Korean Gossip Seriale Coreene: cele mai bune seriale din Coreea de Sud

Coreea de Sud poate fi recunoscuta pentru o mare varietate de seriale de televiziune, inclusiv cele pornind de la 80-uri pana la cele mai actuale. Astazi, romanele capteaza audienta mondiala prin personaje, intrigi si acțiune – chiar și subiectele de gossip coreene au intrat recent in lumina reflectoarelor prin serialele de succes, care se bucura de multa popularitate, precum și de numeroase premii. Iata cele mai bune seriale Coreene de gossip, care au facut istorie pe micul ecran.

1. Secret Garden

Secret Garden este un serial romantic comico-fantastic sud-coreean difuzat pe SBS in 2010. Acest serial se bazeaza pe o poveste in care Ji Eun Tak (Kim Seul Gi) ajuta un spirit, Grim Reaper, sa se reincarneze in trupul lui Kim Joo Won (Hyun Bin). Această poveste se intersecteaza cu cea a secretarei Oska (Yeo Jin Goo) și a lui Gil Ra Im (Ha Ji Won). Această armonie intre protagoniștii serialului le permite sa experimenteze sentimente improbabile si sa se dezvolte intre ei. Acest serial se poate considera ca fiind unul dintre primele seriale Sud-Coreene in care o astfel de tema controversata a fost abordata.

2. Boys over Flowers

Boys over Flowers este un serial care se bazează pe versiunea film românesc din 2009 și beneficiază de o mare audiență în întreaga lume. Acest serial a fost difuzat pentru prima oara pe KBS2 în 2009. Este despre o fată muncitoare care, pe neprevazut, devine parte din clubul ultra-elitist al garzilor F4. Fata, Geum Jan Di (Ku Hye Sun) face fata prea multor adversitati, inclusiv presiunilor asupra relatiilor și a altor subiecte controversate, încercând sa faca fata acestor obstacole ca sa poata face ca lucrurile sa se îmbunătățească.

3. The Heirs

The Heirs este un serial sud-coreean din 2013, care se axează pe lumea bogată și cea săracă în Coreea de Sud. Serialul urmează povestea lui Kim Tan (Lee Min Ho) și a lui Cha Eun Sang (Park Shin Hye). Kim Tan și Cha Eun Sang cresc împreună și se bucură de dragostea lor pentru fiecare altul, în ciuda faptului ca protagoniștii au menit sa se despartă. Acest serial a adus un nou nivel de popularitate in domeniul gossipului sud-coreean.

4. Goblin

Goblin sau “The Lonely, Shining Goblin” este un serial sud-coreean difuzat in 2016 pe tvN, care are la baza ideea unui soarece imbatranit din Coreea care devine un gobelin modern. Acest serial se bazeaza pe un drama romantic fantastic in care goblinul (Gong Yoo), odată cu anii respingand sentimentele umane, deschide ochii si inimile sale la sentimentele de dragoste și prietenie aparte. Acest serial a adus pe platoul de filmare o perspectivă nouă asupra relatiilor umane si a subiectelor ruleazate in lumea reala, oferind serialului o trama adâncă și cu mai multe nivele.

5. My Love from the Star

My Love from the Star este un serial difuzat pe SBS in 2014, care prezintă povestea Do Min Joon (Kim Soo Hyun) – un străin care a venit pe Pamant acum 400 de ani. Do Min Joon se îndrăgostește de actrita Cheon Song Yi (Jun Ji Hyun), fata care locuiește în aceeași clădire cu el. Acest serial a devenit foarte popular, deoarece a prezentat o relație neașteptată între cele două personaje principale, care erau ceva imaturi si dominate de propriile prejudecati.

6. I’m Not a Robot

I’m Not a Robot este un serial bazat pe robot pe care un bărbat îl întâlnește și îl adoaraste. Cu cat relația evoluează, fata trateaza în mod normal, fiind convinsă că ea chiar nu este un robot. Serialul difuzat pe MBC în 2017, se axează pe drama misterioasă și romantic viciilor relației dintre protagonistul masculin și feminin.

7. My Love From Another Star (MLFTA)

My Love From Another Star (MLFTA) se bucura de mare popularitate, in special pentru versiunea sa spaniola. Serialul a fost difuzat pe AXN Asia in 2018 și urmează povestea unui prezentator de televiziune vioi, cu aspect bogat care îl întâlnește pe un extraterestru, care provine de pe altă planetă. Acest serial se bucură de mare popularitate, deoarece îmbină elementele de romanticism, acțiune și de suspans, într-un mod ciudat și non-conformist, oferind spectatorilor thriller și suspans fara a fi prea corbesc si tulbure.

8. Healer

Healer este un pionier in domeniul serialelor coreene de aventura și acțiune difuzat in 2014. Acest serial a pus bazele pentru serialele sud-coreene action-packed la nivelul urmatoarelor. Acest serial se bazeaza pe povestea lui Ji Dong Cheol (Ji Chang Wook), un tanar praf in ochi care devine un detectiv secret. Acesta joacă un rol de razbunare, in colaborare cu jurnalistul Moon Ho (Yoo Ji Tae), aducandu-le pe raufacatori in fata legii si ducand relatiile sale un pas mai departe.

9. Descendants of the Sun

Descendants of the Sun este un serial coreean militar difuzat in 2016, care cu siguranță a atras milioane de spectatori din intreaga lume. Acest serial se bazează pe o poveste complexa, in care un ofiter militar se îndrăgostește de o căpitan medic, în timp ce lupta cu terorismul in strainatate. Nu este primul serial militar din Coreea de Sud, dar se poate considera cel mai mare și mai de succes serial de acest gen de pe micul ecran.

10. My ID Is Gangnam Beauty

My ID Is Gangnam Beauty este un serial coreean bazat pe povestea unei fete care cauta adevarata ei identitate.