Locuri de vizitat în România: Cele mai frumoase și interesante destinații turistice din țara noastră

România se mândrește cu un patrimoniu natural și cultural divers și cu unele dintre cele mai frumoase locuri la care poți merge. În acest articol ne vom uita la cele mai interesante destinații turistice din țara noastră. Indiferent dacă îți place să te relaxezi într-un mediu rural traditional sau dorești să explorezi sălbăticia muntoasă a Carpaților, ai destule opțiuni. Să începem!

  1. București – Capitala României

București este capitala și cea mai mare metropolă din România. Acesta este locul ideal pentru cei care își doresc să facă o scurtă escapadă urbană într-un mediu vibrant. Orasul se poate bucura de unele dintre cele mai frumoase și mai interesante muzee, istorie și arhitectură din țară. Printre locurile care merită vizitate se numara Muzeul Antipa, Catedrala Patriarhala sau Ateneul Roman. Bucurestiul ofera si oportunitatea de a degusta produse de calitate si de a savura specialitati culinare locale.

  1. Cetatea Sighisoara

Cetatea Sighisoara, una dintre cele șapte cetăți medievale fortificate, se află în Transilvania și poate fi considerată cea mai frumoasă cetate din țară. Este cel mai bine conservat sit istoric din România și a fost declarat Patrimoniu UNESCO. Drumul către cetate te va duce prin istorie, cu multe monumente și construcții istorice deosebite. Locul poate fi explorat pe jos, pe străduțele umbroase și încântător presărate cu magazine, cafenele și muzee. În plus, ai șansa să te relaxezi pe malul raului Tarnava Mare și să te bucuri de vedere peste oraș.

  1. Castelul Bran

Castelul Bran se află în partea de sud a Transilvaniei și a fost cunoscut încă din anii 1300. Acesta a servit drept loc de refugiu al familiei regale și al conducătorilor lor. Excursia la castelul Bran te va duce pe un tărâm magic, unde vei găsi vampiri, legende și secrete. În interiorul castelului vei găsi o efervescentă afișare a obiectelor de epocă și a unor vechituri vechi de sute de ani. Acest loc încântător te va lăsa complet fermecat.

  1. Delta Dunării

Delta Dunării este una dintre cele mai frumoase destinații turistice din această țară. Ubicat la joncțiunea râurilor Dunărea și Siret, Delta Dunării acoperă o suprafață de 2.200 de kilometri pătrați. Acest loc te duce direct în natura, și îți oferă posibilitatea de a explora peisajul unic și biodiversitatea lui. Vei putea vedea pelicanii și alte pasări migratoare, precum și florile unice. Delta Dunarii oferă deasemenea activități recreaționale ca și cum ar fi navigarea cu barca, plimbări pe jos sau chiar ciclism.

  1. Mănăstirea Voroneț

Locaţia în cauză este o mănăstire foarte cunoscută în România. Acest loc frumos ocupă o poziţie centrală în Domogled-Valea Cernei și oferă o privelistă minunată. Această mănăstire a fost construită în secolul al XIV-lea la ordinul domnitorului Ștefan cel Mare. Mănăstirea Voroneț oferă deasemenea numeroase picturi exterioare ce reflectă faptul că acest loc face parte din zona traditionalului brânzeturi moldovenești. Acestea arata ca niște imagini frumoase pe cerul albastru.

  1. Munții Făgăraș

Făgărașuleste unul dintre principalele motoare de dezvoltare din România și se poate lăuda cu cea mai înaltă vârf de 2544 de metri. Făgașul se laudă și cu o șosea pitorească, o superba priveliste, o comunitate welcomig și turistică, precum și multe alte astfel de trăsături. Acest loc oferă deasemenea posibilitatea de a schia sau de a cauta trasee de catarare de nivel invațare, concomitent cu multe alte evenimente și festivaluri locale.

  1. Sarmizegetusa Regia

Sarmizegetusa Regia a fost capitala dacilor și, până în prezent, au fost descoperite muzee sau alte construcții importante ce pot fi admirate în această zonă. Aici poți descoperi multe fragmente ale trecutului istoric fascinant, cum ar fi templul lui Zeul Soare, casele de pămant și alte vestigii istorice.

Acest loc poate fi parcurs printr-o experiență de călătorie extraordinară, atât prin muzee cât și prin natura sa sălbatică.

  1. Cascada Bigar

Cascada Bigar se află către vestul țării, în mijlocul Muntilor Aninei și poate fi considerată cea mai frumoasă cascadă din țară. Această cascadă are un aspect distinctiv și poate fi admirată în diferite momente ale zilei.