Lacul de Smarald: Descoperă frumusețea și misterul acestui lac unicat din Munții Apuseni

Descopera și savureaza misterul și frumusețea unică a Lacului de Smarald din Munții Apuseni. Unul dintre cele mai faimoase si mai frumoase locuri ale munților, lacul se găsește la poalele maiestuoaselor munti Bihor și oferă o priveliște fantastică și neobișnuită. Dupa cum povestesc localnicii, se spune ca un malac reptiliform sau o broasca testoasa straveche ar comunica cu fiintele superioare și și-ar fi ales resedința aici. Oare ce mister și ce frumusețe ascunsă se ascunde în lac?

Lacul de Smarald se întinde în lungime și lățime pe o suprafață de cca. 3 hectare, rezemându-se de frumusețile împădurite și frumoasele munti Bihor și dând naștere unui peisaj de vis. Acest taram misterios e cea mai bună escapadă dacă sunteți în căutare de liniște și relaxare, unde veti vedea unul din cele mai vechi situri naturale din Romania. Unicitatea sa si culoarea sa verde apei care se prelinge pe orice suprafata, confera o minunea deosebita, o oaza de pace si frumosețe.

Cum sa ajungeți la Lacul de Smarald

Lacul poate fi gasit la poalele Muntilor Bihor, în Huedin, judetul Cluj, pe o distanță de aproximativ 2.6 kilometri de municipiu. Cei ce doresc sa il viziteze pot avea la dispozitie mai multe opțiuni:

● Autoturism: drumurile pe care se face tranzitia sunt asfalate si se poate ajunge usor și în siguranță.

● Transport public: Puteti găsii mijloace de transport public care merge de la Huedin la Lacul de Smarald. Trebuie doar să vizitați Centrele Regionale de Informare Turistica sau să intrați contact cu firma de transport local.

In plus, se pot parcurge și pe jos traseele și pot fi explorate aproape toate traseele montane, fiece una oferind o priveliște spectaculoasă de la poalele Muntilor Bihor și obeliscul pe malul Lacului Smarald.

Lacul si manastirile vechi

Odata ajunși aici, Lacul si zonele care-l înconjoara, spun multe despre istorie și tradiție, deoarece prezintă vechii repere ale manastirii românești de Smarald. Legendele care inconjoara Lacul Smardld se refera, în mod special, la aceste doua manastiri care se găsesc în preajma lui. Printre cele mai vestite legende, se află și miracolul “Ceara cu adevărat!” care se spune că a apărut la una dintre manastirile din jurul lacului și a fost considerată “ceară de binecuvântare”. Aceste manastiri sunt foarte vechi și au fost ridicate în perioada medievală. Imaginile lor withcraft, cărți vechi și mărturii arheologice sunt adevarate repere pentru cei ce își doresc sa afle istoria și legenda vechilor lacuri

De asemenea, in preajma Lacului se afla si două cetăți, o biserica si o stanca de cult de vârsta mijlocie, cunoscută sub numele de “Stânca Inimii”. Aceasta stâncă are forma unei inim, asemanatoare cu simbolul “Căsătoriei Divine”, simbolul romantic al iubirii care dăinuie chiar și astăzi.

Ce sa faceti la Lacul Smarald

Acest lac natural seamănă aproape cu un lant de cercuri de ape în mijlocul cărora se află vârful muntelui și se întinde pe o suprafață de 3 hectare. Aici oaspetii pot vedea si admira splendorile naturale ale unei frumoase pesteri, sănătate și inspirație, obținând un aport suplimentar de energie și bucurie.

● Nu ratați priveliștile extraordinare: Judecând dupa numele sau, exista o frumusețe la Lacul de Smarald care oferăpriveliști extraordinare. Cel mai bine este sa admiriți întregul peisaj din pajuri. Pentru a face acest lucru, călătoriile pot închiria bărci, caiac sau lopetă pentru a se aventura pe lac.

● Descoperați legendele și traditiile lacului: Poate fi extrem de interesant sa învățați mai multe despre istoria locului și vechea legendă care se spune despre lac. Fascinant este faptul că, în prezent, sunt localnici care încă mai păstrează aceasta legenda și se pare că aceasta este sursa lor de inspirație și bogăție spirituală.

● Relaxati-va pe malul lacului: Aceasta este una dintre modurile perfecte de a va bucura de liniștea peisajului și pacea oferite de către Lacul de Smarald. De asemenea, poți găsi si mai multe locuri de odihna și relaxare unde poți admira peisajul si sa te detasezi complet de cotidianul cotidian.

● Rămâi activ: Picturingul, plimbatul si inotul sunt cateva activitati ce se pot practica aici. Peisajul este uneori plin de priveliști uimitoare, uneori transformându-se într-o scenă de vis adânc.