Nod cravata – Cum sa faci nodul perfect pentru o cravata de afaceri sau pentru o tinuta eleganta

Atunci cand vine vorba de tinuta ta formala, faci orice pentru a te asigura ca arati mai bine decat ceilalti. Acest lucru inseamna ca trebuie sa stii cum sa faci un nod cravata perfect. Daca aceasta este intentia ta, atunci ai ajuns exact unde trebuie. Ciocolata dulce nu arata niciodata la fel ca un nod cravata bine facut si orice om cu bunul simt, vrea sa arate admirabil. Cum sa faci un nod cravata care sa aiba rezultatul asteptat? Afla acest lucru in articolul de fata: „Nod cravata – Cum sa faci nodul perfect pentru o cravata de afaceri sau pentru o tinuta eleganta”.

Stilurile nodului cravata
Exista diferite stiluri de a face nodul cravata. Fiecare are propriul sau avantaj, deci va trebui sa incerci diferite stiluri pana gasesti cel pe care iti place cel mai bine. Urmatoarele sunt cele mai populare stiluri, fiecare avand particularitatile sale.

▪ Nod simplu
Acest stil ia cateva minute pentru a fi realizat si este usor de facut. Acesta este cel mai popular stil intalnit in cazul unei cravate de afaceri sau o tinuta mai eleganta.

▪ Noduri Windsor
Acest stil, de asemenea, dureaza cateva minute longer decat nodul simplu si este de obicei vazut la mai multe evenimente formale. Nodurile Windsor ofera unei tinute formale un plus de eleganta si prezenta.

▪ Noduri Eldredge
Nodul Eldredge este mai complicat decat restul stilurilor si necesita mai mult timp si efort. Acesta se bucura de aprecierea doamnelor din public pentru finetea sa si complexitate.

▪ Nodurile Italtiane
Nodul Italian este foarte popular pentru evenimentele informale. Acest stil de nod de cravata ofera o tinuta lejera si joaca, prin urmare, este perfect pentru petreceri, receptii de cocktail sau chiar evenimente de afaceri informale.

▪ Atlanticknoten
Acest nod se preteaza pentru cravatile mai groase si necesita ceva mai mult timp decat celelalte si este recomandat effectivel pentru evenimentele care necesita formele festive. Eleganta este cea mai mare trasatura a acestui nod de cravata.

▪ Christyx Knoten
Acest stil este recomandat pentru copii si pentru persoanele care incep sa invete tehnica nodului cravata. Acesta poate fi facut destul de repede si printr-un singur threading, simplificand sistemul.

Instrucțiuni pas cu pas pentru a face un nod cravata perfect

 1. Impacheteaza cravata
  Incepi prin a impacheta cravata, in sensul acelor de ceasornic, intinzand-o dintr-o parte in alta la nivelul pieptului si mutand-o pana devine stransa, fara sa-i schimbi forma.

 2. Faci prima inversare
  Ridica partea din fata peste cealalta, prin trecerea cravatei prin bucla creata in partea din spate, peste partea din fata.

 3. Completeaza primul nod
  Continuand sa mentii gaurile in centrul pieptului, muta cravata prin bucla din spate a primului nod, luand partea din fata, peste bucla si intoarce-o inapoi prin gaura de la mijloc.

 4. Faci a doua inversare
  Primul pas pentru al doilea nod este identic cu al doilea pas al primului, adica intinde cravata peste, prin bucla din spate, peste partea din fata, pana se poposeste in centrul pieptului.

 5. Completeaza al doilea nod
  Continuand sa mentii gaurile in centru, impingeti cravata prin bucla din spate realizata, punand din nou partea din fata peste, prin bucla si intoarcerea inapoi prin centrul gaurii.

 6. Trecerea finala si pregatirea sectionarii
  Ai terminat, in sfarsit, nodul cravata. Acum, doar ridicati-l langa guler, prin intoarcerea cravatei pe sub prima gaura din spate si trage-o prin a doua tocmai la dimensiunea dorita, fara a o stretcha. Atentie, daca este prea stransa, nodul se rupe, deci fa acest pas cu grija si atentie.

 7. Sectioneaza partea de sus a cravatei
  Pentru a obtine un look elegant, trage cravata prin sus, prin gaura din spate, apoi sectioneaza partea in plus, pentru un finish perfect.

Acestea sunt semnele distinctive ale unui nod cravata perfect. Acum, speram ca vei fi in stare sa faci un nod cravata perfect pentru orice fel de eveniment special si sa te prezinti cu eleganta si incredere. Urmeaza aceste instrucțiuni pas cu pas si astfel poti fi un mare invingator al scenei formale.