Nicoleta Luciu: carieră și viață personală

Nicoleta Luciu (născută Nicoleta Luciu Ștefănescu) este o actriță și prezentatoare de televiziune din România, cel mai bine cunoscută pentru rolurile sale pe telenovele. Din anii 1990 și până în prezent, Nicoleta Luciu și-a facut o carieră de prosperitate.

Despre Nicoleta Luciu

Nascută pe 12 Octombrie 1977, în București, românca Nicoleta Luciu Ștefănescu este o actriță și prezentatoare de televiziune cunoscută pe plan mondial. Așa cum se poate observa și folosind servicii precum IMDb, este de asemenea una dintre cele mai populare și mai premiate actrite europene.

Cariera lui Nicoleta Luciu

Nicoleta Luciu și-a îndreptat cariera către Universitatea Naţională de Teatru si Film, unde și-a obținut licența în interpretare. În acest timp, Nicoleta Luciu a jucat în multe longe-plays și filmele de televiziune, câștigând numeroase distincții și premii recunoscute pe plan internațional, inclusiv Globul de Aur.

Rolurile principale

De-a lungul carierei sale, Nicoleta Luciu și-a petrecut cea mai mare parte a timpului jucând roluri în telenovele.

Iată câteva dintre rolurile sale notabile:

  1. „Împărăteasa Maya” – o telenovelă istorică și romantică din 2004, prezentând călătoria pe care acest personaj fictiv o face pentru a descoperi niște taine intunecate, asociate cu trecutul său.

  2. „La Casa” – a fost una dintre cele mai populare telenovele ale anului 2005, unde Nicoleta Luciu joacă rolul lui Gloria, o fostă fotomodel în căutare de răzbunare.

  3. „Bună seara, domnule Președinte” – 2007: o telenovelă romantică ușor conflictuală care găzduiește o imagine profundă a președintelui român la jumătatea anilor 2000, la care Nicoleta Luciu joacă rolul Rachel, șeful de cabinet al președintelui.

  4. „Iubire și onoare” – o miniserie de 4 episoade în 2008, care prezintă o imagine rece și sângeroasă a războiului greco-turc și a unei povești de iubire complicate. Luciu interpretează rolul principal al Smarandei, o femeie primejuită de conflict și de sentimente.

Prezentator de televiziune

În 2008, Nicoleta Luciu și-a diversificat portofoliul său de și a început să concureze și în domeniul prezentării, prezentând „Vedete în diuver” și „Mireasa de weekend”. În același an, a aparut și în serialul de comedie „Romanii au Talent”, care prezinta jurizarea concurenților din țara sa.

De-a lungul anilor, Nicoleta Luciu și-a continuat dezvoltarea în domeniul prezentării și s-a îndreptat către alte proiecte, inclusiv Pro TV și emisiunea „Un2s Singur Acasa”.

Viața personală

La 7 iulie 2007, Nicoleta Luciu a căsătorit cu șoferul de rallying Alexandru Darida, cu care împarte un băiat, Teodosic Edward Darida. Acesta s-a născut în 2011 și este primul ei copil.

În momentul de față, Nicoleta Luciu locuiește în București și continuă să acorde prioritate carierei sale în industria de divertisment. Ea a recunoscut în sessioni de interviuri că a ales această cale specializedă în ciuda presiunii unor familii foarte tradiționale în care nimic altceva decât învățarea și lucrul în domeniul medical nu conta.

Gimnastica

Cu toate că talentul său în ceea ce privește interpretarea și prezentarea a avut prioritate în cariera sa, Nicoleta Luciu a fost de asemenea o mare fan a gimnasticii. Ea a practicat gimnastica încă din copilărie, iar în ultimii ani a devenit o mare susținătoare a acestui sport.

În ultima vreme, Nicoleta Luciu a început să se alăture concursurilor de gimnastică din țara sa, unde poate fi văzută împreună cu alți famosi. Ea a menționat în interviuri că ea încurajează pe alții să se alăture aceluiași hobby obiceiurile ei pentru a încuraja sănătatea mentală și fizică.

Nicoleta Luciu este una dintre cele mai iubite și premiate actrite europene. Ea a încurajat oamenii de toate vârstele să urmeze un mod de viață sănătos, atât prin prezentarile ei, cât și prin alăturarea ei concursurilor de gimnastică internațională. Acest lucru se demonstrează și prin numeroasele premii și distincții pe care le-a primit. Deși Nicoleta Luciu se străduiește să se implice chiar și în alte domenii de divertisment și afaceri, cariera ei principală este și va fi tot în domeniu.