Unghii cu gel: Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru a-ți îngriji unghiile cu gel și a le menține în cea mai bună formă

Unghiile cu gel reprezintă una dintre cele mai populare opțiuni de îngrijire a unghiilor deoarece rezultatul imediat este satisfăcător și durează mai mult în comparație cu alte produse. Acest lucru înseamnă că este important să știți ce trebuie să faceți pentru a vă îngriji unghiile și a vă asigura că arată întotdeauna bine. Iată câteva dintre cele mai bune sfaturi și trucuri pentru a vă îngriji unghiile cu gel corect pentru a vă păstra unghiile în cea mai bună formă.

1. Importanța unei manichiuri profesionale

Esteticienii profesioniști sunt instruiți să utilizeze produsele corespunzătoare și tehnicile speciale necesare pentru a obține rezultate perfecte în cazul unghiilor cu gel. Ei vor realiza aplicația manichiurii cu precizie și vor poziționa îngrijirea unghiilor și cuticulele corect, astfel încât să nu provoace probleme în viitor.

2. Exfoliere și hidratare

Exfolierea unghiilor și a mâinilor este un pas esențial pentru îngrijirea unghiilor și hidratarea acestora. Utilizând un exfoliant și o rășină specială, puteți elimina celulele moarte ale pielii și puteți face unghiile să arate mai bine. Folosiți un ulei special sau un balsam de mâini îmbogățit cu vitamine și uleiuri nutritive pentru a le acorda structurii lor corespunzătoare cantitatea de hidratare de care au nevoie.

3. Acoperirea cu un strat subțire de lac

Înainte de a face aplicarea gelului pe unghii, asigurați-vă că le-ați curățat bine și că le-ați dat un luciu de finisare. Acest lucru se poate face cel mai bine prin aplicarea unui strat subțire de lac. Acest lucru va permite gelului să se lipsească în mod corespunzător și să adere perfect și pe termen lung.

4. Aplicați cu atenție gelul

Gelul trebuie aplicat corect pentru a asigura aderența unghiilor și a preveni alunecarea. Aplicați gelul folosind un distrugere și aplicându-l în mai multe straturi subțiri și uniforme. Fiecare strat de gel trebuie să fie complet uscat înainte de aplicarea următorului pentru a evita crearea de bulgări și a preveni înălțarea unghiilor.

5. Selecția corectă a culorilor

Culoarea gelului pe care o alegeți este foarte importantă deoarece întotdeauna ar trebui să fie una care vă va accentua și pune în valoare unghiile. Dacă optați pentru unghii cu gel colorate, alegeți una care se potrivește tenacității și stilului vostru.

6. Prinderea corectă

Deși acest lucru poate părea simplu, e destul de des neglijat, prinderea unghiilor cu gel corect pentru a preveni smulgerea lor în mod accidentar este extrem de important. Prima dată când prindeți unghiile cu gel, trebuie să folosiți materiale speciale pentru acest lucru, cum ar fi foile de prindere și benzi adezive.

7. Îndepărtarea corectă a gelului

Atunci când este timpul să îndepărtați gelul, asigurați-vă că utilizați produse specializate pentru aceasta procedură și să le manevrați cu grijă. Masajul trebuie făcut în direcția cresterii unghiei, iar dacă este nevoie, puteți folosi o metodă educativă, unghiile vor fi îndepărtate mai ușor și nu vor provoca disconfort.

8. Aplicarea stratului protector

După îndepărtarea gelului, asigurați-vă că ați aplicat un strat de protecție, precum lacul de unghii sau vopseaua pe bază de ulei, pentru a preveni uscarea excesivă a unghiilor și, eventual, sfărâmăturile.

9. Folosiți produsele adecvate

Este destul de important să folosiți produse alese cu grijă și cu o calitate superioară pentru a vă îngriji unghiile cu gel. Utilizați materiale care nu sunt agresive pentru unghii și mâini, precum solutii specializate pentru curățarea și îndepărtarea gelului, care nu vor afecta unghiile și care nu se vor deteriora.

10. Hranirea și hidratarea regulată

Și, desigur, aveți nevoie de o hidratare și o hranire regulată pentru a vă menține unghiile frumoase și sănătoase. Unghiile cu gel pot usca unghiile în cazul în care sunt lăsate pe o perioadă lungă de timp, astfel încât utilizarea unor produse bazate pe uleiuri și vitamine care pot alimenta și hrăni unghiile pot fi foarte utile și se recomandă să le utilizați mereu.