Vremea Moinesti – prognoza meteo pentru orașul Moinesti și împrejurimi

Moinești este un oraș ce se află la poalele grămadă muntelui Ciucaș, iar condițiile meteorologice ale acestei localități sunt foarte diverse și variază destul de mult de-a lungul anului. Pe parcursul anului în Moinesti se pot întâlni frecvent temperaturi extreme, care pot ajunge chiar si la minimum -20 grade Celsius în zilele extrem de reci ale iernii, și să depășească de multe ori limita de 38 grade Celsius în timpul verii. 

Stratul de zăpadă poate să înveșmânteze regiunea Moinesti în cantități mari începând din decembrie și până în martie, mai ales în vârful anotimpului. Majoritatea precipitațiilor ploioase apar în perioada lui aprilie-septembrie, când temperaturile de pe termometre se mențin într-un interval de 20-30 de grade Celsius.

I. Prezentarea generala a vremii Moinesti

Moinesti este o localitate româneasca, situata in cadrul județului Bacău, inserată la poalele munților Ciucaș, plasată pe Valea Siretului, acesta afluind la 40 kilometri de Miercurea Ciuc și la peste 100 de kilometri de capitala României – București.

Această localitate se bucură de un climat temperat-continental influențat de factori cum ar fi marea Neagră, dar și aspectul reliefului și altitudinea destul de mică, contribuind la o temperature medii anuale destul de ridicate.

În cazul orașului Moinesti vremea a fost întotdeauna variabilă și imprevizibilă, acestea osciland într-un interval destul de larg de-a lungul anului, de ove elevat în timpul verii, și destul de scazut în perioada iernii.

II. Cele mai frecvente temperaturi maxime si minime in vremea Moinesti

Moinesti se caracterizează printr-o temperatură medie anuală de peste 10 grade Celsius, ce poate să ajungă chiar si la 35 grade Celsius pe parcursul lunilor de vara, temperaturi maxime ce sunt destul de joase înainte de începerea primului semestru al anului.

În același timp, minimul termic anual sau temperaturile cele mai scazute ale orașului Moinesti se închid în jurul pragului de -20 grade Celsius în luna ianuarie și februarie, în medii normale și în lipsa unor condiții extreme.

III. Cantitatile medii anuale de precipitații in Moinesti

În Moinesti se mențin neîntrerupt cantități regulate de precipitații de-a lungul anului. Acestea sunt destul de împărțite uniform și au rezistat în mod constant în ultimii ani, cu excepția periodelor secetoase, foarte rare în această regiune a țării.

Cantitatea anuală medie de precipitații din Moinesti se închide în jurul vaciii de 700 milimetri/m2. Perioadele secetoase se regăsesc destul de rar în oraș, fiind înlocuite în mare măsură și prevenite de numeroase furtuni și ploi torenţiale, mai ales în intervalul aprilie-septembrie.

IV. Programeaza meteo specifice pe luni si date generale despre vremea Moinesti

  1. Ianuarie

O lună în care pot fi întâlnite temperaturi destul de scazute, ce variază între -5 si -15 grade Celsius in Moinesti. Ninsorile sunt destul de frecvente înainte de sfârșitul lunii, ceea ce se traduce printr-un strat de zăpadă ce se poate depune pe carosabil în cantități importante.

  1. Februarie

Minimul termic se menține în jurul valorii de -20 grade Celsius în această lună, în vreme ce maximumul termic poate ajunge până în jurul valorii de 0 grade Celsius, mai ales în intervalul de început al lunii. Ninsorile sunt încă prezente în oraș, iar vântul se poate dovedi foarte adeseori nemilos.

  1. Martie

Precipitațiile se mențin destul de ridicate și neîntrerupte, acestea variind pe parcursul întregii luni între 50-90 de mililitri/metru patrat. Vântul este înca destul de rece și poate avea unele consecint pesoftoase asupra igienei respiratorii. În ceea ce privește temperaturile, maximul se menține în intervalul 5-10 grade Celsius, iar minimul poate scădea în unele nopți extrem de reci până în jurul markului de -10 grade Celsius.

  1. Aprilie

Începutul printrvanului in Moinesti se face prin goana unor temperaturi ridicate, ce se închid la pe tot parcursul zilelor într-un interval de 12-18 grade Celsius. Umezeala poate prezenta unui nivel din ce în ce mai ridicat în paralel cu creșterea temperaturilor. Precipitațiile sunt limitate însă sunt destul de frecvent în intervalul aprilie-septembrie.

  1. Mai

Fenomene meteo și temperaturi ca și cele din luna anterioară, cu exeptia nivelului de precipitații, care ajunge în cazurile extreme chiar până la valoarea de 150 milimetri/m2. Uneori temperaturile se pot menține și peste pragul de 25 grade Celsius în intervalul 15-25 mai.