Carmen Brumă – biografia și cariera celebrei antrenoare și autoare de cărți de nutriție și sănătate

Carmen Brumă (n.19 februarie 1968) este una dintre cele mai cunoscute antrenoare, autoare și vedete TV pe tema nutriției și sănătății din România. Activează în industria health & fitness din anul 1999 și si-a construit de-a lungul anilor un renume solid ca autor de cărți și expert în nutriție, dar și ca prezentatoare a unor emisiuni tv populare și vorbitor în cadrul evenimentelor. 

Carmen Brumă caută să le ofere oamenilor informații în concordanță cu cele mai noi și sigure cunoștiinte știintifice pe subiecte de nutriție și stil de viață sănătos.

Carmen Brumă s-a născut în județul Vaslui, în 1968, și provine dintr-o familie de intelectuali. Mama sa a fost contabilă și tata profesor de matematică. Acasă, Carmen a crescut înconjurată de carti și valori educative, motiv pentru care a devenit o fire curioasă și a aprins flacăra în a învăța și a descoperi lucruri noi.

Odata cu moștenirea gustului pentru cunoaștere venit de la părinți, Carmen a urmat Facultatea de Inginerie Chimică a Universității Tehnice din Iași și după terminarea facultății a lucrat câțiva ani în domeniul chimiei. Acest job însă nu i-a satisface intelectul copatibil, motiv pentru care din anul 1999 s-a mutat în București și și-a început cariera în domeniul fitness-ului și nutriției.

Cariera lui Carmen Brumă

Antrenoare și vorbitor la evenimente

Carmen Brumă și-a început cariera în nutriție în anul 1999 prin a deveni antrenoare, educatoare și vorbitor la evenimente. Ea și-a accentuat foarte mult abilitățile de comunicare precum și pasiunea pentru cunoaștere, devenind un antrenor mai creativ și mai competitiv în domeniul nutriției, fiind în măsură să își ajute clienții să atingă obiectivele lor în domeniul health & fitness. Ea a adăugat, de asemenea, cursuri de antrenor de fitness care să completeze pregătirea ei.

Carmen este invitată să participe la evenimente și conferințe, ca vorbitor și expert al domeniului sănătății și nutriției, plină de energie și experiență în domeniu. Aceste aspecte au contribuit la dezvoltarea carierei sale ca și expert în domeniul nutriției și sănătății.

Autor și prezentator TV

Datorită vizibilității și reputației de antrenor și nutriționist, Carmen Brumă a avut șansa de a deveni prezentator TV. Începând din anii 2000, ea si-a construit o carieră ca prezentatoare a emisiunii TV “Life Show” la B1TV, emisiune destinată sănătății și postuluii alimentare și stilului de viață.

În plus față de această emisiune, ea a mai făcut și parte din echipa Matinalului TV la Kanal D și a prezentat emisiunea “Star Diet”, la aceeași televiziune. De asemenea a avut șansa să prezinte și evenimente speciale adaptate pasiunii sale pentru sănătate, care au avut loc în marile orașe ale țării.

Din anul 2013 Carmen Brumă a devenit autor și a lansat cărți cu tematici legate de nutriție și fitness. Printre acestea se numără “Introducere în dietetică – Ghidul tău către alimentația corectă”, “Dieta Brumă – Programul de nutriție și antrenament pentru siluetă perfectă” și “Despre alimentația corectă – Teorie și practică”. Toate aceste cărți sunt devenite best-seller-uri, fiind găzduite în librăriile și magazinele din toată țara.

Programul de radio și prezența în media

De asemenea, Carmen Brumă și-a îndreptat atenția și spre radio. De la începutul anilor 2000, ea a avut propriul program, numit “Life Show”, cu subiecte legate de nutriție, sănătate și stil de viață. Acest program a reușit să strângă din ce în ce mai mulți ascultători și a fost un real succes.

Carmen Brumă are o prezență activă pe internet, din anul 2000 postând regular pe blogul său despre nutriție, motivație și stil de viață sănătos, pentru a împărtăși informații despre aceste domenii în mod regulat cititorilor săi. Din anul 2012, Carmen și-a extins prezența pe platformele de Social Media (Facebook și Instagram), câștigând rapid milioane de fani și urmăritori.