Dicționar englez-român gratis: Cele mai bune și utile platforme și aplicații pentru a învăța și a folosi cuvinte noi în limba engleză

Există un număr mare de platforme și aplicații, pe web, care oferă și promit, să ofere utilizatorilor lor, posibilitatea de a învăța cuvinte noi în limba engleză. Aceste servicii oferă o gamă largă de funcționalități, care ajută la întărirea cunoștințelor lid despre limba engleză.

Și nu în ultimul rând, majoritatea dicționarelor on-line sunt gratuite. Acestea reprezintă o soluție ideală pentru persoanele care nu au bugetul necesar pentru a cumpăra un dicționar fizic sau un ghid de limba engleză.

În acest articol, veți găsi o listă cu cele mai bune platforme și aplicații care oferă un dicționar englez-român gratuit. Aceste servicii vă vor oferi întotdeauna informații exacte despre traducerea, pronunția și chiar utilizarea corectă a cuvântului în contextul adecvat.

Ce este un dicționar englez-român
Un dicționar englez-român este o sursă de informații care oferă o listă cu cuvinte și expresii în limbile engleză și română, împreună cu traducerile. Aceste cuvinte sunt, de obicei, formate din șiruri de litere (alfabet), litere cu diacritice și simboluri speciale.

Cunoscându-le și utilizându-le corespunzător în limba engleză, aceste cuvinte pot fi folosite pentru a vorbi și scrie în limba engleză și stilurile sale diverse.

Cel mai bun dicționar englez-român gratuit
Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unui dicționar englez-român gratuit, iată câteva platforme și aplicații de încredere pe care le puteți încerca:

 1. Google Traducere
  Google Traducere este una dintre cele mai populare platforme de traduceri în limba engleză. Puteți folosi această platformă pentru a traduce cuvinte și fraze dintr-o limbă în alta. De asemenea, puteți învăța și realiza cuvintele prin pronunțarea lor în limba engleză.

 2. Cambridge Dictionary
  Cambridge Dictionary oferă traduceri și definiții rapide ale cuvântului în limba engleză. De asemenea, această platformă oferă articole interesante despre limba engleză, care pot fi extrem de utile pentru începători.

 3. Reverso
  Reverso este un dicționar online gratuit care are un design ușor de utilizat și funcții îmbunătățite de căutare. Puteți găsi definiții, utilizări și sinonime ale cuvântului și, de asemenea, marca cuvintele preferate și urmări progresul învățării.

 4. WordReference
  WordReference oferă o bună soluție pentru cei care vor să învețe cuvinte noi în limba engleză. Puteți căuta cuvântul căutat în mai multe dicționare, inclusiv cel englez-român și veți primi o definiție clară a acestuia.

 5. The Free Dictionary
  The Free Dictionary este o platformă care oferă, în mod gratuit, acces la mai multe dicționare și enciclopedii. Puteți căuta cuvintele căutate și veți primi traduceri, definiții și informații suplimentare despre cuvânt. De asemenea, puteți posta întrebări și primi răspunsuri de la alți membri.

 6. Lexicool
  Lexicool este un dicționar englez-român gratuit ce oferă o mare gamă de traduceri și definiții ale cuvintelor. Platforma se bazează pe o comunitate de utilizatori care contribuie prin adăugarea de traduceri noi și actualizări ale cuvintelor existente.

 7. Dictionary.com
  Dictionary.com oferă o soluție eficientă în ceea ce privește învățarea limbii engleze. Puteți căuta cuvântul respectiv și obțineți rapid traducerea și informații despre utilizarea lui în contextul adecvat. De asemenea, puteți căuta cuvinte similare cu cuvântul căutat și să învățați mai multe.

 8. RhymeZone
  RhymeZone este o platformă foarte intuitivă pe care o puteți folosi pentru a căuta cuvinte și expresii care rimă în limba engleză. Puteți face alegerea dintre diferite căutări avansate, inclusiv găsirea sinonimelor și a antonimelor.

 9. Ultralingua
  Ultralingua este o aplicație de dicționare care oferă o gamă largă de traduceri și definiții ale cuvintelor în limba engleză. Această aplicație funcționează offline și puteți accesa definiții și sinonime fără nicio conexiune de internet.