Exista ceva mai satisfacator decât să transpui ceva ce vezi în realitate pe o foaie de hârtie? Desenul poate fi una dintre cele mai bune expressione artistice exprimate. Este o artă emotională care poate învăța oricine. Indiferent de vârsta ta, poți începe să desenezi orice îți trece prin minte, astfel încât să influențezi gravitatea și să împlinești nenumărate ore de divertisment.
În acest ghid vei afla cum să desenezi pentru începători, și vei avea la dispoziție pas cu pas pentru a ajunge de la un începător la un desenator experimentat.
I. Elaborează un plan
Înainte de a te apuca de desen, ar fi de dorit să îți faci un plan, care să răspundă la câteva întrebări cum ar fi tematica sau ce dorești să exprimi prin desenul tău. Ia în considerare ce îți place să desenezi, cum ar fi: animale de companie, portrete, case și așa mai departe. Este recomandat să ai oameni sau animale în desenul tău? Există vreo schimbare a anotimpului? Toate acestea sunt esențiale pentru a construi un plan de lucru și să îți forțeze creativitatea.
II. Găsește modelele
Un alt punct important trebuie să fie referința pe care vei lucra. Pot fi fotografii în care poți să te inspiri, desene sau chiar piese de artă vestită. Este recomandat să identifici modele luate de către cunoscuți, astfel încât să poți vedea cum se comportă obiectele sau figurile în spațiu și să încerci să le reproduci pe hârtie.
III. Începe-ti propria colecţie
Cel mai probabil poţi să găseşti online multe sugestii și modele, dar pentru a îmbunătăți și a evolua, vei avea nevoie de propriile tale lucrări. Ia un bloc de desen, alcătuindu-ți o mare colecție de desene simple și obiecte. Încearcă să se îndreptezi către obiecte din viețile tale zilnice precum mașina, masa din living sau chiar jucării.
IV. Experimentează
Acum că ai toate instrumentele necesare, e timpul să treci la experimente. Uneori reaprinderea lipsei de imaginatie poate fi grea, de aceea este important să exersezi, chiar și cel mai simplu obiect pe care il poți găsi în casă și să încerci să-l desenezi. Îmbunătățiți-vă tehnica atunci când vine vorba de contur, umbre, întipărire și volum. Încearcă să desenezi contrastul umbrelor și albăturilor. Schimbați marimea paletei pe care le folosiți în din programul dumneavoastră și încercați să le folosiți în diferite tehnici.
V. Cursuri de desen și practică
Cel mai bun lucru este că există oportunități pentru cei care doresc să dezvolte abilități de desen și sa îmbunătățească calitatea produselor lor creative. În special în lumea modernă, există o mulțime de resurse online, precum Tutoto, care oferă cursanților o gamă largă de fundamente anatomice și tehnici în desen pentru a le oferi îndrumare. Cu mai multe ore dedicate, vei începe să vezi progrese în munca ta. Există și, bineînțeles, înscrierea la cursuri de desen si ateliere care te vor ajuta sa te dezvolti în această artă. Aceste programe sunt adesea oferite într-o varietate de perfecționare și preț.
VI. Adu-ti prezentarea
Atunci când faci o lucrare desenata sau pictata, ai împlinit deja obiectivul artist. Dar o dată ce desenul tău este gata, atunci, este important ca tu să faci prezentarea lucrării tale. Pentru a face lucrările tale să fie vizibile, poți să folosești echipamentele tale din dotare, înveți să lucrezi cu lumina și umbra pentru a da pieselor tale un suflet și să descoperi cum să mențină tridimensionalele figuri în desenele tale.
VII. Lista cu unelte și materiale
Înainte de a începe să lucrezi la propria ta lucrare de artă, este important să obții toate uneltele necesare:
• Foaie de desen
• Canon de desen și rigle
• Cărbune de lemn si cîrtiță
• Pensule
• Lavete
• Pasteluri și culori
• Tăiței și pensule artistice
• Pânză de desenat
• Hârtie de tehnografie
VIII. Tehnici de desen
Acesta este unul dintre cele mai importante produse ale unui evoluator în materie de desen. Oricine poate folosi anumite tehnici pentru a îmbunătăți desenele sau picturile lor.
• Creionarea: presupune folosirea unui creion pentru a desena șablonul unei imagini stricte.