Machiaje: Cele mai bune și la modă idei și tehnici pentru un machiaj perfect

Machiajul este o parte importantă a aspectului nostru și fiecare dintre noi a experimentat cu produsele de make-up și a înzoit diverse tehnici pentru a obține o înfățișare armonioasă. De la tonuri neutre la look-uri extravagante, există o mulțime de tendințe de machiaj și tehnici de care femeile pot profita. În acest articol vei descoperi toate informațiile de care ai nevoie pentru a creea cele mai bune și la modă machiaje.

În primul rând, îți dau câteva sfaturi generale despre modul în care trebuie să-ți pregătești pielea pentru machiaj, astfel încât să obții un aspect perfect. Exfolierea regulată și folosirea de produse de curățare și hidratare corespunzătoare este esențială pentru a preveni punctele negre și petele, diafizarea produselor de machiaj și prelungirea rezistenței lor fiind un plus important. Cu un aspect curat și radiant, ești pregătită să experimentezi cu produsele de machiaj.

I. Machiajul de bază

Aplicați produsele de machiaj corespunzătoare pentru a obține un look natural și elegant este esențial.

A. Corecția culorii

  1. Acoperirea imperfecțiunilor

Primul pas către machiajul perfect este acoperirea imperfecțiunilor și a cercurilor întunecate din jurul ochilor. Pentru aceasta, puteți folosi corector, creioane pentru conturarea ochilor sau sprays de iluminare și de corecție facială.

  1. Baza

Alegerea fondului poate face diferența între un look elegant și unul neingrijit. Exista două variante: fond de ten lichid sau pulbere. Unificarea pielii se poate face usor folosind o pensula fina și prin stropirea cu apă pulverizată.

B. Conturarea și îmbunătățirea trăsăturilor

  1. Pudra

Pudra reduce luciul pielii și ajută la estomparea imperfecțiunilor. În același timp, se utilizează pudra în cîteva culori, pentru a obține conturul facial și colaborarea formei. Pentru aceasta, se poate folosi și un burete sau un creion special pentru conturare.

  1. Blush și culori calde

Blush-ul poate fi aplicat pe pomeții, iar răspândirea lui uniformă dă un efect natural și înfrumusețează fața. Pentru o notă de prospețime, se poate folosi lumina unor culori usoare pe tâmple și frunte.

  1. Conturarea ochilor

Conturarea ochilor îmbunătățește și mai mult forma acestora. Utilizați umbre deschise sub sprâncene, pentru a da accentul adecvate și contrastul necesar. Pentru a se estompa umbra, utilizați pensula pentru contur.

C. Machiajul ochilor

  1. Umbre de ochi

Se pot aplica umbre în nuante deschise pentru a da aspect misterios ochilor. Se poate folosi mousse sau geluri speciale care pot fi răspândite cu o pensula pentru a obține efectul dorit.

  1. Anticearcan și fard

Acest pas ajută la mascarea cercurilor întunecate de sub ochi. Cele mai bune produse sunt cele ce au în compoziție pudrina de culoare nuanțată și luciul care luptă împotriva petelor și a iritațiilor. Fardul in sarcina îngustă mai deschisa îmfatzește ochii, îi fac mai mari și le dau luminozitate.

  1. Rimel

Pentru a mări și a înmulți genele și a le da volum, se poate folosi o mascara. Exista mai multe tipuri de rimel, ce oferă volum și alungirea genelor, până și cel cu acțiune anti-alergică, cu particule de albastru și verde ce creează iluzia unor ochi sănătoși și revigorați.

D. Conturarea buzelor

Pentru imaginea finală, se pot folosi produse ce definește conturul și culoarea buzelor, cum ar fi produse cu efect de ceaslov și glosuri de lungă durată. Alegerea produsului potrivit pentru buze este esențială pentru a obține un look armonios și în ton cu restul produselor de machiaj.

II. Tendințe în machiaj

Sunt câteva tendințe care se potrivesc tuturor stilurilor și s-au dezvoltat în fiecare an. Iată câteva idei și tehnici la modă pentru machiaj.

A. Look-ul spațial

Look-ul spațial ce evocă culorile metalizate și luminoase ale Universului este practic și foarte ușor. Acesta poate fi realizat cu produse de make-up în culori metalizate și excelente pentru un look extravagat și senzual.

B. Look-ul retro

În ultimii ani am văzut mai multe look-uri inspirate din anii ’60 și ’70: genele încărcate, buzele întunecate până la negru și un aspect de smokey eyes. Aceste look-uri au ajuns în trend, încât sunt întâlnite în mai toate evenimentele.

C. Machiajul geometric

Se caracterizează prin produse în culori variate.