Dicționar de vise: Interpretarea celor mai frecvente vise și semnificația lor

Visele pot fi ciudate, bizare și, uneori, alteori poate fi greu să înțelegeți ceea ce căutați să vă spună. Multe persoane se întreabă de ce au vise îngrozitoare, de ce se tem, de ce sunt urmăriți sau, cum interpretăm visul cu acei prieteni dintr-o altă țară. Există o mulțime de interpretări ale unor astfel de vise, iar descifrarea lor poate fi destul de provocatoare. 

Pentru acele persoane care sunt curioase să afle mai multe despre semnificația viselor și pentru cei care poate visează într-un cerc vicios, acest articol despre Dicționar de vise își propune să le ofere un ghid pentru a descoperi mai multe despre visele lor.

Ce înseamnă visele și cum funcționează?

Înainte de a analiza sensurile viselor, este important să înțelegem conceptul vise. Visele sunt imagini, sentimente și șocuri de experiențe mentale și emoționale pe care le avem în timpul somnului. Există două aspecte ale viselor: un vis spontan, care se întâmplă ca o stare de visare, și un vis intenționat, care poate fi planificat și dirijat intenționat. De obicei, visele sunt legate de gândurile și sentimentele pe care le aveam cu câteva ore înainte să adormim.

De asemenea, este important să înțelegem că visul este un mod prin care psihicul nostru simte și acceptă informații care sunt, altfel, incomode în timpul vieții de veghe. Spre deosebire de vigilență, care are grijă să selecteze date pozitive pentru a ne salva de orice ar putea dauna, visul încearcă să adune o varietate de idei și emoții pentru a ne ajuta să ne descurcăm mai bine cu aceste elemente în realitate.

Interpretarea viselor și ce înseamnă visul clasic

Interpretarea viselor se poate face cu ajutorul mai multor instrumente, inclusiv interpretarea tradițională și metaphysicală. În interpretarea tradițională, prima abordare se referă la simbolurile forței unui vis. Aceste semne simbolice se pot referi la ceva nerezolvat din trecut sau să reprezinte conflicte interioare și sentimente care nu pot fi prelucrate în realitate.

Un vis clasic, de exemplu, se referă la o teamă de singurătate sau depresie. Acest vis se poate manifesta prin visul persoanei care merge singură printr-un oraș sau în care se află ultima persoană într-o mulțime. Acest vis poate simboliza un sentiment de izolare și lipsă de suport din partea celor din jur și poate arăta mai mult reflecția persoanei asupra vieții de veghe.

De asemenea, un vis despre o lună poate simboliza o schimbare profundă, o jumătate goală dintr-o lună palidă poate sugera o suferință emoțională sau o vedere romântică asupra unor sentimente interne puternice. O altă interpretare a visului clasic ar putea consta în faptul că visul se referă la soluții de rezolvare a problemelor pe care nu le putem rezolva în confortul propriii vieți.

Cel mai important simbol al visului este el însuși și semnificația visului poate fi schimbată de alterările emoționale ale persoanei. De aceea, dicționarul viselor are nevoie de interpretarea individuală pentru fiecare persoană în parte.

Cum se interpretează visele frecvente?

Aceste vise sunt adesea influențate de memorii sau de traume din viața noastră. Acestea sunt visuri pe care le avem adesea și ne limitează să ne bucurăm de viața de veghe.

Iată câteva dintre cele mai frecvente vise și semnificația lor:

  1. Visul cu apărare și luptă: Acest vis se referă la gestionarea conflictelor reale sau la lupta permanentă împotriva dezaprobării în viețile noastre. Acest vis poate fi, de asemenea, un semn al nevoii de a vă simți mai sigur în propriile judecăți și decizii.

  2. Visul cu încurcătură sau ratare: Aceste vise indică o teamă de a nu fi în stare să faceți față la cerințele vieții și de a deveni incapabil de a vă controla propriile sentimente și acțiuni.

  3. Visul cu urmărire: Acest vis poate simboliza sentimentul de nesiguranță și incertitudine legat de evenimentele vieții. De asemenea, acest vis poate representa și frica instinctuală de a fi ceea ce suntem.

  4. Visul cu persoane importante dispărute: Acest vis ar putea arăta sentimentele de durere și lipsa pe care o resimțim datorită pierderii unor persoane dragi. Acest vis poate fi, de asemenea, o reacție la schimbările în relațiile anterioare.

  5. Visul cu găuri din pământ: Acesta ar putea indica teama profundă de a fi abandonat și neînțeleși.