Cele mai bune filme de groază de văzut în această perioadă

Filmele de groază sunt unul dintre cele mai populare genuri cinematografice din zilele noastre, cu milioane de fani pe întreaga planetă. Acestea te încearcă adesea direct cu saveuri rele, cu scene pline de tensiune, ceea ce creează o experiență memorabilă pentru spectatori. Pe lângă acestea, filmele horror transmit de obicei mesaje și apoi se reflectă deseori asupra norilor din norul nostru cultural și social. Iată deci, cele mai bune filme de groază de văzut în această perioadă, care promit să te mențină cu inima bătând și pe marginea scaunului.

1. It (2017)

Nu poți vorbi despre cele mai bune filme de groază fără a menționa It. Remake-ul lui 2017 al lui Stephen King a devenit rapid un clasic instantaneu – o capodoperă șocantă care te poate înspăimânta. Pe scurt, It este povestea grupului de copii, numit Loser’s Club, ce se întrunesc pentru a salva orașul lor din mâinile demonului Pennywise. Acest film redă nu doar aspecte ale adolescenței și vârstei a treia, dar și mecanismul fabulos și scenariul bine alcătuit despre care Stephen King și-a construit întreaga sa carieră. Imaginați-vă această genialitate care poate fi deja creată de către regizorul Andres Muschietti.

2. The Shining (1980)

Acesta a fost primul film horror dinaintea lui ‘It’ pe care l-a regizat Stanley Kubrick și care a filmat scene în renumitul hotel Overlook. The Shining este o călătorie uluitoare în lumea lui Jack Torrance (interpretat de Jack Nicholson) în care personajul se pierde într-o spirală de nebunie și paranoia. Jack îl interpretează perfect pe un scriitor nebun care devine un maniac îndemnându-l pe fiul său, Danny, să ghicească ce se petrece în hotelul misterios și periculos de la Overlook. The Shining a primit numeroase aprecieri și publicitate mondială pentru ingeniozitatea sa deosebită și o cronică cum trebuie a istoriei sale întunecate și a schițelor sale comparabile cu viziunea lui Stephen King.

3. The Exorcist (1973)

Unul din primele filme de groază celebrat și azi încă considerat drept unul dintre cele mai bune de groază este The Exorcist. Acest film plin de suspans, este spus prin prisma familiei MacNeil care trebuie să se confrunte cu forțe paranormale și cu diabolica posesie a fiicei lor. Elementele duhovnicești și lupta preoților contra spiritei rele au transformat această peliculă într-una din cele mai faimoase filme horror.

4. A Quiet Place (2018)

A Quiet Place este, probabil, unul dintre cele mai unice filme de groază realizate vreodată. Acest film de patru nominalizări la premiile oscar aduce o serie de inovatii regizorului și scenaristului, John Krasinski, și poveștii sale personale. Cu un scenariu unic care se bazează pe luptă a unei familii pentru supraviețuirea și pentru a evita atacurile monștrilor aproape invizibili, A Quiet Place te va ține cu sufletul la gură. Filmul aduce un plus de tensiune din momentul în care soția sa, Evelyn, ajunge însărcinată și se luptă să supraviețuiască ambelor sale vieți.

5. Get Out (2017)

Realizat în 2017, Get Out dovedește că povestea unui film poate să te poarte cu adevărat într-o direcție total diferită. Acest film tratează mai mulți subiecte importante – cum ar fi rasismul, sugestiile de la un moment la altul și spaima. Protagonistul este plasat în rolul unui tânăr african-american introdus recent în familia sa nou găsită de albi cu idei complet diferite despre viața sa. Filmul exceleaza aici și atoate acestea se amestecă cu un suspans uimitor, ceea ce printr-un fel face filmul unul dintre cele mai bune filme de groază de văzut vreodată.

6. The Witch (2015)

Dacă vrei să urmărești ceva mai puternic și diferit atunci The Witch este fix ce îți trebuie. Această peliculă regizată de Robert Eggers efectuând un salt catre perioada puritană și are un scenariu minimalist care spune povestea unei familii disperate cum ar fi William, Katherine și copiii lor. Din cauza unei blesteme, aceștia sunt nevoiți să lupte împotriva unei vrăji care a început să se strecoare în lumesa lor blandă și liniștită. The Witch capteaza și nuptura imaginația prin faptul că vom vedea pentru prima oară cum forțele întunecate se simt reale și de neoprit.

7. Hereditary (2018)

Această capodoperă de groază este de asemenea unul dintre cele mai savuroase filme horror create vreodată. Hereditary urmărește familia Graham care trebuie să lupte împotriva paranormalilor scapară din conuri de înmormântare lăsate de bunica lor decedată. Scenariul are o execuție excelentă și vă va ține la ecran pentru a vedea cum povestea sa se dezvoltă.