Top 10 filme de dragoste care te vor face să simți fluturi în stomac

Fluturii din stomac sunt adesea asociați cu sentimentul de cădere în dragoste, ceea ce îi face pe mulți dintre noi să îndrăgim cu adevărat filmele de dragoste romantice. Aceste drame înduioșătoare umplu sufletul cu emoții și cel mai mare sentiment de multe ori însușit pe parcursul filmului este iubirea dintre personaje. Cu acest scop, vă prezentăm top 10 filme romantice care vă vor face să simțiți fluturi în stomac.

1. Notting Hill

Notting Hill este o comedie romantică a lui 1999, care prezintă povestea de dragoste dintre un locuitor obișnuit de pe insula londoneză și o celebritate internațională, reprezentată de Julia Roberts. Acest film ne reamintește faptul că dragostea adevărată poate dura spechele și funcționa chiar dacă există bariere impuse de statuturi sociale.

2. 500 de zile de vară

500 de zile de vară este o dramă romantică din 2009, care ne prezintă povestea de dragoste dintre Tom Hansen (Joseph Gordon-Levitt) și Summer Finn (Zooey Deschanel). Acest film țes utilizând flashback-uri în timp ce Tom se revizuie. În ciuda diferențelor lor, cei doi vor fi capabili să împărtășească iubirea adevărată, care ține laolaltă chiar și atunci când se simte că totul s-a sfârșit.

3. A Walk to Remember

A Walk to Remember este o dramă romantică din 2002, regizată de Adam Shankman și scrisă de Nicholas Sparks. Acest film prezintă povestea lui Landon Carter (Shane West) și Jamie Sullivan (Mandy Moore), cei doi dintr-o comunitate religioasă mica. În timp ce Jamie suferă de o boală incoatabilă, Landon își schimbă viziunea asupra vieții și se indrăgostește de Jamie – o iubire adevărată care durează în timp și îi schimbă pe ambele viețile pentru totdeauna.

4. Shakespeare în Dragoste

Shakespeare în dragoste (1998), este o comedie romantică regizată de John Madden și scrisă de Marc Norman și Tom Stoppard. Pelicula prezintă povestea lui William Shakespeare (Joseph Fiennes) și Viola De Lesseps (Gwyneth Paltrow) din partea sa. Viola se inghite si se imbraca ca un băiat pentru a avea acces la un rol pe scena lui William Shakespeare pentru piesa lui noastra preferată, “Romeo și Julieta”. Acest film atrage prin uimitoarea aventură a celor doi tineri, care se trezesc în cuferele pline de aventuri de dragoste și poezie.

5. Povestea lui Romeo și Julieta

Romeo și Julieta (1996) este o adaptare modernă a piesei lui Shakespeare, regizată de Baz Luhrmann. Acest film este inspirat de comedia și tragica schimbare a poveștii clasice și se învârte în jurul relației dintre Romeo și Julieta, doi adolescenți dintr-un oraș bazat pe rivalități familiale din Verona Beach. Filmulle reaminteste ca la urma urmei suntem alegeți de dragostea vieții, chiar dacă societatea, familiile sau circumstanțele ne stau împotrivă.

6. Doi pentru iubire

Doi pentru iubire este un alt film romantic din 1998, regizat de Robert Vinson și scris de Bruce Joel Rubin. Acest film îi prezintă pe Jane (Julia Roberts) si Jake (Hugh Grant), care se cunosc în San Francisco și se îndrăgostesc unul de altul în timp ce se luptă cu propria lor vieți. Până la urmă, cei doi încearcă să învingă obstacolele care se ivesc pe parcursul relatiei lor. Acest film ne încurajează să iubim și să acceptăm iubirea chiar și atunci când acesta vine cu riscuri destul de mari.

7. The Notebook

The Notebook este o poveste de dragoste intre Noah Calhous (Ryan Gosling) și Allie Hamilton (Rachel McAdams), în care Noah se străduiește să facă totul pentru a-și câștiga iubirea și a-și rezista înfrângerii. Acest film ne îndeamnă să sperăm în iubire și să luptăm pentru ea, chiar daca în proces ne lovim de difiicultăței ce par insurmontabile.

8. L’Arnacoeur

L’Arnacoeur (2010) este o comedie franțuzească regizată de Pascal Chaumeil și scrisă de Laurent Zeitoun. Această aventură comică urmărește cu urmărirea lui Alex Lippi (Romain Duris), un “detector de farsuri”, care se dedică la îndeplinirea sarcinilor casatoriei false. Dar, Alex descoperă că talentul său de vânzator l-a prins în propriul său angrenaj de dragoste, după ce își îndrăgostește clientul (Vanessa Paradis).

9. În Bruges

În Bruges (2008) este o comedie dulce-amară, regizată și scrisă de Martin McDonagh. Acest film urmărește doi gangsteri (Colin Farrell și Brendan Gleeson), care sunt trimiși la Bruges și întâlnesc o tânără vorbitoare de franceză, Chloë (Chloe Grace Moretz).