Cum să faci bucle perfecte fără să-ți distrugi părul

Orice copil, adolescent sau chiar adult, visează la bucle perfecte și un look impecabil, fără efort și fără a afecta starea și sănătatea părului. Cu toate acestea, în ziua de astăzi majoritatea metodelor de creare a buclelor necesită folosirea instrumentelor și produselor ce provoacă arsuri, deteriorarea firului de păr și căderea lui. 

Dacă sunteți în căutarea unei metode perfecte de a crea bucle perfecte, fără ca acestea să afecteze sănătatea și frumusețea părului dvs., atunci citiți mai departe. În acest articol, veți afla cum să buclați părul excelent și frumos folosind această metodă ușoară și simplă.

Ce instrumente sunt necesare pentru a obține bucle perfecte fără a le distruge?

Înainte de a trece la explicarea pas cu pas a modului în care puteți face bucle frumoase, lăsați-ne să aflăm care sunt instrumentele pe care trebuie să le utilizați pentru a obține buclele perfecte, fără să distrugeți părul:

• Un ondulator special: acesta este probabil cel mai important instrument necesar pentru a obține bucle perfecte;

• O perie moale, fără ascuțituri, ideal ar fi una din acelea din bambus;

• Un perie pentru bucle, în cazul în care doriți să obțineți mai mult volum și bucle mai dure și țepoase;

• Un spray cu umidificator din ingrediente naturale, astfel încât să faceți față umezelii;

• O espumă de volum pentru a obține încă și mai mult volum și bucle;

• Un gel fixativ din ingrediente naturale.

Reguli de bază pentru realizarea buclelor perfecte fără să le distrugem

Există câteva reguli pe care trebuie să le creăm înainte de a începe procesul de buclere, astfel încât să putem evita deteriorarea firului de păr și sau ruperea lui:

• Utilizați întotdeauna instrumentele potrivite pentru buclare și produse dedicate buclelor;

• Verificați întotdeauna dacă părul este perfect hidratat și umezit înainte de a începe să buclezați;

• Utilizați produse dedicate buclelor, cum ar fi gels și spray-uri;

• Folosiți sampoane profesionale în funcție de tipul de păr și de diverși factori de care depinde frumusețea firului de păr;

• Nu trageți de fiecare buclă în mod neașteptat;

• Utilizați intotdeauna produse dedicate părului pentru a-l proteja cât mai mult și pentru a elimina umezeala excesivă;

• Nu țineți prea multe buclele cu același instrument sau produs.

Cum să buclați părul corect și frumos

Iată cum trebuie să procedați pentru a face bucle perfecte, fără a distruge părul:

  1. În primul rând, trebuie să și curățați părul cu un sampon special dedicate buclelor și să aplicați un hidrato ca să aveți un fir de păr suplu și cu volum.

  2. Aplicați apoi spray-ul și espuma de volum speciale, astfel încât să obțineți volum și bucle mai ușor.

  3. Spălați și hidratați bine părul și îndepărtați orice reziduu de sampon sau creme ce ar putea afecta aplicarea produsului de buclare.

  4. Imediat ce părul este complet uscat, înainte de a începe să buclați, aplicați gelul pe părul umed și lăsați-l câteva minute pentru a se usca.

  5. Utilizați ondulatorul special prevăzut cu căldură reglabilă pentru a obține bucle mai pronunțate, dar veți trebui să diferențiați temperatura corect pentru tipul și starea de sănătate a părului dumneavoastră, astfel încât să nu riscați deteriorarea acestuia.

  6. După ce ați terminat de buclat toate părul, veți observa că ar trebui să mergeti la o perie și să înlaturați buclele ce mai rămân încă prea dure și strâmbe.

  7. Pentru a obține bucle mai dure și mai voluminoase, înainte de a aplica și fixativul, veți trebui să utilizați și un perie mai tare și mai largă, astfel încât să le coafați mai bine.

  8. În cele din urmă, veți trebui să aplicați fixativul, astfel încât să mențineți buclele și să le protejați de influențele externe.