Cele mai inspiraționale citate despre viață care îți vor aduce zâmbetul pe buze

Toți avem momente grele în viață. Acestea ne deprima, ne fac să ne simțim singuri și ne amintesc cât de mult contează momentele bune din viață. Pentru a readuce lumina și bucuria în sufletele noastre poate fi nevoie să recunoaștem caderea pentru a putea fi iarăși inspirați. Cele mai inspiraționale citate despre viață ne pot da un impuls și îți pot aduce zâmbetul pe buze.

Ce sunt citatele despre viață și ce înseamnă acestea?

Citatele despre viață sunt afirmații sau cuvinte profunde și inspiraționale ale unor personalități foarte cunoscute sau chiar ale unor persoane anonime. Acestea sunt menit să ne inspire, să ne lumineze și să ne indrume în același timp, atunci când suntem prea prăbușiți și confuzi, sau chiar în momentele de triumpf și bucurie. Acestea ne pot ajuta să vedem imagini mai frumoase ale vieții și ne pot încuraja să ne setam mai îndrăzneț obiectivele și să încercăm câte ceva nou.

Cum să alegem cele mai inspiraționale citate despre viață?

Atunci când vine vorba de „inspirație din citate”, e și mai important să știm ce cuvinte funcționează pentru noi, având în vedere nevoile și motivațiile noastre în acea perioadă. Înainte de a alege un citat despre viață, întreabă-te ce este exact ceea ce simți că tu și nevoile tale să fie confirmate. Citatele optime sunt acelea care să ne dăruiască exact cuvintele de care avem nevoie să se simtă protejați, sau pe care avem nevoie să le auzim în acel moment.

Top 10 cele mai inspiraționale citate despre viață

Exista o mulțime de citate despre viață dar pe lângă aceste sunt și anumite citate care pot sta la baza sentimentelor noastre de speranță și optimism. Iată un top 10 cu cele mai inspiraționale citate despre viață care îți vor aduce zâmbetul pe buze:

 1. „Fericirea nu e un lucru gata facut, este un lucru pe care îl facem” – Dalai Lama

 2. „Pe cândva călătorești, pe altcuiva îl influențezi” – Ghandi

 3. „Viața ta va deveni o suma a relațiilor pe care le ai” – Steve Jobs

 4. „Viațele noastre care nu arată bine oricare ar fi ținuta, povestile noastre care nu sunt star folosite taie mai mult decât sabia cea mai ascuțită” – Khalil Gibran

 5. „Cea mai mare modalitate de a obține victoria este făcând ceea ce câștigi de bun simț.” – Aristotle

 6. „Și căutăm încetul cu încetul să aflăm și să ne acceptăm noi înșine, până când vom ajunge să fim mulțumiți cu cine suntem” – Maya Angelou

 7. „Avutul nu îi poate face oamenii Fericiți, dar poți să fii Fericit cu puțin” – Părintele Tadeusz

 8. „Da, au existat suferințe și frică, dar una peste alta am reusit să iesire alive și acela este dușmanul viitorului noastra” – Malala Yousafzai

 9. „Cea mai înaltă cunoaștere este cunoașterea de sine” – Socrates

 10. „Încearcă mereu să lucrezi pentru fericire și inspirație în fiecare zi” – Joel Osteen

Vei găsi încă inspirație în citatele despre viață?

Da, chiar în momentul când vrem să încercăm ceva nou, sau să rămânem pe drumul pe care am ales-o, deskiziile noastre trădătoare încep să ne vorbească. Citatele despre viață ne pot ajuta să ne încredințăm și să luptăm împotriva eșecului sau decepției. Există multe citate care ne pot ajuta să ne reamintim ce șansă privilegiată avem pentru a avea o viață productivă și inspirată, iar mai jos găsești o listă de exemple care ți-ar putea ajuta.

7 citate despre viață care te vor inspira

 1. „Mereu putem să hotărâm altceva și mereu putem să ne schimbăm destinul” – Paulo Coelho

 2. „Viziunea sau idealurile ne pot servi drept motivație și putem chiar sa se schimbă lumea prin acestea” – Martin Luther King Jr.

 3. „Viața este scurtă și trebuie să o trăim pe deplin. Trebuie să vorbim și să gândim despre lucruri frumoase, neputând sacrifica prezentul pentru prea multe alte lucruri” – E.L. Doctorow