tot ceea ce trebuie să știți despre desenul în creion pentru a obține cele mai bune rezultate.

De-a lungul timpului, numeroase persoane au folosit tehnici variate de desen și artă în creion și acestea includ desenele realiste, harta zborului, portretul, desenul pe schiță și alte forme de artă. Desenul în creion are avantajul de a nu necesita prea mult spațiu și poate fi ușor de transportat. Cu toate acestea, în cazul în care nu știți ce este desenul în creion și cum puteți folosi această tehnică pentru a vă îmbunătăți abilitățile, veți descoperi câteva trucuri și sfaturi utile care vă vor ajuta cu siguranță.

Iată adevărata magie din spatele desenelor în creion și modul în care puteți începe să desenați celebrare portrete, desene și schițe în creion perfecte.

Ce este desenul în creion?
Desenul în creion este o formă de artă utilizată pentru a crea schițe, portrete și alte desene realizate cu creioane sau alte instrumente de la pasteluri la carbune și tusuri, făcându-l un mediu excelent și accesibil pentru artiști.

Deși, mulți artiști se specializează în mai multe domenii, desenul în creion este apreciat pentru adăugarea de nuanțe și detalii în desenele finale, ceea ce este mai complicat de realizat cu pensule sau marker.

Trucuri esențiale pentru începători

  1. Începeți cu sketching-ul

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să începeți să schițați desenele sau portretele dvs. înainte de a vă concentra asupra detaliilor. Făcând acest lucru, veți putea să faceți schimbări mai ușor înainte de a adăuga finisările. Astfel, faceți câteva trasee grele pe o foaie de hârtie, pentru a vă putea da seama cum arată imaginea și care sunt modificările pe care le puteți face înainte să mergeți mai departe.

  1. Exerciții de ajustare

Pentru a vă familiariza cu schițele, norii și liniile, începeți cu un set de exerciții simple de așezare și veți putea vedea cum schițele pot fi folosite pentru a desena modele, forme și figuri. De exemplu, puteți schița două linii orizontale și verticale și, ulterior, folosi alte linii pentru a crea modele interesante. Încercați să schițați câteva cercuri în apropierea verticale sau orizontale și să creați o schiță.

  1. Utilizați schițele

Cu cât veți fi mai îndemânatic în utilizarea șabloanelor, cu atât veți fi mai confortabil în când trebuie să desenați substanțial. Utilizați în mod regulat schițe pentru a vă exersa și dezvolta abilitățile de design și construcție, care sunt esențiale în desen și scenaristică.

Utilizarea corelării și a umbrelor în desen 

Un pas important la călăuzirea desenului în creion este utilizarea corelării și a umbrelor pentru a întregi desenele. Corelează desenele pentru a adăuga profunzime și volum, iar umbrele utilizează lumina și întunecarea pentru a accentua zonele cu detalii sau texturi.

  1. Variați șabloanele corelației

Încrețirea poate introduce adâncimea și volumul căutat în desenele dvs., iar rezultatul final poate fi uimitor. Puteți găsi mai multe șabloane pe piață, cum ar fi șabloanele cu liniile încrucișate, liniile cu unghiuri drepte, scuturarea și degetele de rulare. Folosiți aceste modele pentru a vă da seama care se potrivește cel mai bine desenului dvs.

  1. Utilizați umbrele

Umbrele sunt esențiale în orice desen și trebuie să acordați branduri atenție acestui pas important. Dacă deja știți cum să desenați cu creionul, atunci umbrele sunt următorul pas. Umbrele nu trebuie aplicate doar în zonele întunecate ale desenului, ci și în câmpurile luminoase și în zonele unde se întâlnesc schițele și umbrele.

3.Subliniați detaliile cu tuș

Tușul poate fi folosit pentru a sublinia anumite detalii și high-lighturi în desene.