Florin Ristei: biografia si cariera artistului roman

Nascut pe 17 septembrie 1981 la Bucuresti, Florin Ristei este un artist important al muzicii dance românești. El a început să facă muzică în anii 2000, dar reușise deja să construiască o carieră solistică impresionantă înainte de 2010. Lucrează ca producător, DJ și cântăreț, și este membru al formației de muzică electronică “Lemona” cu rezidența pusă în Colț si și-a lansat primul album solo intitulat “Continuing” în iulie 2013.

Biografia lui Florin Ristei

Florin Ristei s-a născut în București și a crescut într-o familie creative. Tatăl și mama sa erau ambii artiști și l-au împins să urmeze pasiunea lui. A devenit interesat în muzica clasică de la vârsta de 10 ani și a început să ia lecții de pian și chitară la vârsta de 12 ani. Animat de muzica electronică, Florin a descoperit producția muzicală digitală în anii 2000.

Academic, Florin și-a urmat studiile la Colegiul Tehnic Constructorul din București și apoi a obținut o diplomă de inginerie electromecanică la Universitatea Politehnică din București. Cu toate acestea, a decis că dorește să se dedice muzicii la o varsta frageda și sa nu se limiteze la o cariera în domeniul ingineriei.

Cariera lui Florin Ristei

Cariera lui musicală a început în anul 2000. A început prin a anunța unele evenimente electronice în București, după care a urmat conceperea muzicii pentru un album de redare video. După aceasta, ultimii ani de liceu au coincis cu un club electronic unde a mixat și a produs muzică electronica pentru publicul local.

În 2004, Florin a început să concerte în cluburile din București și să lanseze single-uri pe platformele de muzică online. Prima lui piesă lansată se numește „Paradox” și a primit multă atenție.

În 2009, el și-a lansat propria casă de discuri intitulată ”Continuing Records”. Au fost găzduite numeroase albume și single-uri care au ajuns până în VIP-urile cluburilor bucureștene. În același an, el a lansat si un nou track, ”Heavy”, care l-a adus direct în atenția internațională a industriei muzicale. Florin Ristei a produs multe piese muzicale care au făcut parte din numeroase compilații și remixuri ale unor melodii. De asemenea a produs un episod din seria „Focus” pentru canalul de radio Pro FM.

În 2011, Florin Ristei s-a alăturat Lemona, formația electro din București, și a început să se consolideze ca artist solo. În acel an, și-a lansat piesa ”Back to Basics”, care a câștigat o mare apreciere printre mulțimea de fani din întreaga lume.

În iulie 2013, Florin Ristei și-a lansat primul album candid intitulat „Continuing”, ce conține 12 piese originale, atât producții personale cât și colaborări cu alți artiști. Albumul a fost primit cu mult entuziasm de public și i-a adus lui Ristei mai multă intenție și notorietate. De atunci, albumul a fost relansat în alte țări din Europa Occidentală și a înregistrat mai multe vânzări și streaming-uri.

Florin a dezvoltat de-a lungul anilor mai multe stiluri unice, începând de la minimal, tech-house și deep-house și până la diferite genuri de muzică electro-pop. El a participat la numeroase festivaluri, printre care Pulse, Revolution, Green Palace și Summer Beach Festival.

În 2016, el a lansat clipul muzical pentru melodia ”The Sun Goes Down”, cu producția lui Diego Gebel și remixurile sale de succes pentru piesele cutiilor de cultura Hosh, Samaro și Youandme.

În anii următori, Florin Ristei și-a continuat cariera prin lansarea acestor piese:

• “Stars Above” – single (2017)
• ”Trees of Light” – single (2017)
• ”Through the Sun” – EP (2018)
• ”Midnight City” – single (2018)
• ”The Distance Run” – single (2018)
• ”Fade Away” – EP (2018)
• ”Confident” – single (2018)

În prezent, Ristei lucrează la mai multe colaboări de nivel internațional și se întoarce în studio periodic pentru a lansa noi piese, continuând să se bucure de aprecierea publicului și a criticilor și să se mențină în “topul” muzicii electronice.

Florin Ristei continuă să exploreze noi alternative în producția și aranjamentul muzical.. În plus, dedică o mare parte a vieții sale vieții de familie și călătoriilor. Încurajând și susținând pe alți artiști și producători muzicali, el își extinde în mod constant lista de contribuții la dezvoltarea culturii muzicale în România și în întreaga lume.