Harta Romaniei: cele mai importante orase si atractii turistice

Atunci cand vorbim despre calatoria ideala prin Romania, primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa gasim cea mai buna harta a tarii. Harta va indica toate locatiile importante si toate destinatiile de bucurie pe care le vom vizita.

Da, Romania este principala destinatie turistica a Europei de Est si dispune de atractii si destinatii turistice interesante destinate tuturor vizitatorilor, fie ca ei parcurg aceasta calatorie pentru a gasi o experienta culturala si istorica, sau pentru a se bucura de frumusetile naturii din aceasta frumoasa tara.

In acest articol vom incerca sa raspundem la intrebarea “Ce ar trebui sa stie turistul despre Harta Romaniei?”. Vom acoperi cele mai importante orase si destinatii turistice in Romania si vom afla ce atractii trebuie sa vizitezi pentru a-ti aminti calatoria ta.

I. Harta geografica a Romaniei

Romania este situata in Europa de Est, pe Coasta Marii Negre, alaturi de tari precum Bulgaria, Serbia si Ucraina. Romania se intinde pe aproape 238.400 de kilometri de la Muntii Carpati, in sudul sau, pana in Marea Neagra, in nord-estul sau.

Aceasta harta clasica ilustreaza relieful Romaniei si principalele puncte de interes din aceasta tara:

II. Cele mai importante orase si destinatii turistice

Pentru a explora Romania in adevaratul sau sens, ar trebui sa vizitezi mai intai marile orase. Iata cateva dintre cele mai importante orase si destinatii turistice din Romania:

 1. Bucuresti – Asezata pe malul Dambovitei, capitala Romaniei este locul ideal pentru a explora si descoperi toate atractiile turistice pe care le ofera. Bucuresti este considerat unul dintre cele mai importante puncte turistice din Romania. Printre principalele sale atractii se numara:

  • Arcul de Triumf,
  • Castelul Peles,
  • Muzeul National de Arta,
  • Palatul Parlamentului si,
  • Biserica Sfantul Anton.
 2. Timisoara – Acesta este unul dintre cele mai importante orase din Romania si una dintre principalele destinatii turistice. Timisoara este in general renumita pentru cele mai frumoase parcuri si gradini, catedrale si muzee. Experienta turistica aici poate fi imbunatatita si prin savurarea delicioaselor bucate traditionale in restaurantele locale.

 3. Cluj-Napoca – Este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Romania. Cluj-Napoca are o atmosfera vesela si este renumita pentru diversele sale festivaluri, senzatia de epoca asociata cu restaurantele, cafenelele si parcurile sale luxuriante. La Cluj-Napoca puteti vizita:

  • Muzeul National de Istorie
  • Catedrala Sfantul Mihail si
  • Biserica si Manastirea Sfantul Gheorghe.
 4. Brasov – Este unul dintre cele mai importante orase din Romania si una dintre principalele destinatii turistice. Situat la poalele Muntilor Carpati, Brasov ofera turistilor numeroase atractii in aer liber. Cele mai populare atractii turistice din Brasov sunt:

  • Biserica Neagra,
  • Piata Sfatului,
  • Raftul cu Ciocolata si
  • Castelul Bran.
 5. Sighisoara – Acesta este unul din cele mai vechi orase din Romania, renumit pentru frumusetea arhitecturii sale istorice si centrul vechi. La Sighisoara sunt o multime de obiective istorice precum:

  • Biserica din Deal,
  • Turnul Colti,
  • Casa Dracula,
  • Strada Cetatii si
  • Turnul Clock.
 6. Sibiu – Acesta este unul din cele mai importante orase ale Romaniei cu una dintre cele mai mari piete din Romania. Cea mai importanta atractie turistica din Sibiu este Piata Mare, care gazduieste o multime de magazine locale si restaurante traditionale.

 7. Oradea – Aceasta destinatie turistica aduce in atentie religia, istoria si cultura traditionala. Orasul este cunoscut pentru frumusetea sa de epoca si catedrala sa, care trebuie sa fie bifata pe lista oricarui turist care viziteaza aceasta destinatie.

III. Top atractii turistice din Romania

Atunci cand planuiesti calatoria ta in Romania, nu trebuie sa ratezi principalele locuri si atractii. Iata mai jos lista cu principalele atractii turistice din Romania:

 1. Delta Dunarii – Aceasta rezervatie naturala protejata ofera o experienta unica pescarilor si de natura. Delta Dunarii este una dintre principalele atractii turistice din Romania si europeana, fiind gazda diverselor vietati salbatice.

 2. Ceahlau National Park – Cea mai mare minune a naturii din Romania, Ceahlau National Park, se numara printre cele mai frumoase locuri din lume. Aici veti gasi numeroase cascade, lacuri misterioase si paduri insorite, totul pentru a bucura de experienta indepartata a frumusetii naturii.

 3. Manastirea Putna – Aceasta manastire a fost construita intre anii 1466-1469 de catre Voievodul Stefan cel Mare si va oferi un moment de poveste istorica si spirituala.

 4. Muntii Fagaras – Acesti munti constituie un punct de interes major pentru Romania si merită vizitati. Acestia par ofera fiorul unei aventuri spectaculoase.

 5. Manastirea Voronet – Aceasta manastire ramane unul dintre cele mai frumoase si mai populare obiective turistice din Romania. Voronetul atrage milioane de vizitatori anual, atat datorita picturilor sale unice, cat si datorita peisajelor sale uimitoare.

 6. Castelul Bran – Branul este una dintre principalele destinatii turistice din Romania. Acesta a fost construit in al doilea secol d.Hr. si, in trecut, a fost proprietate a familiei regale a Romaniei.

 7. Piata Mare Sibiu – Piata Mare Sibiu, aceasta trebuie sa fie pe lista de destinatii turistice a tuturor iubitorilor de istorie.