Fond de ten: Sfaturi și trucuri pentru a alege cel mai bun fond de ten pentru tipul tău de ten

Fond de tenul este unul dintre cele mai importante produse cosmetice din trusa fiecărei femei. Deoarece această formulă de machiaj poate face minuni pentru a netezi liniile aspre, a masca cicatricile și a ascunde perfectiunile nedorite, alegerea potrivită poate face diferența. Dacă te confrunți cu întrebările cum să alegi cel mai bun fond de ten pentru tipul tău de ten, atunci acest articol este pentru tine.

Tipuri comune de ten

Înainte de a începe să ne uităm la produse, să înțelegem ce tip de ten ai. Acest lucru este esențial pentru alegerea formulei potrivite, care va face trucul și va echilibra corect pH-ul epidermei. Cele mai comune tipuri de ten sunt:

 • Ten gras – se înmoaie și transpiră ușor, are o stralucire și are tendința de a se îngrașa și a se lustrui în timp.

 • Ten uscat – se întinde și înmoaie puțin, se înroșește des și are tendința de a se încreți și de a deveni ridat.

 • Ten normal – se simte întins și comod, se întâlnește destul de puțin și este usor și uniform tonifiat fără porii îngustați.

 • Ten mixt – are caracteristici ale pielii uscate sau grase în diferite zone ale feței (umede și uscate) și deseori are porii mari.

Sfaturi și trucuri pentru a alege cel mai bun fond de ten

Potrivit tipului tău de ten, avem mai jos câteva sfaturi și trucuri pe care le poți folosi pentru a alege cel mai bun fond de ten:

 • Ten gras – În cazul tenului gras, alegeți un fond de ten lejer, care este mai ușor și se transferă lejer. Evitați produsele care au o formulă groasă și opacă, deoarece acestea vor încurca porii și pot provoca iritații.

 • Ten uscat – pentru acest tip de ten, alegerea unei formule ușoare, care are în compoziția sa ingrediente hidratante, este esențială. Un fond de ten hidratant va hrăni pielea și, de asemenea, va contribui la prevenirea ridurilor și la prevenirea cicatricelor și petelor.

 • Ten normal – este cel mai norocos când vine vorba de a alege un fond de ten. Pielea ta are un echilibru natural pe care îl poți menține prin alegerea unei formule care oferă numai o acoperire ușoară și rezistență.

 • Ten mixt – pentru acest tip de ten este necesar un fond de ten care să se potrivească cu zonele umede și uscate ale pielii tale. De exemplu, dacă aveți zone uscate, puteți alege un amestec hidratant, în timp ce aveți din belșug pe zonele grase.

Trucuri pentru aplicarea fondului de ten

Odată ce ați ales produsul potrivit tipului de ten, puteți trece la aplicarea sa corectă pe care trebuie să o faceți pentru a obține o acoperire uniformă și naturală. Trebuie să urmați pasii următori:

 • Începeți cu o bază – pregătiți întotdeauna tenul dvs. prin curățare și hidratare înainte de aplicarea oricărui fond de ten. Evitați cremele uleioase deoarece se pot suprapune și există riscul ca fondul de ten să nu se așeze uniform.

 • Aplicarea corecta – folosiți aplicatoare pentru fond de ten adecvate, cum ar fi un burete sau un pudră fină. Evitați aplicarea fondului de ten cu degetele, deoarece aceasta va distruge efectul natural.

 • Urmați ordinea – aplicati diferite produse in ordinea corecta: primer, baza, corector, fond de ten si pudra sau blush.

 • Patrundeți și cântăriți – încercați să prelungiți fondul de ten în stratul superior al pielii, unde are cea mai mare nevoie și evitați zonesale unde ți-ar putea usca pielea.

Trucuri pentru prelungirea duratei de viata a fondului de ten

Așa cum am subliniat deja, alegerea corectă a formulei dvs. de fond de ten nu este singurul lucru important. Nu puteți să aveți un ten frumos dacă produsele cosmetice nu țin tidpul indelungat. Totuși, ai la dispozitie cateva trucuri, care te vor ajuta sa prelungesti durata de viata a fondului de ten.

 • Nu folosiți prea mult fond de ten – conștientizați exact cantitatea de fond de ten de care aveți nevoie pentru a obține acoperirea dorită și nu folosiți niciodată o cantitate prea mare.

 • Alegeți o bază rezistentă la apă – prin alegerea unei baze rezistente la apă, puteți preveni acumularea fondului de ten în porii pielii și, de asemenea, vă puteți asigura că rezista mult timp în conditii de umezeala.

 • Adăugați strat de pudră – aplicarea unei pudre pe baza de fond de ten va ajuta la fixarea produselor si la prelungirea duratei lor de viata.