Tipuri de rimă: Toate informațiile necesare despre diferitele tipuri de rimă și cum să le folosești în poezie

Fie că scrii poezii sau cări pentru copii, poezia devine esențială, deoarece face ce nimic altceva nu poate face: îți oferă un mijloc intuitiv și creativ de a transmite sentimente și idei, unind frumos cuvintele într-un mesaj compact. Limbajul poetic este o oglindă a personalității tale.Totuși, poezia nu se limitează doar la cuvinte și cadențe. 

Ca poet și scriitor, este foarte important să cunoști structurile și conceptele poetice, precum și diferitele elemente care definesc o poezie ca unitate și poetică. Unul dintre elementele cheie ale poeziei este rimă. În articolul de față, vom vorbi despre ce sunt tipurile de rimă și cum sunt folosite în poezii.

Ce este Rimă?

Rima sau rimă este unul dintre elementele esențiale ale unei poeme, ajutând la construirea ritmului și la crearea unei staze poeziei. Mai exact, rimă constă în repetația finalelor de sunete vocale (a, e, i, o, u) din cadrul unor cuvinte care urmează o anumită anumită grupare poeziei, în mod intenționat. Aceste sunete coincidente se pot referi la ultimele silabe din două cuvinte sau chiar la două cuvinte.

Tipuri de Rimă și Cum să le Folosesti

Diferitele tipuri de rimă contribuie la construirea unui cuvant mai interesant și mai expresiv. Există multe tipuri de rimă de la care poți alege, fiecare oferind propriul mod de a te ajuta să obții anumite efecte emotionale și artistice. Mai jos sunt descrise principalele tipuri de rimă și cum le poți folosi în poezie:

  1. Rimă Perfectă

Rima Perfectă este cea mai obișnuită formă de rimă și se referă la coincidența între ultimele sunete vocale din două cuvinte. De exemplu, unele cuvinte care se termină în “-atĝ, cum ar fi “cat” și “hat” se potrivesc perfect.

  1. Rimă Imperfectă

Rima Imperfectă se referă de fapt la rhomara (orim) și se bazează pe consonante, nu vocale. Formeaza o combinatie crescanda sau descrescanda a sunetelor consonante care se potrivesc.

  1. Rimă Laț

Rima Laț (Lazy, Slant, Oblique sau Free) se referă la Două cuvinte care se potrivesc parțial. Spre deosebire de Rimă Perfectă, care se referă la coincidența între ultimele sunete vocale, Rimă Laț se referă la coincidențele din interiorul cuvintelor sau la partea lor inițială.

  1. Rimă Rishorim

Rimă Rishorim se referă la o punere în rimă a cuvintelor atunci când acestea sunt pronunțate pe rând, fără sumarea ultimei silabe sau a primei silabe. Asta înseamnă că prima silabă din primul cuvânt se va coincide cu ultima silabă din al doilea cuvânt. De exemplu, “soap” si “hope” sunt un exemplu de Rimă Rishorim.

  1. Rimă Rima Nesincronizată

Rima Nesincronizată se referă la prezentarea cuvintelor în mod necorespunzător. Acesta se folosește în special atunci când se dorește introducerea unei muzici într-o poezie care mai întâi să aibă rima și apoi să asculte muzica.

  1. Rimă Rishorim Nesincronizată

Această formă de Rimă Rishorim se referă la asocierea cuvintelor care sunt pronunțate pe rând, dar parcurgând un lanț necorespunzător. Acest lucru se poate face prin schimbarea ritmului și a tonalității, astfel încât să fie spusă poezia.

  1. Rimă Punct

Rima Punct se referă la folosirea unui anumit punct pentru a separa două cuvinte și pentru a le vinde ca fiind rimă. Acesri punct se poate folosi într-o poezie pentu a modifica ritmul sau înlocuiește un cuvânt cu un punct. Acesta nu se referă la rimă, ci la funcționarea cuvintelor.

  1. Rimă Externă

Rima Externă se referă la coincidența între primele sunete vocale din două cuvinte. De exemplu, “hi” și “way” sunt un exemplu de Rimă Externă.

  1. Rimă Interioară

Rima Interioară se referă la coincidența între sunete vocale care se află în interiorul cuvintelor, în afară de ultimele sunete vocale, cum ar fi între primele două silabe ale cuvintelor “alone” și “tune”.

Cum să Folosiți Tipurile de Rimă în Poezie

Folosirea Rimăi într-o poezie este foarte importantă pentru a adăuga impact și valoare poeziilor, în special pentru copii. Utilizarea îndemânatică a rimăi poate face ca poezia să para mai frumoasă, distractivă, intuitiva și mai ușor de asimilat. Iată trei moduri de a folosi tipurile de rimă mai sus descrise:

• Dacă scrii poezii pentru copii, este important să ții cont de vârsta publicului și să folosești unlimbi simple și cuvintele potrivite pentru a afecta publicul ținta.