Extensii de păr: tipuri și sfaturi pentru întreținere

Extensiile părului sunt o modalitate eficientă de a schimba aspectul părului în orice moment. Constant, în ultimii ani, extensiile au devenit într-adevăr populare și o mulțime de oameni înlocuiesc cu succes părul scurt și degradat cu păr plin și frumos. Înainte de a alege extensiile părului, este important să înțelegeți cum funcționează și ce fel de extensii sunt cele mai bune pentru nevoile dvs.

Ce sunt extensiile de păr?

Extensiile de păr sunt straturi de fire de păr de înaltă calitate, împletite sau lipite direct pe firele dvs. naturale. Aceste fire oferă volum și adaosuri dramatice după cum doriți să le aranjați, fără a provoca daune permanente părului. Din fericire, puteți găsi o mare varietate de extensii de păr care se potrivesc tuturor prefecționiii și tipurilor de păr.

Tipurile de extensii

Există patru tipuri principale de extensii de păr: keratina, clip și croncane, fire de împletit și microring.

  1. Extensii cu keratină

Extensiile cu keratină sunt populare și se leagă la împletirea firelor naturale cu ajutorul aminoacizilor. Extensiile cu keratină sunt potrivite pentru perioade de utilizare de trei până la patru luni și sunt îndepărtate prin decodarea de aminoacizi. De asemenea, puteți alege din gama largă de culori și bucle.

  1. Clip și Extensii cu Curea

Popularitatea acestui tip de extensii se datorează faptului că se poate folosi fără ajutor și că nu provoacă nicio daună firelor de păr. Această modalitate de extensii funcționează legănându-le peste părul dvs. natural.

  1. Extensii cu Fire de Împletit

Extensiile cu fire de împletit, cunoscute și sub denumirea de „box braids”, se folosesc frecvent. Ele sunt cu adevărat durabile și se potrivesc perfect pentru cei care se luptă cu căderea părului.

  1. Extensii microring

Acest tip de extensii are fir individual din păr și niște microringuri, care se atașează la rădăcina firului de păr. Acest tip de extensii se îndepărtează prin încălzirea excelentă și scoaterea anvelopelor metalice și durează aproximativ șase săptămâni.

Sfaturi de îngrijire

După cum probabil știți, una dintre principalele preocupări ale persoanelor care folosesc extensii de păr este îngrijirea și întreținerea acestora. Înainte de toate, este important să nu permiteți spălarea excesivă a părului și să folosiți produse speciale pentru extensii de păr.

Iată câteva sfaturi de îngrijire vitală pe care ar trebui să le țineți cont:

• Nu uscați cu feonul extensiile prea curând, după ce le-ați spălat. Lăsați-le să se usuce natural.

• Nu adormiți cu extensiile, deoarece acest lucru poate duce la încurcarea acestora.

• Nu folosiți produse sursa de căldură prea fierbinți pe extensiile de păr.

• Spălați-vă părul două ori pe săptămână și folosiți șampon fără sulfați și balsam fără siliconi.

• Uscați firele cu delicatete cu ajutorul unei prosop și uscați firele la temperaturi scăzute sau la temperatura camerei.

• Nu folosiți sampoane foarte agresive pentru curățarea extensiilor de păr.

• Folosiți produse speciale pentru părul dvs. cu extensii, conținând lunurile de netezire și de îngrijire.

• Dacă folosiți extensii de păr cu clipe, acestea trebuie verificate în mod regulat și reasecate, astfel încât acestea să se poată egala cu straturile adăugate.

• Evitați spălarea zilnică sau somnul cu extensii.

• Este recomandat să folosiți o perie specială pentru extensiile de păr și să vă periați în mod regulat pentru a evita încurcarea acestora.

• Nu încercați să îndepărtați extensiile singure. Acest lucru poate provoca daune permanente părului.

Extensiile de păr sunt o modalitate foarte populară de a schimba aspectul și stilul părului. Dar este important să alegeți tipul corect de extensii pentru părul și tipul dvs. de păr și să respectați regulile corecte de îngrijire pentru a vă bucura de extensii frumoase și de lungă durată.