Ciorapii compresivi – beneficii și utilizări

Ciorapii compresivi sunt dispozitive medicale folosite pentru deblocarea circulației sângelui, o condiție vitală pentru a preveni sau trata o serie de afecțiuni medicale și afacerea ce pune în pericol viața. Pot fi folosiți într-un clasic basc și culori variate, în scopul de a adăuga confortul la purtare. Aceste ciorapi sunt concepuți pentru a oferi compresie diferitelor porțiuni ale corpului și sunt disponibili în dimensiuni și niveluri diferite de compresie.

Începând cu anii 90, ciorapii compresivi au devenit mai populari doar privind la beneficiile lor. Ajutați la tratarea edemului, embolii pulmonare, o vârstă mai mare situată în pericol de vârstă mai mare, și pot preveni și reduce inflamația și durerea.

Ce sunt ciorapii compresivi?

Ciorapii compresivi sunt ciorapi speciali proiectați pentru a ajuta cu circulația sângelui și edemul. Acestea sunt ciorapi făcuți din material mai dens decât materialul normal din cârpă și sunt populare pentru a fi ușor de adaptat și confortabil pentru a fi purtat. Există trei niveluri de compresie în ciorapii compresivi ce pot fi flexibil ajustate și recomandate în funcție de nivelul compresiei necesare pentru a atinge obiectivele tratamentului. Aceste niveluri sunt: compresie mică începând de la 8-15 mmHg, compresie medie de la 15-20 mmHg și compresie mare situată între 20-30 mmHg. Compresia începe de la glezne și se aplică progresiv în partea inferioară și sus, astfel încât să permită sângelui să controleze fluxul de sânge, mai ales în direcția inimii.

Beneficiile ciorapilor compresivi

Ciorapii compresivi sunt concepuți pentru a oferi compresie pe scăderea spatului muscular în vasele de sânge, pentru a crește activitatea musculară și de a reduce durerea. Acest lucru, în combinație cu o îmbunătățire a circulației, ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin în zonă. Aceste proprietăți ale ciorapilor compresivi fac posibilă tratarea simptomelor dureroase sau de jenă în timpul activităților de zi cu zi și, în plus, previn recidive ale bolii sau complicațiile care ar putea apărea în absența tratamentului.

Beneficiile ciorapilor compresivi pot fi categorizate în următoarele:

• Previne tromboflebita sau blocarea venelor, îmbunătățind fluxul sanguin.
• Îmbunătățește producția de energie datorită activității fizice mai mari.
• Reduce inflamațiile și umflăturile cauzate de edem.
• Reduce stresul muscular și durerea.
• Previne apariția varicelor.
• Previne cealaltă sănătate Răniri și îmbunătățește recuperarea.

In cazul persoanelor tinere si mai active, ciorapii compresivi pot fi folositi in scopuri preventiv prin contribuirea la prevenirea afectiunilor metabolice si diabetului de tip 2, bolilor de inima si accidentelor vasculare cerebrale.

Utilizarea ciorapilor compresivi

Ciorapii compresivi pot fi folosiți în scopurile preventive sau curative, în funcție de recomandările medicului. Deoarece sunt făcuți din materiale electronice, ce pot fi curățate cu ușurință, pot fi purtați în mod regulat, indiferent de condiția climatică.

Utilizarea ciorapilor compresivi pentru prevenirea bolilor și acomplicațiilor medicale poate fi reglată în funcție de recomandările medicului și de starea de sănătate a persoanei. În unele cazuri, este posibil să fie recomandat și acelasi nivel de compresie în special în momentele cele mai contradictorii.

Între aspectele uzuale în care ciorapii compresivi pot fi utilizați includ:

• Tratamentul bolilor venoase cronice;
• Tratamente post-operatorii;
• Tratamentul de vene varicoase sau flebită;
• Tratamentul simptomelor hemoroidului;
• Tratamentul edemului;
• Prevenirea complicațiilor postoperatorii;
• Prevenirea trombozelor venoase;
• Prevenirea Emboliei pulmonare și a altor afecțiuni.

De asemenea, ciorapii compresivi sunt frecvent folosiți și în scopuri estetice. Când sunt alese corect, ciorapii compresivi, pot oferi un aspect tineresc si de îngrijire, îndepărtând inestetic venele varicoase și edeme.

Avantajele vs dezavantajele

Purtarea ciorapilor compresivi pentru tratamente interne este mai mult decât recomandată. Ciorapii compresivi pot îmbunătăți fluxul sanguin și, în unele cazuri, pot trata afecțiunile venei care sunt adesea la originea edemului.