Lacul Ochiul Beiului: O destinație de vis pentru iubitorii de natură și drumeții

Lacul Ochiul Beiului este un lac de munte situat în Slănic-Moldova, județul Bacău, și o destinație ideală pentru iubitorii de natură și drumeții. Situat la altitudinea de 610 metri, acoperind o suprafață de 33 hectare, este un lac cu peisaj renumit pentru frumusețea sa, care oferă arome absolut minunate și peisaje spectacular de vis.

Atracțiile Înconjurătoare Lacului Ochiul Beiului

Lacul Ochiul Beiului se află situat în imediata apropiere a carsticelor Slanic-Moldova, acolo unde se pot face diferite activitati ca: drumeții, biclicleta, pescuit și înot. Zonă se poate ajunge prin mersul pe jos și aventură de la cele mai apropiate stații de autobuz sau prin mașina proprie. Aici se găsesc câteva atracții care merita vazute, cum ar fi:

Castelul Slănic – un muzeu și o locație turistică, care poate fi vizitată în orice moment.

Biserica de la Slanic – este cea mai veche biserică din oraș, construită în secolul 18 si care se află la aproximativ 20 minute distanță de Lacul Ochiul Beiului.

Parcul Natural Equestria Slănic – oferă cazare și servicii de agrement și aventură, cum ar fi: drumetii pe jos, biciclista, zona de picnic, jocuri de șah și un club de sanie.

Statuile lui Brâncuşi – sunt cinci statuii ale sculptorului român Constantin Brâncuși, localizate la 13 km de Lacul Ochiul Beiului.

Carjerului – izvorul din carjerului este considerat izvorul secetei vii de la Slănic-Moldova și poate fi accesat la o distanță scurtă de la Lacul Ochiul Beiului prin drumetie pe jos.

Lacul Ochiul Beiului – Relaxare si Aventură

Lacul Ochiul Beiului oferă astazi o experiență unică de relaxare și aventură, atât de la sături de drumeție, cât și de alte activități în aer liber. Acesta susține activități precum:

Drumeții – Lacul Ochiul Beiului este situat într-o zona muntelui foarte pitorească si este locul perfect pentru drumeții, unde se poate admira peisajul spectaculos al muntelui. Se poate ajunge la lac din stația de autobuz sau cu mașina.

Pescuit – Lacul Ochiul Beiului este raiul pescarilor si prezintă unul din cele mai interesante locuri de pescuit din regiune. Sezonul de pescuit incepe de primăvara tarziu si durează pana toamna tarzie și pescatorii pot captura crapi, lin, biban si caras.

Biciclete – Pista de bicicetle pe care se pot face traseul din Lacul Ochiul Beiului la Baile Slanic este destinata pentru cea mai buna experienta de ciclism montan. Aceasta situata într-o zona speciala și curata, unde aerul este curat și aerul este curat.

Bai Acvatice – Lacul Ochiul Beiului este un loc ideal pentru bai, deoarece apa de lac este limpede și curată. Oasele sunt mai mari decat în orice alt lac din regiune, iar temperatura apei variaza între 5 și 8 grade Celsius. Cu toate acestea, în timpul verii, temperatura apei se poate ridica până la 12 grade Celsius.

Plaja – Lacul Ochiul Beiului are o plaja mare și sejurul tau la Lacul Ochiul Beiului poate fi relaxant si plin de energie si distractie. Plaja este dotata cu sezlonguri și umbrele, iar apa lacului este curată.

Cele Mai Recomandate Obiective Turistice din Slănic-Moldova

Lacul Ochiul Beiului se afla situat la doar 6 km de Slănic-Moldova, într-un loc minunat și oferă numeroase obiective turistice care merita vizitate precum:

Castelul Slănic – poate fi vizitat oricand, fiind un muzeu și o locație turistica

Biserica Slănic – poate fi accesata prin drumetie pe jos, aceasta fiind cea mai veche biserica din oras

Parcul Equestris – oferă cazare și divertisment, cum ar fi: drumetii pe jos, bicicleta, șah si club de sanie

Statuile lui Brâncuşi – sunt cinci statui ale sculptorului Constantin Brâncuși, localizate la o distanța de 13 km de Lacul Ochiul Beiului.

Izvorul din Cârjerului – se afla la doar o scurta distanță și poate fi accesat prin drumetie pe jos.

Cazare la Lacul Ochiul Beiului

De la cabanele simpatice si cabinele rustice, la cazare la unele dintre cele mai luxoase resorturi din zona de munte, Lacul Ochiul Beiului ofera multe optiuni de cazare, cum ar fi:

Hotelul Decebal – situat la aproximativ 3 km de lac, hotelul ofera cazare si facilitati precum: restaurant, bar, sala fitness și piscina în aer liber.

Castelul Slănic – situat la 6 km de lac, castelul oferă cazare de 5 stele, cu camere confortabile și dotate cu toate facilitățile necesare.

Cabana Mica – se afla la 2 km de Lacul Ochiul Beiului, oferă cazare rustica si servicii precum mancare și transport auto.

Pensiunea Ochiul Beiului – acesta este situata la doar 1 km de lac, oferind camere cu vedere la mare, gratar in curte, baie comuna si servicii de transfer.