Expresor de cafea: Cum să alegi cel mai bun și practic expresor de cafea pentru acasă sau la birou

Cum se extrage cea mai bună cafea deloc complicată este întrebarea cu care se confruntă majoritatea oamenilor. Furnizorii de cafea au combustibilizat lumea cu această aromă caldă de cafea, în ultimii ani, dar metodele de preparare a cafelei din ce în ce mai complexe au schimbat modul în care bem cafeaua. Expresorul de cafea a devenit cel mai ușor și mai convenabil aparat pentru a obține acel gust aromat care face ca toată lumea să nu mai poată trăi nici o dimineață fără.

Dar acum că te-ai decis la un expresor de cafea, cum știi ce model este bun pentru tine? Cu siguranță, există un număr mare de modele de expresor disponibile pe piață și toate vin cu caracteristici unice. Cu toate acestea, aceasta nu înseamnă că nu există nicio cale simplă pentru a determina care este varianta corectă pentru tine.

În această ghidare, vei găsi ce trebuie să știi despre expresoarele de cafea pentru a decide modelul potrivit pentru tine.

Ce este un expresor de cafea?

Un expresor de cafea este un aparat specializat care presurizează apa fierbinte prin cafea prăjită în boabe, într-un filtru metalic. Această presurizare îmbogăţeşte extractia cafelei, conferind astfel, un gust mai intens şi aromat.

De asemenea, oferă utilizatorului, posibilitatea de a montea şi personaliza experienţa, ajustând controlul temperaturii, cantitatea de cafea şi cantitatea de băutură, veți obține un espresso, lungo sau cappucino.

Cum alegem cel mai bun și practic expresor de cafea pentru acasă sau la birou?

  1. Tipul Expresorului de Cafea

În primul rând, este important să știți că există două tipuri de expresoare de cafea pe piață: manual și automat.

• Expresor Manual
Expresorul manual constă dintr-un coș metalic în care se toarnă cafea macinată. Apoi, realizați presiune manuala printr-o manivela. Este perfect pentru clasicii adevărați interesați de procesele de pregătire ale cafelei din anii 1800.

• Expresor Automatic
Expresorul Automatic are diferențe semnificative față de Expresorul manual. Acesta folosea o pompă electrica în locul manivelei. Acest aparat simplifica procesul de obţinere al cafelei, expresorul realizând presiuni mai reproduce exact tăria necesară pentru prepararea cafele.

  1. Alegeti Intensitatea Aromei

Când alegeți un expresor de cafea, este important să știți intensitatea aromei. Există diferite grade de aromă, în funcție de cantitatea de cafea macinată și de presiunea aplicată.

• Pentru un gust mai slab
Pentru un gust mai slab de cafea, trebuie să folosiți tulci micși și o presiune scăzută. O astfel de cafea se folosește în principal în produse ca latte sau cappuccino.

• Pentru un gust intens
Pentru un gust mai intens de cafea, trebuie să folosiți tulci mari, la o presiune medie până la ridicată. Acest tip de cafea se folosește în special în prepararea cafelei cu espresso.

  1. Dimensiunea unui Expresor de Cafea

Înainte de a alege un model, este important să decideți dimensiunea necesară, dacă vreți sau nu expresorul de cafea pentru a fi amplasat într-o locație specifică. În materie de dimensiune, o expresoare de cafea poate varia de la 11 cm până la 40 cm și mai sus.

• Expresoracare pot fi amplasate pe blat
Un expresor care se poate instala pe blatul de lucru este ideal atunci când sunteți în căutarea unui model practic care poate fi folosit zilnic. Aceste modele sunt mai mici, ceea ce le face ușor de găsit un loc în bucătărie.

• Expresoare independente
Expresorul independent este o alegere mai bună pentru persoanele care doresc să folosească un expresor de cafea de dimensiuni mai mari. Aceste modele vin de obicei cu două compartimente, fiecare conținând 90 de grame de boabe și permit arome mai puternice și mai variate.

  1. Caracteristici suplimentare

Există caracteristici suplimentare pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a cumpăra un expresor de cafea.

• Rezervor de apa
Rezervorul de apă al expresorului poate varia în funcție de expresor. De exemplu, un expresor de cafea mic poate avea un rezervor de apă de 1 litru, pe când un model mai mare poate avea unul de 1,6 litri.

• Boabe de cafea
Boabele de cafea se pun în interiorul unui recipient. Acest recipient poate conține până la 250 de grame de boabe, care sunt adăugate cu ajutorul unei aripi speciale.

• Control de temperatura
Există expresoare de cafea dotate cu un control de temperatură care vă permite să ajustați temperatura apei înainte de a se strecura prin cafea macinată. Această funcție ajută la pregătirea cafelei în moduri diferite.

• Arzător
Arzătorul este o parte importantă a unui expresor de cafea.